Kako sačuvati proizvode i imovinu od lopova

Bio sam kod Urosa , u svoj ovoj zabuni sam zaboravio da objavim.. Vide se slike,to sam ja slikao. U toj stali velikoj mi je ostalo 50-ak bala srecom... Ta velika zgrada. Tu je neko zapalio, tu je ulica, 250 metara je moja kuca, gleda u taj put ispred stale. A roditelji su mi spavali u kucici skroz levo a izmedju su bile ovce. Srecom cale je pio kafu u 12 h!!! sva sreca, izgoreli bi ko nista, bilo je prohladno, goreo im je sporet, ne bi osetili toplotu... Staklena vrata, sve je vetar nosio plamen na salas i kucicu, sva su se stakla istopila... nema sanse da bi i izasli ako bi i stigli, od plamena. Ljudi salas od 15 metara je izgoreo, mnogo je 3 minuta. Jedva ovce da izvucem, majka je utracala za 3 jagnjete, ja sam usao da je uarim sa necim ako stignem i da je iznesem, nije htela da ostavi da izgore. Utrcim u nutra za njom i uhvatim nju i dva jagnjeta i ona jedno i izadjemo, ja ih bacim sve napolje i sapletem se na jasle i padnem na metar od izlaza i sreca izadjem napolje i cale i majka me odvuku dalje i kad sam seo vec je sve gorelo i vec pocelo da pada polako. tu gde smo razvalili, bila je daska 40 cm popreko, to ovce nisu htele da predju nikako, sve sam ih prebacivao jednu po jednu. nagutao sam se dima , dobro se nisam ugusio...
Sreca cale me je zvao i ja pogledam kroz prozor, kuca na sprat, plamen preko 20 m. Kad sam dosao oni unutra u salasu sa ovcama iznutra otkivaju daske a vec pocelo da gori gde su usli. a cale malaksao vec... izgoreli bi sa ovcama da sam bio negde na putu ili da se nisam javio na tel.

Drugari dragi, hvala vam svima na pomoci i podrsci.
Upravo sam saznao da neko iz policije saradjuje sa lopovima. Neko gore verovatno, posto dojavljuju lopovima sve, prijave...
Ne verujem da ce se razotkriti kradje ovaca i ko je zapalio farmu. Policija je bila u selu 5-6 noci pre pozara a to vece nije bilo nikog... Oni obecavaju da ce se otkriti sve ali cisto sumnjam da ce biti tako. U petak idem da vidim sta su uradili...
Jos jednom hvala svima , Sarbancu, Fruskogorcu, Ivanu T, Miljkovicima, Mikici Jovanovicu, izvinjavam se ako ima jos neko ali ja se vise ni ne secam ko me je zvao i sa kim sam i sta pricao.
Nekoliko njih iz sela i okoline mi je pomoglo stvarno su ispali LJudi ali bilo je i onih kojima sam ja sve dao a nisu ni pozvali...
Polako gubim nadu i volju za svim ovim... Sta sve nisam ulozio, zivot, pare, sve samo da uspem makar malo ali nisam mogao da mrdnem nista....... Mislim da je vreme da odustanem...
2.gif

Ne mogu vise da izlazem roditelje stresu i patnji. Da sam se ja mucio samo ok, ali oni se pate pored mene bez razloga.

Sinoc oruzana pljacka u selu, 35 000 i neki nakit. Nisam cuo kod koga, verovtno kod nekih starijih ljudi. nekoliko naoruzanih sa oruzjem.
pre 4 dana opet upaljena kuca u selu, sve masine i hrana za stoku izgorelo. To je rugi put da je taj covek uapljen. Do sad 4 kuce upljene, pjacke neresene vec prelaze brojku o 100, steta ko zna kolika, 100 ooo eura. Policija radi na slucjevima... moracemo mi da krenemo u resavanje izgleda. Stave sliku na fejsbuk, mafija se sprema i njih 3-4 na slici. uvece coveku izgori kuca...

