Kada niste u traktoru, vozite

Kod mene je Logan bio do 240 000km, kupljen od prvog vlasnika sa 150 000 km. Motor i menjac su ekstra, bez greske a limarija je krs. Moja je od opreme imala centralnu bravu i jedan vazdusni jastuk. Motor 1.4 sa plinom, potrosnja oko 7 litara. Nikada me nije izdala a prevukla je tereta i tereta. Sve u svemu vredela je te novce kad je bila nova.

A jeste ružan za medalju, odbojan mi je od kako sam ga prvi put video, čak mi je pored njega prva multipla simpatična

Svako ima svoj ukus, ali po meni ništa diznajerski nešto lepši nisu ni auta mame Renoa iz tih godina, generalno i ostalih Francuza.

Ja bih pre nazvao dizajn čudnim, ili čudno uklopljenim, nego li baš ružnim...

Boki, ja nemam problema sa limarijom generalno... nešto jeste kao bilo krenulo da korozira na suvozačevim vratima malo, ali sada je sve perfekt.

Cikalaza- vala i mene ne bi čudilo, stvarno jedan čudesan motor, pogotovo ovaj dizelaš.

Kimi moj je bio 2005. godiste, a oni su imali probleme sa limarijom na pocetku proizvodnje modela. Najcesce zadnji rubovi stradaju i vrata. Motor me je odusevio, nije trosio kap ulja, jedino sto mu se ventili moraju stelovati na 20 000 km jer nisu samostelujuci pa auto hoce da se gasi dok je hladan.

Renault Nissan su po prodaji broj jedan u svetu za prvu polovinu godine, tako kazu vesti sa interneta. VW grupacija je broj 2, Toyota broj 3. GM prodajom Opela, PSA grupaciji je pala na 4 mesto. Sve u svemu Renault napreduje. Tako da Kimi, tvoja Dacia je jos jedan uspesan Renault, koji je prvo nepoverljivo se kupovao, a sada sve poverljivije. Samo sto maticna firma ne da Dacia da konkurise Renault, tako da nikada nece imati opremu kao R, ali i cena je niza.

U Knjazevcu su koristili Logane u Taxi-ju. Jako dobro su se pokazali. Sad su presli na sandero. Isto 1.5 dci .Nedavno sam se vozio u jednom koji je presao skoro 600.000

Iznenadih se kad videh statistiku Bojcetic, mislio sam da je Toyota neprikosnoveni kralj prodaje.

Upravo tako, Dacia je niskobudžetna marka Renault-a, namenjena za tržišta odnosno zemlje u razvoju. Kao što ni Škoda ni SEAT neće biti skroz ravni sa WV.

Sto se skode tice ja sam na vec dve svadbe bio gde su se mlade vozile u superb-u..a znamo da je neko ne pisano pravilo da mlade idu u neke skupe i nove mercedese audije i tome slicno..

- - - - - - - - - -

Htedoh reci da je skoda devedesetih bila jeftina berzija vw...i da je ljudima,bez obzira na kvalitet,bila odbojna zbog znaka na haubi..ocigledno je da se taj stav menja..sto se mene tice lajk za skodu..
Izgleda da se istorija ponavlja i sa dacijom,i da ce kroz koju godinu ako nastave ovim tempom postati ozbiljan konkurent u svojoj klasi..dacia duster je vec postala adekvatna zamena za ladu nivu koju rusi vec 30 godina odbijaju da unaprede..

Evo nešto najsvežije o prodaji kod nas, iz aprila najprodavaniji automobili (novi):

1. Dačia Sandero -149
2. Kia Ceed - 111
3. Ford Fiesta -109
4. Škoda Oktavia -102
5. Volksvagen Golf - 95
6. Fiat 500L - 95
7. Fiat Tipo - 82
8. Tojota Jaris - 78
9. Škoda Superb - 75
10. Renault Clio - 74

Skoda je odavno prestala biti niskobudzetni auto. Nove Oktavije su 20.000e ako hoces malo opreme da imas, a to je ipak samo Golf sa malo vise duzine. Meni se njihova vozila generalno ne svidjaju, ali to je subjektivno. Cinjenica je da dobro drze cenu i da majstori su upoznati sto znaci da eventualni kvarovi se lako resavaju. Dacia mislim da ide da konkurise ljudima koji se dvoume izmedju polovnjaka od 4-5000e i 10 godina starosti ili da dodaju jos 3k pa da kupe nov auto. 1.4 8v motor mi hvale majstori ovde, a 1.5dci je u startu skuplji za 2000e sto je meni puno.

Dacija logan 1,4 mpi,za 11 godina i 180 hiljada predjeni kilometara,2 kvara ,brava paljenja i ventilator hladnjaka, a tera se puno i po atarskim putevima,ja mislim da nema zahvalnije vozilo za manju cenu.

qgDLS
OY5aF1b.jpg
[/IMG]

Moja masina :osmeh:
Laguna III, 2.0dci 150ks

Da li je neko prelazio granicu samo sa potvrdom koja zamenjuje saibraćajnu do njenog izdavanja? Trebam hitno na put a nemam saobracajnu.

Nazad
Vrh