Kada niste u traktoru, vozite

Da..kod gulivera i kod marka trbojevića,možda ima i još ko al to nisam sad siguran...svakako guliver to odradi da bude cu cu...

Sad sam u potrazi za par stvari da bi auto bio u full opremi...trebaju mi barok felne,potkovica i presvlake od jambolije ili teleće kože...
Najteže će biti sa presvlake pa ako negde neko nešto čuje nek javi...
Presvlake kod nas nećeš naći.

Preko polovne očuvane koštaju po par hiljada €,u Nemačkoj nove mala privreda oko 800€ komplet,kvalitet skoro kao OEM,imaš i kineski kvalitet i miris za oko 300€.Skup sport si izabrao :D i srećno sa delovima,trebaće ti puno sreće :D

Ja sam sebi sam opšio za dve večeri..
10f3c75111e026151bb7e0778f3ec77a.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
6c2a1c152ae5830253c99532c04f2f29.jpg

Poslednja izmena:
Presvlake kod nas nećeš naći.

Preko polovne očuvane koštaju po par hiljada €,u Nemačkoj nove mala privreda oko 800€ komplet,kvalitet skoro kao OEM,imaš i kineski kvalitet i miris za oko 300€.Skup sport si izabrao :D i srećno sa delovima,trebaće ti puno sreće :D
Baš razmišljam već pola sata o tome što si rekao...skup sport,da svakako,slažem se...
Da li je švalerka jeftiniji sport,ili kafana,kladionica...cigarete trošim više od 20 godina,pa ja sam ovakvih mečki popušio do sad ko zna koliko...tako da skup sport sve je to relativno...
Ja ceo život imam neke snove i želje,i kad si mogu priuštiti bar jedan korak ka ispunjenju svojih snova,pa što da ne,jednom se živi...
Svo to moje zadovoljstvo košta koliko i neki malo bolji nov auto,pa takvih ljudi je mnogo više od nas entuzijasta pa nikom ništa...
Kad mi se treće dete rodilo pre par meseci,ćerka moja,ja sam zamislio da ću je na svadbi voziti u beloj 123ki..i eto,ja je kupio, eto dokle doseže moja glupost...
Imaju ustanove određeni sprat gde se takvi leče,jbg...😁😁

A ja samo mogu da kažem divim ti se. Svaka čast, troje dece!!
Pa onda ispunjavaš svoje želje sa ovim starijim automobilima. Da imam želju i ja bi posedovao jednog starijeg metalnog ljubimca, ali nekako me to ne privlači.

Mislim da ima delova za 123 sto novih, sto polovnih.Uvek se moze naruciti i iz inostrasntva ako nema kod nas.

Baš razmišljam već pola sata o tome što si rekao...skup sport,da svakako,slažem se...
Da li je švalerka jeftiniji sport,ili kafana,kladionica...cigarete trošim više od 20 godina,pa ja sam ovakvih mečki popušio do sad ko zna koliko...tako da skup sport sve je to relativno...
Ja ceo život imam neke snove i želje,i kad si mogu priuštiti bar jedan korak ka ispunjenju svojih snova,pa što da ne,jednom se živi...
Svo to moje zadovoljstvo košta koliko i neki malo bolji nov auto,pa takvih ljudi je mnogo više od nas entuzijasta pa nikom ništa...
Kad mi se treće dete rodilo pre par meseci,ćerka moja,ja sam zamislio da ću je na svadbi voziti u beloj 123ki..i eto,ja je kupio, eto dokle doseže moja glupost...
Imam drugara koji samo o oldtajmerima misli,priča i radi :D Zato kažem da je skup sport.

Evo skoro jurio neki senzor za E31 polovnog naravno nema,a nov samo mala privreda na koji su ljubitelji alergični,na kraju nadju OEM deo stare zalihe negde u Holandiji deo koji je proizveden 2001 poslednja OEM serija cena 500€ i to se kupuje odmah dok neko drugi ne sazna jer onda bukvalno licitacija :D

Mada njemu se isplati pre par godina E30 u slaonskom stanju prodali Arapima za 20.000€ :D

Nema gubitka sa tim oldtajmerima nikako.
Kod sremca je jedino problem što mu ti automobili nemogu biti u (skupom)salonskom stanju, jer čovek hoće to da vozi i uživa u tome..
U Ulmu postoji restoran koji u svom sklopu ima showroom sa dobrim oldtajmerima. Između ostalog tu je i crvena fića sa cenom od oko 8000€.. ali je stanje bolje od fabričkog.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

U pravu si mirosti, kakvo crno salonsko stanje ,pa da ne dam nikom da im priđe...bitno mi je da su ispravni...u njima se pali cigara,deca jedu čips i smoki i piju sokiće,prstima šaraju po zamagljenom staklu itd...

@MOMOSARIC
Stari dizel Mercedes je specifican, zvuk je neprevazidjen pogotovo kod 123-ke. Taj zvuk budi neku nostalgiju koja ne moze da se objasni

Cestitke, koji motor, el barem 240D ako nije 300 ? :osmeh:

Najveci krivac je bas bmw , kao firma .
Iz njima znanih razloga , a pretpostavljamo koji su , u uputstvu za nove te serije su naveli da je razvod , lanac , lifetime . Isto tako i za ulje u automatskom mjenjacu su naveli da je lifetime , a zf koji radi te mjenjace , kaze da se ulje mijenja .
Zato prvi vlasnici nisu radili nista , pa kasnije problemi.
Za ulje u motoru isto ,nesto kao 30 000km , sto je previse.

"lifetime" = dok ne izadje iz garancije. Proracunali su koliko dugo prvi vlasnik poseduje auto pre prodaje, i napravili da bude najjeftinije, a da tolko izdrzi.

Jos dodatne komplikacije - EU regulative o CO2 zahtevaju da se potrosnja goriva na papiru svede na minimum, pa i 0.1% ustede zbog manjeg trenja lanca im je znacajno kad se pomnozi sa par 10 ili 100 hiljada auta. Zbog toga se lanci prave kao od papira. Dodaj i "ustede" menjanjem ulja na 30+ hiljada km i jasno je zasto je pouzdanost automobila drasticno opala od 2007. - 2008. godine

Nazad
Vrh