Imao sam i ja takvu ideju sa sirenama ali sam ih ipak ostavio ukljucene.Kao sto mi je rekao tip sto mi je radio alarm,tako mi je rekla i policija:Bolje da se te sirene ukljuce,lopovi se okrenu i pobegnu,samo da se ne sretnete.I lopovi danas svasta nose sa sobom,najcesce i vatreno oruzje tipa pistolj.Ako bi se kojim slucajem sreli,retko ko ostane pribran i dolazi do nesrece.Naravno, kada mi se ukljuci u po noci alarm,ne idem sam,i naravno,ne praznih ruku.A izmedju ostalog na sledecem salasu imam komsiju legalno naoruzanog do zuba i moj alarm podigne sve njegove kerove tako da ima smisla ostaviti sirene.Ni ja ne verujem u kerove.... Neću reći da je ta spravica "kesa" ali ću navesti jedan primer. U vojsci smo imali vodnika prve klase(ako se dobro sećam)koji je trenirao kerove svaki,svaki dan! I bio je dosta uspešan u tom. Jednom prilikom kad je trenirao kera po poligonu tipa: idi skoči,idi podji i zaustavi ga na nekom mostiću i naredi mu još i da sedne. A ja,hajvan,onako u prolazu snimim šta se dešava i tako u prolazu promenim glas u veoma sličan glas tog vodnika i iz daljine naredim keru idi podji i ker istog trenutka ustane i podje dalje. Jbg ker nije mogao da razazna ko naredjuje..... Majko mila kako je vodnik namlatio tog kera.... Da sam znao nikad to ne bih uradio. Baš mi bilo žao kera.... Vodnik mi ništa nije rekao osim da ga je zato namlatio jer je ker mene poslušao a nije trebao.... Pajser od vodnika... Elem hoću da kažem da me ne bi čudilo da ta spravica nema kodiranu frekvenciju i da lopov može istim takvim daljincem da "upravlja" kerom. A i suviše bih morao provoditi vremena u dresuri kera da bi na kraju opet bio nesiguran u njega... Ovako neke alarme sam postavio (i još ću) podesio da mi javljaju na mob ako neko upadne u reon a sirene sam isključio. Nabrijani-ljuti komšiluk spreman... Šta'š bolje od tog'?