teško je proći ispod njih toliko sporo da ne reaguju ,ipak su oni senzori pokretakoji svake sekunde kalkuliši i ma koliko ti bio voljan i koncentrisan jednom u tom kretanju moraš napraviti brži pokret koji će on registrovati
ali ima druga caka koja ih onesposobljuje
najbolja neka alarmna zaštita je nešto što je napravljeno u koćnoj radionici i koje nije standardan kopmercijalni alarm , jer svaki alarma se može zaobići pod uslovom da se zna za njega , zeznuti su oni za koje se nezna , tipa mikroprekidača koji je negdje stavljen , recimo ispod poda ili praga ili pitaj boga gdje
znači i najprimitivnija alarmna zaštita će da odradi posao pod uslovom da lopov nezna za nju , ja ako znam da postoji alarm garantujem da ću ga zaobići
a najbolja stvar od svega je što sam vidjao alarme na kućama a sirena postavljena lopovu na dohvat ruke
a sam uredjaj nije pokriven senzorom da čuva sam sebe
dodješ lijepo skineš svirenu i onda raspali koliko ti volja
rezime , najbolji alarm je onaj za koji se nezna i onaj koji nije komercijalan , jedina prednost alarma je što odvraća lopove (one sitne kokošare) jer neće oni da se zamučavaju , idu tamo gdje je lakše , a ako je vrijednost interesantna oni će da se pozabave i sa svakim vidom zaštite
sve što je vrjedniji čuvani predmet sve više vremena će lopov da izdvoji da prodje sistem zaštite
a ove stvarke iz vijetnamskih filmova zaboravite , jedino od toga je dobro slike takvih sprava staviti na kapiju sa natpisom ''NEŽELJENE POSJETIOEC ČEKA OVAKVA DOBRODOŠLICA'' onda će da te shvate kao opičenjaka sa kojim nije dobro kačati se i neki dio lopova će da te izbaci sa liste mogućih ''mušterija''