Kako sačuvati proizvode i imovinu od lopova

A šta ako tebe neko prijavi da si ukrao da bi ti napakostio, pa te ovi biju da priznaš?
Pa moze da me prijavi i da mi pljune pod prozor jer ja nemam dosije i nisam u toj njihovoj crnoj knjizi. Ne vataju oni tek tako uzorne gradjane i odma da mlate, nego tacno znaju koga treba pa i ako nije on on im kaze ko jeste.

Pre nekoliko godina je se jedan tu iz sela sunjao po dvoristu kod jednog dede i ovaj deda posle primeti da mu nestale pare i prijavi policiji. Oni malo pronjuskali oko ovih sumnjivih i zapaze da je jedan odjenom poceo da trosi pare vise nego inace. Dodjose u sred sela, a ovaj lopov igra fudbal, samo je policajac reko "dolazi ovamo". Nije mu ni izgovorio ime, a ovaj je tacno znao da na njega misli. Mi svi gledamo sta ce sad kad ga policajac pita odakle mu pare, a ovaj mu kaze da je radio nesto nekoj zeni. Kad mu je tad zalepi onaj pandur da je puklo samo tako i to pred svima i ubacise ga u kola. Ja verujem da je jos u putu sve priznao i slucaj je odmah bio resen i pare sto nije potrosio vracene. Sve to je bilo pre 7-8 godina, znaci nije Titovo vreme.

Da li postoji da se kupi neki senzor pokreta, koji npr salje zrak ka poprecnom zidu, i kad se prekine ta linija zraka(prolaskom) da se aktivira, i posalje signal ka nekom svetlu, alarmu, sta god.

Gledali ste svi filmove, verovatno znate na sta mislim.

Gledam ove senzore u ponudi, oni hvataju dosta siroko , a ovde je slucaj da senzor treba postaviti u dvoristu, ima u prolazu pasa i macaka, pa da ga ne aktiviraju bezveze.

Ako postoje takvi senzori, ukrstio bih nekoliko komada, i podigao na visinu vise 70cm

Da li postoji da se kupi neki senzor pokreta, koji npr salje zrak ka poprecnom zidu, i kad se prekine ta linija zraka(prolaskom) da se aktivira, i posalje signal ka nekom svetlu, alarmu, sta god.

Gledali ste svi filmove, verovatno znate na sta mislim.

Gledam ove senzore u ponudi, oni hvataju dosta siroko , a ovde je slucaj da senzor treba postaviti u dvoristu, ima u prolazu pasa i macaka, pa da ga ne aktiviraju bezveze.

Ako postoje takvi senzori, ukrstio bih nekoliko komada, i podigao na visinu vise 70cm

Koliko sam načuo za barijere postoje ometači ili pronalazači koi su po pristupačnoj ceni i iole upućeniji lopovi iste već poseduju . Dok profesionalni senzori sa malo boljom centralom još nema ometača . Znači: senzore šteluješ da reaguju na težinu do 40 kilograma štoje dovoljno da neokida alarm kada prođe pas ili mačka, a ujedno prilikom ometanja bilo kakvog radio talasa ili zraka okidaju sirenu štoje dovoljno upozorenje da je lopov otkriven i mora da beži. Uvek sam za profesionalan alarm u sklopu: senzor pokreta, magnet na vratima i senzor loma stakla nego jedna barijera koju možeš lako i preskočiti pošto ima usmerenost samo između dve tačke

Poslednja izmena:
To je svakako bolje , ali u ovom slucaju treba pokriti po duzini nekih 20-ak metara, to bi tesko uspeo sa seznorom, mozda ako bi postavio par komada.
Jos jedna prednost senzora je sto treba samo da dovedem struju do njega, a za barijeru moram na oba kraja, cisto sa tacke montaze.

