Kako sačuvati proizvode i imovinu od lopova

Verovatno policija radi zajedno sa lopovima. Meni su dva policajca dosla kuci i rekli ko je uhapsen, kada sam to prijavio nacelniku stanice, ko da im je neko jezik odsekao, verovatno je zataskano to... hteli su na sudu da svedoce ali verovatno im je pripreceno otkazom, ko zna... a jedan od lopova ih je otkucao sve ko je krao ali policija ne preduzima nista u tome je problem. cak su ih i uhvatili da su krali i nikom nista, negde neko jako koci. a znam da ta dva policajca znaju sve zato sto je jedan od lopova kod komsije, sa snimka kojim su ukrali 32 ovce, prepoznao ovna kojeg je kupio dan pre kradje.
a taj isto ima ovce sto krade, ovaj je pricao sa njim i rekao mu za ovna a ovan je od njegovog druga. i on mu rekao uzeo sam ovna, misleci da ga je kupio a ovaj je mislio da je pozajmio i kad su krali ovce on prepozna tog ovna i izbace ga, od 32 ovce i 3 jagnjeta i ovna samo ovna izbace. i to mi sve policajac isprica. a ko je drugi mogao da zna za tog ovna i kako policija moze to da zna??? sutradan je ovaj komsija nasao ovna nedaleko od kuce. cak su uhvatili i kamion koji je tovario, znaju da je oterano sve u vrsac u mesaru srpko... sad sto se to krije i kazu da nemaju dokaza jedino sto radi neko iz policije sa njima

Kod mene 63, siljezeta i jaganjaca. kod komsije 32 sjagnjene ovce i nekoliko siljezadi. 2 teleta. 12 siljezadi...
dve kuce su upalili kad su videli da ne mogu da ukradu. u te dve kuce su bile krave i ovce. i u jos jednu su pokusali opet da pokradu ovce. to je kod mene u selu. Vracev Gaj
U obliznjem selu sam cuo da su ukrali 100 jaganjaca.
U Kajtasovu su sad ukrali 45 jagnjeta.
U selu Zagajca sam cuo da su krali ali su ljudi pronasli ovce...

Verovatno policija radi zajedno sa lopovima. ........ sad sto se to krije i kazu da nemaju dokaza jedino sto radi neko iz policije sa njima
Иди гурајТЕ предмет до веће инстанце. Мани се локалне полиције. Кад уздрмаш кошницу пчеле излете. Срећно.

Poslednja izmena:
Иди гурајТЕ предмет до веће инстанце. Мани се локалне полиције. Кад уздрмаш кошницу пчеле излете. Срећно.

A s čime da gura kad ostane bez imovine (sredstava)?
Još u veći dug i bedu da zapadne?
Jedino kada sazna ko ga je ojadio, lepo sakupi ekipu, naoružanje u ruke, fantomke na glave, pa u posetu lopovima...
Pa onda lopovi neka brinu šta ih je snašlo, i još gore, koji su ovi i šta li traže?
U mom slučaju, ne znam čak ni ime inspektora koji vode istragu, koji tužilac je preuzeo slučaj, i ja sam javno, kada su došli jednom prilikom da me pitaju šta sam ja preduzeo povodom krađe mojih krava, da mi ne pada na pamet da bilo šta kažem, jer počinjem da sumnjam (verujem) da i oni (policija) ima udela u celoj raboti...
Rekli su da angažujem advokata i tužim ih, pa na Sudu da dokazujem svoje tvrdnje...
Kako da angažujem bilo koga, a kamoli advokata sa (nedostižnom) tarifom, jel od Socijalne pomoći od 6.500 i povremenog nadničarenja?
Svesni su toga da smo mi koji smo u ulozi oštećenog nemoćni u potpunosti, i ponašaju se (bahato) u skladu s tim...
A od jednog sam saznao da su načuli šta se dogodilo s mojim kravama, ali pošto nemaju dokaze, pustili su stvar "niz vodu"...
E samo i ja da saznam, pa ću ih i ja "pustiti niz vodu"...

Policija zna po imenu i prezimenu ko je isterao moje ovce iz ovcarnika, ko je cekao na utovaru, ko je utovarao, ko je prevozio, ko je klao... pokusali su da ih zastite ali je jedna informacija procurela iz policije, ime jednog lopova. mada sam ja i sumnjao da je on krao jer samo on je mogao da zna neke stvari. drugi se zajebao pa je zvao kupce po srbiju pa su mi neki dosli da mi kazu ko ih je zvao i za koliko siljezadi ( samo sam ja iz sela imao siljezad). posle su neki koji su ucestvovali pali na drugom mestu u selu, opet ovce. policajac koji je otkucao tog prvog mi je rekao da ih je bilo 7, od toga sam njih 5 povezao... jos malo cu ih pustiti da se ovo malo smiri, za to vreme cu pokusati pravno.
posle toga ce samo nalaziti jednog po jednog u selu a ja cu kad mi dodju na kapiju da im kazem da dodju sa nalogom za ispitivanje od javnog tuzioca i sa dokazima jer cu za to vreme da dovedem advokata kuci.
uhvaceni su svi lopovi koji su krali kod mene, verovatno se nista ne preduzima posto su ovce poklane (price za malu decu, nisu ovce pronadjene, i da jesu ja ne mogu da dokazem i te fore...) a policija je cekala 5-6 dana od kradje da izadje iz stanice... policajac koji "curi" kaze da su za 4 dana sve poklane u vrscu u klanici srpko... znaci ima tu jos nesto a ne samo lopovi iz sela. a pljacke se desavaju svakog dana po selu, da je policija dosla jednom u 8 sati uvece u sredu naisla bi na neke lopove sa necim ukradenim...

