Kada niste u traktoru, vozite

Ovo što @Petar97 kaže za klipnjaču, mogu posvedočiti. Izletela poznaniku kroz blok pri 60 na sat i to iz čista mira. Tada se o tome poprilično pričalo..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Moj G IV ima taj navodno dobar 1.9 TDI 74kw i 6 brzina menjac. Mogu reci da motor ima lep rad, nije kao oni neki sto krljaju. Dobro vuce za svoju snagu, ali brate i trosi fino u odnosu na one price sto se obicno cuju od vlasnika. Druga stvar koja mi bas smeta kod njega i gde je iza konkurencije to je izrazit nedostatak prostora. Jednostavno mesta nema ni napred ni pozadi. Ptedhodnih dana smo se vise puta vozili petoro u njemu, a pozadi nisu bile visoke osobe i tacno nisam mogo da verujem koliko treba vremena da se neko uvuce ili izvuce iz njega i kako ljudi izguzvano deluju pozadi.

Najgora moguća stvar u auto-industriji je taj nesretni pokazivač potrošnje goriva. Ne znam za vas kako vozite da vam auti troše u proseku 5 litara, moj nijedan nije ispod 8 lit , a pokazivac potrošnje ne gledam u toku vožnje nikada. Njega ako gledaš onda nema uživanja u vožnji.

Potrosnju gledam isključivo na pumpi, pošto uvek sipam do čepa i resetujem kilonetražu. Vozim umereno, po propisima.
A golf 2 običan dizel imao sam potrošnju 5 litara samo vozač u kolima.

Nemam ja zamerku na potrosnju sebe radi, meni nije mnogo, ali opet dosta vise od onog sto cujem od ljudi. Tu ne mislim na onu potrosnju koju mi on pokaze, vec realno stanje.

Za PD 1,9 TDI potrošnja može biti jaaako rastegljiva. Moj pasat B5,5 sa 130 ks i 6 brzina na autoputu je trošio 5,5 do 6,5 l/100 km zavisno od brzine vožnje i tipa autoputa. Redovna dnevna voznja je bila 7 do 7,5 l. A zimska redovna voznja je bila koliko sipaš, nisam baš merio ali garant oko 10 l.
Golf je manji auto od pasata pa je potrošnja može nekoliko deci niža.

Lepo je to kada možeš jeftino da se voziš ali brate ja volim to i da zgazim i da ga čujem ispred sebe! Trenutno imam i Toyotu sa CVT menjačem, vozi se kao skuter, zna da se zavrti do 5-6000 obrtaja za čas posla. Muzika za uši

Imali su i oni svojim promasaja.
Da su Pezo ili Fiat napravili onakve pehove kao oni sa svojim motorima (2.5 TDI V6, 2.5 TDI R5 PD, 2.0 TDI PD, i da ne zaboravimo 1.9 TDI onaj od 105ks sto iz cista mira izbaci klipnjacu kroz blok) - smatrali bi se djubretom neopevanim, s razlogom. Ali vagenu se sve oprasta...
Mene je jako lepo poslužio Passat B6 2006 godište sa tim 1,9 TDI, 105ks, vozio sam ga 10 godina i nikad sa njim nisam imao problema sem turbine koja se raspala jer sam ga čipovao posle 6-7 godina vožnje kad je već malo dosadio.... Kupio ga sa 120.000km a prodao sa 295.000km pre 3,5 godine. Čujem se povremeno sa vlasnikom, sad auto ima oko 380.000 i još uvek mu ništa ne fali...

Sad ganjam Hondu Accord, koju ću po svemu sudeću za godinu, godinu ipo dana, kad deca još malo porastu morati promeniti jer mi je već sad mali auto, treba mi nešto komotnije...

Meni potrosnja na otvoreno nikad nije ispod 7L,
Na bordu mi uvek stoji digitalno merenje brzine,onu trenutnu i prosecnu potrosnju nikad ne gledam,merio sam par puta potrosnju i znam koliko trosi,tako da se sa tim ne bavim. Kad sam isao u Italiju,Bologna-Leće preko 800km auto puta gde je bilo i dobrih uspona,ali konstantna brzina 170km/h i vrhunsko gorivo,ali potrosnja 8L/100km

S max 2007 god. 2.0-103kw ima 203000 kmi prosečna potrošnja po lokalu 7-7.5l sa sedam sedišta
c3c9bf948e35d2babb0d20060e1d33a2.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Kolega napisi utiske u voznji sa S-max

Nemam sta da pisem. Posle ovog kupujem samo mlađe.auto je stvarno super,motor jak i pouzdan,mesta u autu koliko hoćeš.jedino covek treba da bira da li sa sedam sedišta ili sa pet kupiti jer ako nekoristis češće sedista pomislices a sta ce mi to.
Tockovi 17 coli malo su mi tvrđi ali nesmeta.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Da li zna neko, da li je za moped isto pravilo kao za ostala vozila, rok za registraciju dva meseca od isteka bez menjanja tablice ili je nesto drugacije..?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ako je tako, odlicno.
Reg istekla krajem decembra pa sam hteo to da pomerim razmisljajuci ako vaze dva meseca znaci krajem februara.
Pa opet naredne god dva mes i ulazim u lepo vreme, prolece...
Po ovom, moci cu to i odmah ove godine.
Ma da za njega ni tablica ne bi trebala biti skupa.
Majmuni na prosloj reg upisali u saobracajnu 1 mesto za sedenje, sad mora i druga saobracajna naravno o mom trosku...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh