Ja dignem kredit i stanem na crtu onima sto drze tu zemlju u zakupu,oni opet podignu zakupninu i sta ja da radim sa tim novcima onda ? Jako pametno razmisljanje!! + zadruga sto se kod naseg naroda jako pametno pokazalo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja bih napravio ali nemam logistiku,školovao sam se za tehnologa a radim poljoprivredu.O pokretanju i funkcionisanju zadruge ali prave (ne sistem vi zadrugari sa 0,05% a ja 99,xx%) ne znam ništa,KAKO???????Pa ako već ne možeš ili nećeš da uzmeš kredit za bolju mehanizaciju kao što ima taj, zašto se onda ne udružiš sa nekim ko ima, pa napravite zadrugu?
Pa to je sasvim normalno... Veliki mogu dogovarati posebne uslove i kad kupuju i kad prodaju, i tako ti je u bilo kom poslu, ne samo u poljoprivredi.Kasnije pitam, kakve su to fore, an sta mi je receno da se poljoprivrednici koji imaju robe da napune 20 slepera zrnom imaju i pravo dogovarati i oko uvjeta prodaje...
Bobo jesi li probao pregovarati sa direktorom,šefom ,vlasnikom firme u koju nosiš robu?a svoje oci vidio pri predaji psenice da je vozac slepera ispred mene dao vagarniku neki papiric, na sto je vagarnik ovom odmah pruzio ruku, poderao dotadasnju papirologiju, i poceo praviti nove papire za njega i pita vagarnik: "Kako smo ono rekli?" na sto je ovaj izdiktirao koja mora biti vlaga, primjesa i hektolitar zrna koje se vozi. Nisu mu uopce ni uzimali uzorak. Kasnije pitam, kakve su to fore, an sta mi je receno da se poljoprivrednici koji imaju robe da napune 20 slepera zrnom imaju i pravo dogovarati i oko uvjeta prodaje...
Eto odakle tim jacima toliki napredak "preko noci"... Ruka ruku mije i to je to.
Zadrugu sam naveo kao primer udruživanja poljoprivrednika, ali ne mora nužno da znači da je zadruga kao pravna forma najbolji izbor...Ja bih napravio ali nemam logistiku,školovao sam se za tehnologa a radim poljoprivredu.O pokretanju i funkcionisanju zadruge ali prave (ne sistem vi zadrugari sa 0,05% a ja 99,xx%) ne znam ništa,KAKO???????
Što se tiče praktičnosti doo je tu u prednosti, stim što valja 'kopirati' dobre stvari iz zadrugarstva... Recimo zadrugu ne može da osnuje manje od 10 ljudi, što znači da svako kontroliše po 10% glasova zadruge, odnosno trebaju najmanje šestorica da se slože da bi se nešto uradilo..Meni je sve jedno kakva bi forma bila,bitno da je praktična!