Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Konacno je jedan frajer pao na ispitu, istina ne po ovom pitanju iz mog posta, ali boze moj necemo sitnicariti.Poslije uzimanja podataka,i kazneno_vaspitnih mjera smo ga pustili da se brani sa slobodeKod nas je dobar rasprskivac 20 evra, ja istina kupujem u Bogaticu Indijce za 10 e, ali ne krade to on za koristenje nego za prodaju.Izracunao sam da su mi od rata na ovamo ukupno maznuli nesto oko 35 rasprskivaca i 25 cijevi sto je opet nesto oko minimalno 1500 e. I ne krade svake godine nego svake trece, cetvrte sto je zanimljivo, a vjerujem opet da je tu iz moje blizine.
Ljetos mi mazne 5_6 kom. i dvije cijevi, prijavim zandarima odem kupim druge a on za par dana opet u soping.Ponovo kupim namontiram , sad napravi vecu pauzu i dodje ponovo u kradju i odnese samo dva rasprskivaca.
Prije sam rezonovao,"ma nek' krade slijepac, ja cu kupiti druge, a on ostaje uvijek lopov". Poslije sam promijenio stav, u "volio bih ga uhvatiti makar da vidim ko je".
Sada bih ga volio zateci u poslu da ga jednostavno ubijem ko' kera.
Nebi bilo loše ako iko od forumaša ima pravnika u porodici ili za prijatelja da se konsultuje sa njim vezano za ovu temu!
Razgoravao sam drugarom na ovu temu i rekao mi je otprilike sledeće - batine ne dolaze u obzir, zamke takođe, ali "ako ti slučajno ispadne neka taraba s ekserima niko ne može da te okrivi, čak i ako se gospodin lopov ozbiljno povredi". Dakle, eto rešenja.
E sad, kod mene postoji drugi problem - ovce i koze. Puštaju ih u voćnjake i još tresu šljive i jabuke da ih dobro nahrane. Zna li neko rešenje za ovo, naravno u okviru zakona
Cim je jedva stajao i nisu ga dovoljno jurili,trebo je jos par puta da se zgruva.Kod nas se lopovi navrzali na dva brata jake gazde i oni prijavljivali miliciji da im kradu naftu i sve sto im padne pod ruku u dvoristu,a nasa milicija ko i svugde u drzavi kao nisu u mogucnosti i trte mrte samo da ih odjebu.Oni se u kuci organizovali i na smenu nocu cuvali kad u pola noci evo ga lik gura kolica sa kantama i crevom ovi ga savataju i opeglaju lopinu ko konja cak ga u kanal hteli baciti dok nije odrukao celu ekipu e onda su zvali mup ovi dosli a ovaj jedva stoji od batina pitali ih sta ste mu to uradili a oni svi u glas ma nista mi ga pojurili i on pao tu preko ograde na beton pa se zgruvao.
Ma taj nece skoro pomisliti na lopinjanje,a banda je organizovana bruka ulicom setaju kao momak i devojka zvalave se i sacuju u dvoriste a ovaj lik otpozadi operise po dvoristu i cim vide nesto sumnjivo ovo dvoje ga upozore ali i oni ce da im dolijaju posto je ovaj pevao ko Pavaroti!Cim je jedva stajao i nisu ga dovoljno jurili,trebo je jos par puta da se zgruva.
isto i kod mene komsiji su ukrali 12 komada prasica tj nazime od 35 do 40 skinuli mu ciradu sa kamiona,sav alat,akulumatore,dzak pasulja,naftu i onda nisu mogli da potovare sve to pa ukrali kod drugog komsije prikolicu za kola da to lepo smeste kako valja a pre 5 dana su meni otrovali sarplaninca e sad sta ce posle biti videcemo takva nam je drzava napravljen je zakon za lopove a za postene ljude ne pa mozda su to ti isti lopovi nismo mi daleko komsijaKod mene u komsiluku je neka ekipa, pre par veceri pokupila gorivo, akomulatore sa sve klemama,motorne testere,brusilice,busilice... Kod mene su prosekli ogradu na kraju dvorista, po tragovima u snegu video sam da su se provlacili oko kamara i plastova sa senom, naleteli su na neke stare konjske plugove i jedan je pao, dalje po tragu vidim da kad je nastavio naleteo je na osocni kanal u koji je upao. Posle tog su odustali i vratili se istim putem. Nekoliko dana pre toga su nekim ljudima pokupili ogrev, a kod jednog coveka nazime.
Пре неки дан одем до полицијске управе и у оделењу за управно-правне послове питам: кад могу да убијем човека без правних последица по мене? Сви троје у глас: никад! Па зашто онда већ 13 година плаћам порез на оружје? У наставку разговора се каже да би могао да пуцам ако ми прети ватреним оружјем (ако те млати штанглом или боде ножем не смеш јер користиш "неоправдано већу силу"). Питам: како да ја употребим своје оружје у својој кући ако оно мора бити закључано и дислоцирано од муниције а друга страна већ витла својим? Слежу раменима. Па добро, ако и дуђем у ситуацију да употребим своје оружје којим подзаконским актом је регулисана граница употребе? Кажу: није регулисана.Po pravdi a ne po pravu,ovako otprilike