Kako sačuvati proizvode i imovinu od lopova

To kod nas nebi išlo.Meni da se to desi ovo moji iz ratne jedinice bi ih poklali.
Сирова је сила Милинковић Вељка...книнџе крајишници...
Наишли на меко па раде то што раде,да видиш како би престали чим се стегну мало,на силу се силом иде..

'99 vratio se ja sa ratišta,i onako nesanica standardna čujem ujutru 3 sata nešto lupa ispred,ja kroz prozor,vidim jedan stoji jedan obija auto (Golf II),ja po pištolj i opletem oko nogu.

Sutradan svi ma došao sa ratišta poludeo,ne kačite se sa njim,ovi što krali mi dolazii na prag da se izvinjavaju i da su mnogo pogrešili,izgleda stvarno misli da sam skrenuo :osmeh: Čak me i dispiplinski ganjali,jer sam još uvek bio aktvno vojno lice,al vredelo je,niko nije povređen,al zato su gaće pojedinima bile pune.

A s cim ja da pucam, da bacam petarde... Policija samo ceka da nas strpa sve u zatvor tek onda bi nastao totalni haos u selu. Onda niko nebi mogao da se protivi lopovima. Cak kad lopovi pocnu da kradu dodje policija kod nas i preti prijavama odmah ako ih diramo. A lopovi svaki dan neko naj u selu od njih. Od nove godine pravimo udruzenje gradjana i protesti , bar da se procuje lepo kako policija radi sa lopovima, licno cu ja da izadjem na tv i da kazem sve. I kako stite lopove i kako uopste nece da dodju na uvidjaj kako bi se zataskale kradje.

Danas lopovi rade zajedno sa inspektorima,svaki inspektor zna ko šta u kom karju krade.Neće da krade stoku onaj koji nema gde da je proda,neće da ukrade kazan onaj ko nema otpad gde neće da ga pitaju odakle mu bakar.Dobije deo i pravi se lud ili navodi istargu na drugu starnu.

Ne vredi ubijati,još da obeležiš porodicu za sva vremena da te ni krivog ni dužnog proglase ubicom.

Policija radi sa njima u to sam siguran i to neki malo jaci odande. Kako znam, pa kad su mi poslednji put ukrali ovce, dosla dva policajca da kazu da su lopovi uhvaceni ali da ne govorimo nikom jer se krije u stanici. kazu mi ovo smo ti rekli pa makar dobili mi otkaz, necemo da cutimo vise. I njih dvoje mi kazu da zovek unutrasnju kontrolu. Kad posle odjednom niko nista nezna. Znaci da im je neko pripretio da cute ili otkaz.
A policajac koji je zaduzen za moje selo on kaze necu ja da se mesam... Sadasnji nacelnik, pre je bio neki opet sa cinom mi kaze nasli smo lopove, ja dodjem sutra on kaze neznamo nista nikog nismo uhvatili. Znaci smrdi tu nesto jako. Pa ljudi pogledajte kod nas 10 su nestale ovce, kod mene 7 puta kod ostalih po 2 puta svakom i policija ne moze da ih uhvati? A zna se ko krade. Da hoce mogli su bar 5-6 puta da ih uhvate. ali nesto tu nije jako uredu

Sad će biti čistka u policiji! Pošteni će dobiti otkaz da bi se korupcija i kriminal još više sakrila! ::samo bes::

Da, navedem imena dva policajca i sve.. Kako mi 6 outa kradu ovce i policija nece da dodje na uvidjaj...
I zove me nacelnik ja dodjem on sedi i njegov zamenik i pocne da j govna da izvinete. Kao to ne moze da se dokaze, reko kako ne moze kad sam ja prijavio tad i tad a izjave sam davao za nedelju dana kad su ovce poklane i sklonjene.. kao nema dokaza... a ovo za policajce oni kazu sad da nisu rekli...
I nikom nista, ko da ce nacelnik da kaze ej ja ne vodim dobro ovu stanicu, sve lopovi su ovde... i na tome ostalo, sad cemo pisati ponovo ali svi koji su osteceni ima nas dosta, desetak samo za ovce, dvoje za krave, i ima preko 30 prijava za pljacke po kucama , pare i to.
Kod mene 7 puta, kod komsije 3 puta, sad kod ovog coveka poslednjem 2 puta, kod mene pozar, jos na 4 mesta pozar, od toga 2 puta upaljen covek. ima jos na desetak mesta gde su ovce nestajale...

A lopovi, napravi neko sr u saobracaju sutra mu zadnji dan da plati meni nestanu ovce on platio kaznu, sad razlupali kafic neki ovi poslali ljude 40 000 steta odmah to vece nestale ovce. i sve tako, znaci taco se zna kad ce da kradu, tipa sutra taj i taj ima da plati nesto policija moze da ih uhvati..

Jedino da se skupe ljudi sa forum pa da dodju i da naprave red u to vase selo kad vi mestani nemate jaja usrali ste se od dva tri narkosa. Ili resavaj ili prestani da kukas i na prazno da pretis.

Ma procitao i ne mogu da razumem da 5-6 kurajbera ( izvinjavam se sto psujem ) zajebava celo selo. Nikad svatovi nisu bili jaci od sela a mozda i jesu ?

