IDF Davidovic
Član
Bio sam kod Urosa , u svoj ovoj zabuni sam zaboravio da objavim.. Vide se slike,to sam ja slikao. U toj stali velikoj mi je ostalo 50-ak bala srecom... Ta velika zgrada. Tu je neko zapalio, tu je ulica, 250 metara je moja kuca, gleda u taj put ispred stale. A roditelji su mi spavali u kucici skroz levo a izmedju su bile ovce. Srecom cale je pio kafu u 12 h!!! sva sreca, izgoreli bi ko nista, bilo je prohladno, goreo im je sporet, ne bi osetili toplotu... Staklena vrata, sve je vetar nosio plamen na salas i kucicu, sva su se stakla istopila... nema sanse da bi i izasli ako bi i stigli, od plamena. Ljudi salas od 15 metara je izgoreo, mnogo je 3 minuta. Jedva ovce da izvucem, majka je utracala za 3 jagnjete, ja sam usao da je uarim sa necim ako stignem i da je iznesem, nije htela da ostavi da izgore. Utrcim u nutra za njom i uhvatim nju i dva jagnjeta i ona jedno i izadjemo, ja ih bacim sve napolje i sapletem se na jasle i padnem na metar od izlaza i sreca izadjem napolje i cale i majka me odvuku dalje i kad sam seo vec je sve gorelo i vec pocelo da pada polako. tu gde smo razvalili, bila je daska 40 cm popreko, to ovce nisu htele da predju nikako, sve sam ih prebacivao jednu po jednu. nagutao sam se dima , dobro se nisam ugusio...
Sreca cale me je zvao i ja pogledam kroz prozor, kuca na sprat, plamen preko 20 m. Kad sam dosao oni unutra u salasu sa ovcama iznutra otkivaju daske a vec pocelo da gori gde su usli. a cale malaksao vec... izgoreli bi sa ovcama da sam bio negde na putu ili da se nisam javio na tel.
Sreca cale me je zvao i ja pogledam kroz prozor, kuca na sprat, plamen preko 20 m. Kad sam dosao oni unutra u salasu sa ovcama iznutra otkivaju daske a vec pocelo da gori gde su usli. a cale malaksao vec... izgoreli bi sa ovcama da sam bio negde na putu ili da se nisam javio na tel.