To je svakako bolje , ali u ovom slucaju treba pokriti po duzini nekih 20-ak metara, to bi tesko uspeo sa seznorom, mozda ako bi postavio par komada.
Jos jedna prednost senzora je sto treba samo da dovedem struju do njega, a za barijeru moram na oba kraja, cisto sa tacke montaze.
Dužinu od 20 metara sa lakoćom pokrivaju dva senzora , netreba tebi nikakav kabal imaš i bežične senzore koi su duplo skuplji i čak malo više sa dometom do 50 m, u njih idu dve baterije koje traju otprilike dve godine sa prosekom od 40 aktiviranja po danu na neuključen alarm, čak iako se prije isprazne centrala ćete upozorit ili ćeš na šifratoru pročitati kapacitet baterije. A i centrala tada ide duplo skuplja i mogućnost uključenja i isključenja daljinskim upravljačem kao za alarm na autu .Centrala se tada maže podesiti na vreme kašnjenja od minut pa naviše dabih isključio alarm ili ukucao šifru dok to kod barijera nema. Opet naglašavam barijeru je lako preskočiti a senzor jako jako teško ometi:ppozdrav:

Da li kupovao senzor ili barijeru svejedno je ti svakako moraš kupiti i centralu a koju centralu ćeš uzeti to zavisi od tebe i tvog izbora

Sada se sa barijerama(nekim) ugradjuju i neke prizme,kao ogledalca koje zrak od jedne barijere podele na više strana,tako da je nije baš lako preskočiti...to mi je rekao čovek koji ugradjuje alarmne sisteme.

Nisam jos resio ovo pitanje, poceli radovi, a vidim da za centralu treba odvojiti vremena da se to sve lepo odradi
Uzeo bih neki standardni senzor pokreta koji pali svetlo, a po mogucstvu da ga ne aktiviraju psi. Da li tako nesto uopste postoji da se kupi?
Raspitivao sam se na vise mesta, svi mi nude standarde senzore kojie upali i macka, a ako hocu da senzor ne aktiviraju manje zivotinje , onda samo uz centralu.
Zar stvarno nema da se kupi malo bolji senzor koji pali svetlo sa tom opcijom(pet immunity), imun na kucne ljubimce?

Meni bi neki takav resio problem, ali ne mogu da pronadjem neki senzor sa tim trecim potenciometrom za osetljivost pokreta.
Uglavnom mi nude sa 2 potenciometra, za tajmer(koliko da svetli sijalica) i kada da se ukljucuje(lux) i to je to.Evo slika , desno tajmer levo lux

Danas bili u tuzilastvu. TJ cale je bio, za pozar su priznali njih troje iz sela i jos jedan iz sela je umesan. Kada ih je pitao a sta je s ovcama, tuzilac ga pita sa kakvim ovcama? On im kaze pa zar niste dobili da su i za to priznali kaze mi uopste nista nismo dobili iz mupa za ovce, niti jedan papir....
Dosta njih je sklonjeno...
Sta reci, nacelnik pred 20 ljudi mi rekao da su priznali za mene sve i sve je reseno, sad se vidi da je umesana i policija u kradju ovaca.
Pre neki dan su opljckali ista ekipa neki market a jednog od njih uhvatili kako vodi junicu po selu, negde ukrao...
Ovo ce biti jako zaj da se istera do kraja.
PS za pozar je steta 1 300 000 ali kazu da mozemo da se zalimo posto je veca i sama je ona rekla, ispitivali caleta koji objekti, koliko hrane, msina, ko je prijavio, ko je gasio, koliko je trajao pozar...

Pomozi boze da docekamo taj zakon,koliko dugo se od gradjana iz cele Srbije cuju predlozi o tom zakonu ali niko ne slusa,mozda sad neko poslusa sindikat policije.

Ovo bi trebalo prvo do dođe do ministra policije a on da uradi svoj posao i sa svojim saradnicima da sastavi zakon koji bi kasnije predao u skupštinu na razmatranja.
Osim ako ministar nije tu samo radi popunjavanje fotelje i kadra.

Nazad
Vrh