Kada niste u traktoru, vozite

Ne verujem, nema veze sa kompresijom ulje u karteru. Tj teorijski bi moglo da dodje do zaribavanja klipa u cilindru, ali u praksi uvek prvo zaribaju lezajevi radilice. Plus onda bi trebalo da na svim cilindrima izgubi slicno, ne samo na na jedno.

Mozda te je zbunilo ovo sa sipanjem ulja u cilindre, generalno nikad nece dospeti ulja u cilindre. To sluzi kao privremeno poboljsanje dihtovanja karika, u normalnom radu bi izgorelo

I po mome da je do ventila,meni se to jednom desilo na opel astri 1.6

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Lepo. Treba mi još jedan auto za selo a imam dobro iskustvo sa kijom. Raspitujem se kako je ko zadovoljan sa sportidžom.

Izuzetan auto. Najviše zavisi od toga kako je prethodno održavan. Mi smo imali sreće da kupimo na placu uvz iz Italije ali po isteku iz garancije do čijeg isteka je auto održavan u ovlašćenom servisu preko. Kupljen je sa nekih 150 000km i 7 godina starosti.
Jedini problem da kažem od kvarova koji je bio je kvar senzora radilice koji je koštao 5000 dinara. Ostalo samo redovni servisi i potrošno i trenutno je na 210 000.
Mali servis je 8-10 000 zavisi gde se radi, a veliki servis komplet sa rukama izađe 28-30 000 dinara.
Prošle godine smo zamenili sve amortizere jer su malo propali usled arčenja jer je ćale operisao kuk pre dve godine a ja nisam mogao radnika da nađem kad sam bacao veštak i sejao žito tovario u Kiu 500-600kg džakova pa keva ili ja sam sebi vozio na njivu u mnogo tura pa su malo otišli.
Potrošnja zavisi od vožnje ali neki prosek je oko 7 l/100km. Ne znam šta bih ti još rekao ali ako se nađe dobar stvarno je auto za preporuku

I meni je na prošlom sidu otišao senzor radilice, jedini kvar za 230 000km. Treba samo naći dobar, ima na oglasima svašta. Mada nije mi žurba, nešto će naići.

Mene interesuje porodicni auto ali da ima 4x4 i da je visok,ne bi vozio po njivama,ali treba mi kad idem zimi na Taru,gde zna da bude 1m snega,a isto tako da mogu i da odem sa njim na more ko čovek. Ovi zapadnjaci su posteno skupi

Moram ga prvo videti uživo. Meni nije frka, moj sid ima godinu dana, njega čeka novi. Znam kako ta frka izgleda. 😁

Milovane, ja bih mozda gledao VW Tiguan 2.0tdi ili neki ML ako je do luksuza.
Sve zavisi sta je prioritet, godina, novac, koliko luksuzno...
Ja ne volim japance, rodjak ima rav 4 i nije nesto srecan sa njim, kupio ga u slicno vreme kad i ja passat b6 4motion i platio skoro 2 tauzenke vise.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh