Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod pežoa se servisni interval podešava na kilometražu i vrijeme. Na 307 je fabrički postavljeno na 20000 km i 24 mjeseca, pa ako se ne vozi puno pri kraju intervala krene svaki dan skidati po 200-300 km da se dovede na nulu u 24 mjeseca.Ne znam koja još vozila ali recimo meni Peugeot Partner 2 generacije servisni interval odbrojava po svome a ne bukvalno kilometre sa brojčanika...tako da on verovatno poredi obrtaje radilice i brzinu kretanja pa sam računa način vožnje i "skida" sa onog brojčanika za servis.
Na mercedesu ml... pa to je tenk, dok smo blokirali za cenu suncokreta.. prilazi nam jedan ML, bosanske tablice, vrh riba vozi.. kaže pomozite auto mi pišti neko upozorenje od Čačka(mi smo na uključenje na auto put znači preko 60km u avgustu).. mi podignemo haubu, ono posuda za rashladnu tečnost pukla i isterao svu vodu napolje. Sa takvim problemom je ženska vozila, odvezla do servisa u blizini, zamenili posudu, nasuli tečnost i nastavila put normalno. Šta li je sa tim motorom mogu samo da predpostavim ali kako je izdržao takvo maltretiranje nije mi jasno. Ona je morala da prođe kroz KG gužvu.. čeka u koloni bez gašenja motora. Skidam im kapu kako su ga napravili.Ako se često vozi na otvorenom kvalitetno ulje na 20k km,ja tako menjam na ML-u skine par mm ma šipci za taj interval.
Kad za vodu od 0w30 propisuju interval od 30k km neću ni ja 5w30 da menjam na 10k
0w30 kako voda? Ima bolji viskozitet od 5w30 na niskim temperaturama.Ako se često vozi na otvorenom kvalitetno ulje na 20k km,ja tako menjam na ML-u skine par mm ma šipci za taj interval.
Kad za vodu od 0w30 propisuju interval od 30k km neću ni ja 5w30 da menjam na 10k
Koje vozilo?Imate neku preporuku za remont turbine? Znam za turbo servis iz uzica, ali mi je daleko da idem, ako ima neko blize a da je kvalitetan servis.
Za auto po meni kodvZeravicePassat B6, 140KS.
Pa dijagnostika kaže da li glavi, a mi smo to rešavali sa sprejom za te stvari, u većini slučajeva uspe...Gorane, može li se geometrija proveriti i eventualno malo podmazati/razraditi bez skidanja turbine sa motora.
VW 1,9tdi ASZ motor.
Preporuka za ŽeravicuZa auto po meni kodvZeravice