Kako sačuvati proizvode i imovinu od lopova

KOlega sledeci put i tebi i bilo kome ako se nesto slicno dogodi, uzmes telefon napravis video snimak, i skoknes cas do Beograda, uvek ces naci ljude koji ce cak i stetu da ti nadoknade... A da ides na sud pa da se to dokazuje nema nista od toga. Radikalne mere su mozda malo surovije, mozda neki smatraju da su ''moje'' ideje nenormalne i ludacke, ali u takvim vremenima zivimo. BOlje je i da si ga naterao da popije litar benzina ili nafte nego sto si ga napao na sred ulice, manje bi imao dokaza... INace kolega Sova je u pravu, ako i odes na sud sve negiraj sto je sigurno sigurno...

Društvo sinoć sam imao bliski susret sa lopovam.
Da ne dužim iz prikolice koja je bila parkirana je ukrao 40 gajbi jabuka u tom momentu sam naišao i pojurio za njim.
Uhvatio sam ga nekih 200 m dalje,malo propustio kroz šake i naterao ga da ih vrati na prikolicu ,polupao sam mu stakla na autu i bacio ključ i mobilni po ataru a saobraćajnu i ličnu kartu zadržao kako bi hga u ponedeljak prijavio.
Danas su me inspektori posetili po nalogu tužioca po službenoj dužnosti zbog otuđenja i nanošenje lakih telesnih povreda.
Dajte neki savet u kom pravcu da ide odbrana.
Čovek ladno ušao u SUP prijavio da je krao , da sam ga uhvatio i namlatio kažu inspektori nažalost ti si kriv.
Jadna li smo država kada lopove čuvaju.

Nisi baš najbolje postupio, nisi trebao zadržati nikakav dokaz ništa nebi trebalo uzeti samo ga pretući ko kera i ostaviti nek se muči i onda nema dokaz da si ti bio a ti ima kolegu koji je bio stobom da svedoči da ga niste ni videli.

Mislim da bi svako postupio kao Talianu u takvoj prilici.Jednostavno nema smisla a ni logike pustiti lopova da uzme šta mu se svidi i još da mu se i pomogne da slučajno ne ugane ruku.Da sam samo sreo lopine koje su mi digle aparat za varenje i alat iskrljao bi ih kao štipaljku.Bar bi imao aparat i dan danas.

Gledati da nema svedoka.navuci kapu i prebiti kao konja da nezna kako se zove,znaci istanburas ga pa kofu vode pa opet,taj ne ide nigde ni u miliciju ni kod lekara kad dobije dobre batine...Usro si motku sa ostalim radnjama,nema sta kola da cackas i da mu uzimas lk.

Jbg kako drugačije da ga identifikujem i prijavim za krađu? Mi smo mala sredina čim spomeneš jabuke u našem ataru zna se na koga se asocira možda je i bolje ovako, da nije prijavio verovatno bi se svetio na neki način ovako ne bi trebalo.

Poslednja izmena od urednika:
Otisao je predaleko taj moj slucaj,vuklo se po novinama malo,par dana po internetu,uglavnom 30-40% je istina bila to sto je pisalo,jer je to njegova izjava za medije i sup.Posto su celu situaciju i romi ukljuceni otislo je do nekog njihovog u Zrenjaninu(zaboravio sam mu prezime)pa ce verovatno traziti odstetu neku.

E vala jeste nam cudna drzava i njeni zakoni koje brane lopove. Ma ovo nije drzava, ovo je jedan veliki k....!
Trebao si ga malo vise izbubati, a on je verovatno iz kraja jer je znao kod koga je krao cim ti je poslao policiju na kucnu adresu. Ovako ti preostaje samo dobar advokat...
Kako pricaju ljudi (nisam svedok tih vremena), u Titino vreme, cim se nesto ukrade, znalo se kod koga je. Dodje policija, izbuba ga a on prizna i sto jeste i sto nije uradio. Nekad su cak isli kroz selo i preventivno lupali lopove.