Sinoc oruzana pljacka u selu, 35 000 i neki nakit. Nisam cuo kod koga, verovtno kod nekih starijih ljudi. nekoliko naoruzanih sa oruzjem.
pre 4 dana opet upaljena kuca u selu, sve masine i hrana za stoku izgorelo. To je rugi put da je taj covek uapljen. Do sad 4 kuce upljene, pjacke neresene vec prelaze brojku o 100, steta ko zna kolika, 100 ooo eura. Policija radi na slucjevima... moracemo mi da krenemo u resavanje izgleda. Stave sliku na fejsbuk, mafija se sprema i njih 3-4 na slici. uvece coveku izgori kuca...
To policija sigurno zna ko je i suruje sa njima. Pa nisu Pink Panteri da policija ne moze da ih pronadje i uhapsi!
Ne razumem zasto ljudima pale imovinu i kuce? Vase selo je izgleda selo sa najvecom stopom kriminala u srbiji. Treba i njima izgleda nesto zapaliti, pa da vide kako to izgleda kad izgubs svoje!

Gledam ove lovačke kamere,rade na baterije,fotografije šalju mms-om i mailom.
Mislim da je to jedno napredno rešenje za ove stvari.

Opširnije:

HD Lovačka kamera sa nevidljivim 940nm IR, snimanje fotografija i videa, slanje fotografija na email ili MMS, upravljanje SMS porukama. Idealna za diskretno dugotrajno snimanje sa napajanjem na baterije .
Mogućnost slanja fotografije putem emaila odmah po događaju, osigura vam da čak i ukoliko je netko ukrade imate njegovu sliku na svom emailu.

Za razliku od sličnih modela na tržištu , ova kamera šalje emailove putem GPRS-a , jedna slika u attachmentu ima samo 65kb, tako da za 35kn koliko košta 1Gb kod svih operatera u HR, možete prenjeti cca 15000 fotografija!!
Uz kameru dobivate postavke za sve HR operatore, sve postavke se mogu mjenjati i preko računala.

Nevidljivi IR 940nm omogućuju diskretno i neprimjetno snimanje u mraku, podesive daljine do 20m.

Snimanje HD fotografija 5/8/12Mpix
Snimanje video klipova sa zvukom do HD 720p
Nevidljivi IR 940nm dometa 20 m za neprimjetno snimanje po mraku
0,8 sec brzina okidanja
Podesiva pauza između okidanja
Snimanje do 7 fotografija po okidanju
PIR senzor sa regulacijom osjetljivosti
Time lapse funkcija
Timer za snimanje samo u određenom periodu dana
Ugrađen TFT display
Podržana SD kartica do 32Gb , dovoljno za 6326 12Mpix fotografija ili 5 sati 720p HD videa
Slanje fotografija putem MMS-a ili emaila na 6 email adresa ili brojeva telefona
Mogućnost konfiguriranja putem SMS poruka
Mogućnost traženja fotografije na zahtjev pomoću SMS poruke
Napajanje 4 ili 8 AA alkalna baterija ili LiIon baterijski pack ili 12 V akumulator
Trajnost AA baterija 40-60 dana uz cca 100 fotografija dnevno
Mogućnost dodavanja solarnog panela ( dodatna oprema)
Dvije boje u ponudi; crna i maskirno zelena

Poslednja izmena od urednika:
Društvo sinoć sam imao bliski susret sa lopovam.
Da ne dužim iz prikolice koja je bila parkirana je ukrao 40 gajbi jabuka u tom momentu sam naišao i pojurio za njim.
Uhvatio sam ga nekih 200 m dalje,malo propustio kroz šake i naterao ga da ih vrati na prikolicu ,polupao sam mu stakla na autu i bacio ključ i mobilni po ataru a saobraćajnu i ličnu kartu zadržao kako bi hga u ponedeljak prijavio.
Danas su me inspektori posetili po nalogu tužioca po službenoj dužnosti zbog otuđenja i nanošenje lakih telesnih povreda.
Dajte neki savet u kom pravcu da ide odbrana.
Čovek ladno ušao u SUP prijavio da je krao , da sam ga uhvatio i namlatio kažu inspektori nažalost ti si kriv.
Jadna li smo država kada lopove čuvaju.