Druze ti mislis da bi oni nosili glave jos da mi nije jadnih roditelja i dugova preko 10 000 eura??? Mogu slobodno da kazem da su mi sjebali ceo zivot ali da jos izdrzavam koliko mogu samo nece ni to da traje dugo. Znam da sam majmun ako hocu da ih potucem ali kad pogledas, onda sam sjebao mojima zivot samo tako. Ti mislis meni ne pada na pamet da ih hvatam jednog po jednog i da im presedne dan kad su se rodili, nebi ih ubio , lako je to. ceo zivot bi proveli bez saka veruj mi. Za mene me boli ona stvar ja bih se ubio u zatvor nebi isao ali bi oni a ima ih desetak gledali najgore scene koje mogu da zamisle.
Najlakse je to jbg, ja cu probati jos jednom da se ovo resi mada ne verujem da hoce. Posto je ovo drzava znate i vi kakva.
A kakav red da napravimo kad ce doci i upaliti sve a ja imam dugove cim njih upalim u zatvoru sam jer policija radi s njima.
Aj sad ti meni kazi da li je to pametno s moje strane, ja se ne plasim ni za svoj zivot ni za imovinu cim poslednji euro vratim ljudima koji su mi pomogli. Ako sad napravim sranje kako ce moji da vrate to jos ja u zatvoru jos jedinac moji me svaki dan mole da budem miran, jebo pare kad oni ostanu bez sina, boli me ona stvar za pare ali jbs i taj zivot da ja moram da strepim zbog baraba

- - - - - - - - - -

druze policija nam preti da ce nas pozatvarati zbog lopova koje su hvatali , vidjali su ljudi, provereno. Sad gledaj, ja uhvatim njih 10 i izlomim svakog do kome, ja napipam corku, oni slobodni uzmu i upale i ovo malo sto mi ostalo. A rade sa policijom! i sta onda? onda bolje da ih pobijem sve, tu batine ne pomazu veruj mi decko udje u kafanu njih 50 ga biju on padne u nesvest, iznesu ga napolje on udje ponovo i tako 5 puta dok nije prosuo creva neduznom decku koji ga je branio. jos je dosao u drugo selo sa namerom da izbode nekog. eno ga kuci stavlja statuse kako kolju... A imaju svaki preko 50 prijava i nikom nista, nema dokaza. A kako dokazi kad ih policija krije i salje ko zna sta tuziocu, nisi procitao da ceka policija 5-6 dana pa tek onda ispitivanje, do tad ih zovu telefonom i kazu im tako i tako... To vece kad su mene upalili dosla dva policajca i ja im kazem znam ko je upalio idite sto posto nije kuci. oni kazu ne smemo mi da idemo nocu... stariji covek je platio da nas upale, 60-ak godina. kad sutra cujem taj bio u kaficu a kafic na jednu raskrsnicu od farme, znaci gledao je kako gorimo. i policija nista. da ti ne pricam za svaki slucaj...

Ja da sam na tvom mestu,ja bi i zadnji dinar,ako ga imaš potrošio,da se za ovo čuje u svim medijima,ti ionako nemaš više šta da izgubiš.Znači telefon u ruke i zoveš bukvalno svaki medij u Srbiji bilo štampani bilo TV, evo prvi garantujem da će Kurir da prihvati oni jedva čekaju da nešto protiv ove vlasti kažu,neka od njih svih ukupno, pristanu da prenesu tvoju priču bar 5 ,napravio si posao_Onda lepo ispričaš celu retrospektivu,nikog ne optužuješ direktno ali kažeš šta znaš,ako još neko osim tebe ima da potvrdi tu priču još bolje.Kada mediji prenesu čuće i ministar unutrašnji poslova,i pošto idu izbori,to je obično vreme kad se prikupljaju poeni,reagovaće sa zadovoljstvom.Slična situacija je bila i ovde u okolini Sombora, jedna ekipa koja se već duže bavi krađom ovaca i druge imovine,policija im naravno "ne može" ništa, jedno vreme su radili na "sitno" dok se nisu nameračili na čoveka iz Bajmoka,i ukrali mu oko 200 što ovaca što jagnjadi.Čovek zna ko je i zna gde su ovce,prijavi policiji , policija ode u to mestu više kao neki salaši ,vrate se i kažu mu, mi im ne možemo ništa ,lopovi su naoružani.On čovek lepo ode na Tv,bila je reportaža na RTV,alarmira što je više mogao posle toga ne zadugo šalje se žandarmerija iz Novog sada naoružana do zuba,opkoli celo mesto niko napolje niko unutra,češljanje i rezultat toga vraćene ovce, ne sve ali većina.

Da, osnovacemo udruzenje gradjana svi koji smo osteceni, to cu ja da pokrenem, pa tako cemo tako organizovati protest a ja cu zvati televizije, pomocice mi Uros Davdovic u tome.
I novine i onda protest ispred pol stanice, tako ce malo da dobiju pritiska od javnosti a ja nemam sta da izgubim sada, to si upravu.
A zna nase ovce nema spasa jer su sve ovce terane direkt u klanicu u Vrsac. Srpko se zove, to mi je info iz policije od policajaca koji su uhvatili to vece lopove pa je jedan propevao. I dok nas policija zamajava te neznamo te dodjite za 4-5 dana ovce se pokolju i posle op nemamo dokaza..

Markokurjega kažeš vraćeno nešto ovaca a šta bi sa lopovima? Jel su ih osudili, zatvorili, osakatili ili slobodno rade dalje?

Markokurjega kažeš vraćeno nešto ovaca a šta bi sa lopovima? Jel su ih osudili, zatvorili, osakatili ili slobodno rade dalje?

Naravno da su svi pohvatani to se podrazumeva,šta je bilo sa suđenjem ne znam,jer nisam toliko u toku,ovo znam jer je od jedne poznanice brat u žandarmeriji i bio je u toj akciji,čoveku je vraćeno 90% ovaca,valjda su ih već ošišali i počeli da im menjaju markice na ušima,da ih ne bi otkrili.

Urose nemoj da se bojis svaki od tih naduvanih budala kada dobije dobro po piksli onda dva puta razmisli sta i kako ce da radi. Naravno idu tamo gde je mekano.

Nazad
Vrh