Kako pricaju ljudi (nisam svedok tih vremena), u Titino vreme, cim se nesto ukrade, znalo se kod koga je. Dodje policija, izbuba ga a on prizna i sto jeste i sto nije uradio. Nekad su cak isli kroz selo i preventivno lupali lopove.

I ako je nakrao neke sitnice (kokoske, kobasice i sl.) nakace na njega i teraju kroz selo.

Jbg kako drugačije da ga identifikujem i prijavim za krađu? Mi smo mala sredina čim spomeneš jabuke u našem ataru zna se na koga se asocira možda je i bolje ovako, da nije prijavio verovatno bi se svetio na neki način ovako ne bi trebalo.
Jedna od opcija je da nadjete advokata ispricate do detalja sta se dogodilo najbolje ce znati kako da se reaguje. Meni je advokat naplatio 100E za savet i pisanje izjave.

U petak nocu su po 17. put ukrali ovce u selu... Policija kaze zna ko je ali nemaju dokaza. Ukrali drugaru, jednu ovcu i sedam siljezica, kaze ostavio za prplod. Nema puno, desetak ovaca. Cudno to je na 50 metara od coveka koji ima preko 150 ovaca i koje su na otvorenom. hmmm
Verovatno lopovi nisu videli te ovce pa su usli kod coveka u stalu..
Za sad nijedno jagnje nije falilo privedenima koji su krali kod mene, takodje kod ljudi sa kojima se druze. Svima su ovce na otvorenom u 90% vremena. Tu nema logike nikakve. Kako ti lopovi preskacu ovce i dodju kod ljudi u sobu skoro pa kradu, sigurno ne vide dobro. Ili kako kaze policija sigurno dosao neko sa strane pa pokrao. Mozda zato ulaze kod ljudi u kuce a ne kradu ove pustene ovce...Inace pre nekih mesec dana opet 6 komada, policija nista...

Za druga sto je prebio barabu, nista ne priznaj, pravi se lud. Za isprave si se zaj jako nisi trebao da pravis da skaces u stomak sebi. Pravi se lud, ponavljam ne znas nista. Neko drugi ga je tukao nemas pojma, imas i svedoka onaj nema. Vidi sa tim ispravama se izvadi samo, lazi da si nasao pa si zvao da prijavis kako je neko ovog tuko a neko drugi ti je krao jabuke. Nikako ne priznaj , platices ga neces se 4 godine sa jabukama izvaditi za to. Ja sam jednog dohvatio pa pobego zvao pol kaze trazio sam mu 10 000 eura, decko slepotinja, krade po selu... ja se smejem i cutim, kazu gde si bio, reko kuci gde sam bio zar ne vidis. i lepo dovidjenja dovidjenja. Kad ne mogu da dokazu sto me upalili ne mogu ni ovo milovanje. A bice jos, samo cu da im se smejem u facu kerovima.
:cool:

Hvala za savet ,pre neki dan sam bio kod tužioca tj svi koji smo učestvovali u incidentu,pošto je tužilac spojio krivične prijave lepo nam je objasnio da je situacija jasna kao dan i uputio nas na onaj novi zakon (ne znam kako se zove) odlaganje....tako nekako pošto sam čist u dosijeu dobio sam 30000 din da uplatim u dobrotvorne svrhe,takođe je i on prihvatio da plati. Zahvaljući nekim zajedničkim prijateljima nadam se da sam stavio tačku na ceo slučaj.

Tačku tek treba da staviš kad ga za dogledno vrijeme negdje nasamo sretneš.Prebi i polomi,znaš kako kažu "osveta je najbolja kad se servira hladna" tj kad prođe neko vrijeme.Meni nekad nije bilo mrsko čekati ni 5 god. pa onda naplatim sa kamatom.

Nazad
Vrh