Ако нема сведока, поричеш. Ако си већ дао изјаву, промени (пред судом).

Jel ima neke sanse da se skupljaju potpisi,da se pise neka peticija,sta vec.Ovaj izvinjavam se na izrazu glupi zakon da se nekako promeni.::samo bes::::samo bes::::samo bes::

Jel ima neke sanse da se skupljaju potpisi,da se pise neka peticija,sta vec.Ovaj izvinjavam se na izrazu glupi zakon da se nekako promeni.::samo bes::::samo bes::::samo bes::

Postoji u zakonu neki pojam "narodna inicijativa" - ako se dobro sećam. Da bi se raspisao referendum o promeni zakona, potrebno je sakupiti 100.000 potpisa građana. Ali ima tu zavrzlama sa overom potpisa i koječega. No, sve u svemu: moguće je.

link od člana 31. pa nadalje.

Poslednja izmena:
Društvo sinoć sam imao bliski susret sa lopovam.
Da ne dužim iz prikolice koja je bila parkirana je ukrao 40 gajbi jabuka u tom momentu sam naišao i pojurio za njim.
Uhvatio sam ga nekih 200 m dalje,malo propustio kroz šake i naterao ga da ih vrati na prikolicu ,polupao sam mu stakla na autu i bacio ključ i mobilni po ataru a saobraćajnu i ličnu kartu zadržao kako bi hga u ponedeljak prijavio.
Danas su me inspektori posetili po nalogu tužioca po službenoj dužnosti zbog otuđenja i nanošenje lakih telesnih povreda.
Dajte neki savet u kom pravcu da ide odbrana.
Čovek ladno ušao u SUP prijavio da je krao , da sam ga uhvatio i namlatio kažu inspektori nažalost ti si kriv.
Jadna li smo država kada lopove čuvaju.

E drzavo,pravdo...krvavo zaradjeno,krvavo branis,i na kraju...prosto me je sramota kako nam dobro ide...

Bio je jedan radnik sa mnom.To je jedini svedok.
Питање је чији сведок?
Можеш да сложиш причу да је куповао јабуке па није имао да исплати кад је натоварио. Ниси хтео да чекаш паре па си му рекао да врати робу што је он одбио па сте се споречкали а ти си био мало јачи... Све у свему, ако дође до суда доведеш га у ситуацију да мора да доказује што ће бити тешко и скупо (читај неисплативо).

Nikako ne priznavaj da si ga tukao,a ako te pitaju okle mu masnice i to kazi kada je bezao pao preko gajbi pa se nagrdio!tvoja rec ide protiv njegove jos si ti u prednosti jer imas svedoka da ga niste ni pipnuli!Znaci dobro upamti NISI GA TUKAO jer ces mu platiti kaznu najmanje 500000din i dobiti krivicnu prijavu!

Talianu, napravio si vise prekrsaja i krivicnih djela. Nanosenje tjelesnih, unistavanje tudje imovine, otudjivanje imovine....svasta se tu moze nakaciti. Ako si sta od toga priznao zandarima kada si davao izjavu ili ako to ponovis na sudu_najeb'o si, mada izjavu na sudu mozes da promjenis. Moj savjet ti je samo SVE, APSOLUTNO SVE NAVEDENO negiraj, pravi se lud da si ga uopste sreo a kamo li mlatio. Vjeruj mi imao sam skoro istu situaciju i zaglavio na sudu, samo nije kradja bila u pitanju. Zapamti dobro, samo se pravi kao da slusas o invaziji Marsovaca, a ne o necemu u cemu si ti ucestvovao.

Nazad
Vrh