Sinoc opet kradja u selu, 9 ovaca sa jagancima. Covek bio da prati bozji grob, ujutru nema jaganjaca. Beli kombi stao kod men ispred kuce i ja cujem i gledam kroz prozor, moj brat od strica (kuca pored) koji je krao kod mene, ulazi , oko 3 sata..Sad je policija na potezu da zataska sve. Kradje ocigledno nece nikad prestati...

Sto se fino neskupite vi iz sela sto ste ojadjeni i fino im popalite kuce i imanja pa neka razmisljaju ko je i sta je.Kod mene to nebi ostalo na tome pa da mi je rodjeni brat u pitanju.

Meni je stvarno čudno da se to kod vas tako često dešava. Mislim ima i ovamo krađe, ali nakon dva slučaja kod trećeg bi neko završio na hirurgiji.
Ako je policija nesposobna ili neće da radi svoj posao kad su lopovi u pitanju, neka ostanu gdje jesu i prepuste posao onome ko hoće da radi.

Dignite bunu. napravite skup nezadovoljstva. Zovite medije ali nemojte govoriti to da policija sarađuje pa će sigurno doći.
Ili se dogovorite pa povremeno im lupajte kuću noću.

Organizujte se pa patrolirajte selom. Zar nemate nekog dousnika da vam oda imena lopova? Dovoljno je da se sazna za jednog, uvatiti, vezati pa bubati dok ne oda ostale. Posle i ostale izububati na mrtvo ime.

Policija zna imena svakog ko je krao, znamo i mi. Postoji problem, policija je pretila da ce nam pisati krivvicne prijave direkt cim im se nesto desi... Znam jer su meni vec jednu pisali

Policija zna imena svakog ko je krao, znamo i mi. Postoji problem, policija je pretila da ce nam pisati krivvicne prijave direkt cim im se nesto desi... Znam jer su meni vec jednu pisali
Kolega sa tim krivicnim prijavama mogu da vas povuku za k.... kao sto njima nemogu nista bez dokaza tako isto i tebi nemogu bez dokaza nista,a ako si nesto rekao i ako nema snimljena izjava ili vise svedoka da potvrde to ide njihova protiv tvoje reci!

Znaci policija suruje sa lopovima. Onda pozvat inovinare i sve ih prozvati po imenima i prezimenima(samo da ne objave inicijale, vec celo ime i prezime). Zar nije dolazio Uros Davidivic kod vas po tom pitanju? Bilo je reci o tome.

Pa bolje da nekom napisu krivicnu prijavu nego da vam ovi pokradu stotine ovaca i itd.Ipak je krivicna jeftinija.Mada bi ja ipak prvo probao da obavestim prvo BG sta se radi i napomenuo bi da policija suruje sa lopovima i da cu da obavestim novinare i televiziju i verujem da bi ovi pokrenuli unutrasnju istragu.Na kraju krajeva,opet kazem,isplati se i krivicna prijava,ali da ih muski sredite da vise nikad i ne budu u stanju da kradu i kad bi hteli.To je bre necuveno,tolike kradje kao da smo na divljem zapadu.

Probaj sa njim

Сектор унутрашње контроле полиције
ОДСЕК - Центар Нови Сад
(За Полицијске управе: Нови Сад, Зрењанин, Суботица, Сремска Митро-
вица, Сомбор, Кикинда и Шабац)
Пап Павла 46,
21000 Нови Сад,
телефон 021/488-53-52

Prijavite da policija šuruje i da ne želi da se angažuje. Zataškavanje i ostalo obavezno spomenite. Zatim novinare.

Poslednja izmena od urednika:
Mi smo pod pancevackom upravom. vec sam zvao kontrolu, prijavio sam im da policija nije izasla na uvidja i da su mi dva policajca rekla da su lopovi uhvaceni a da je posle to zataskano od strane drugih policajaca ( koji su zaduzeni za slucaj)
bio sam u policiju kod komandira da dam izjavu. komandir me je naravno ispitivao samo sta su ti policajci meni ispricali, za to sto nije niko bio na uvidjan nije bilo reci. i stiglo mi je pismo iz bg-a da je utvrdjeno nikom nista, ja sam jebana stranka i to je to. a urosa sam zvao pravio je izvestaj, zvacu ga ponovo za koji dan da dodje i objavicu imena policajaca i sta su mi rekli, i zamolicu ga da objavi na vestima. a sto se tice lopova spremicu im lepu igranku, pusticu ih malo da se opuste. ja cu ovce da cuvam non-stop a onda ce osetiti kako je to kad 24h zivis u strahu za svoj zivot i imovinu.

Poslednja izmena od urednika:
Sinoc policija prati lopove, ja pratim policiju... neki auto se muvao oko sela sinoc i ja odem da vidim. kad iza mene u selu punto policijski. i ja stigao na farmu (minut) kad prolazi pezo. ja ih zaustavim reko sta je bilo , oni kazu obilazimo( naravno da lazu).
i ja gledam kad oni tacno preko njiva za njima isto kuda su i ovi isli. verovarno imaju dojavu neku da ovi pajaju. danas cemo cuti da li je neko naj. sinoc. Pricao sam sa komandirom, kaze sad ce da im presednu plate sto dobijaju. Kaze svaku noc u 2-3 ih dize iz kreveta , oblace uniformu i obilazak.
Ovo sto su bili novinari je malo poguralo stvari , sad cemo da vidimo sta ce da bude od toga.

Nazad
Vrh