Kada niste u traktoru, vozite

Smanjuju za polovinu tek kada pređe 20 leta a nisam zagrejan za punoletan auto a da će smanjiti ili ukinuti porez na luksuz ne verujem.

Pa jesi video jedan da ima kompletne recimo rucke,i one plastike na zvucnicima?ma koliko da je ocuujan,ni na jednom to nije celo.da je tako dobar,i kvalitetan,to se nebi desilo.
Ja licno nikad nisam gotivio francuze,pre 4 godine sam kupio citroen evasiom,1.9td i koristim ga za posao..taj auto me ne da sluzi,nego sam prezadovojan sa njim.,prosao sam preko 200000km kako je kod mene,i samo mu redovno menjam ulje.pre 3 god sam mu radio dizne i menjao pvp,i to mojom greskom.i odradio sam mu trap i gume.avto je neunistiv,..stvarno nisam verovao da je takav.od opreme ima sve.podizace,panoramu,autmatsku klimu..udoban je jako..mnogo puta sam u njega tovario preko tone tereta,to ide nenopmalno..ako ga budem menjao samo citreoem c8,ili fiat ulysse,jtd mada to je ista sasija

Poslednja izmena:
Evasion je zverka. Preudoban je. Moji su ga uzeli pre 5 6 7 godina, prevalio kilometara prilicno. Do 110-120 je odlican. Sve preko nije za njega. Doduse 2.0hdi. Kad bi mogli u njega da ubacimo neki 2.0hdi od 136ks i 6 brzina, de bi mu kraj bio.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

@jebrtka

Neznam o kojim ti ruckama i plastikama zvucnika pricas. Kod mene nista nije slomljenio, a nisam video ni na drugima takve'havarije'.
Vagao sam pre kupovine bas taj evasion/uliz/p807/phedra cak ga i vozi dobar drugar i mi nismo nasli nikakvu prednost tog vozila. Vidim da si ti remontovao pola auta, ja tih zahvata nemam na 1.9 TDI (pumpa/dizna).
I moj drugar je popravljao sve to sto si i ti radio.
Uporedi osecaj u voznji tog auta i Sharana i sve ce ti se samo reci. VW mnogo ubedljivije ide, jeste tvrdji ali se i ne naginje.
Na kraju ja sam za isto godiste auta ipak platio dosta vise, a nevolim da bacam pare. Nikad nisam bio ljubitelj VW-a, ali ovaj zaista radi posao kako treba..

Ja pricam o saranu 1 1,9 tdi. Nemoj dzabe da me ubedjujes,drugar mi rasklapa vw i kako mu dodje saran kad postavi oglas,to mu prvo traze,ali na svakom je izlomljeno.govorim o ruckama za zatvaranje vrata,otvaramkda,platnu na tapacirima...ja neznam da li se zamena ulja guma i kugli moze nazvati remontom pola auta?a doh sam imao g2 svaka 3 meseca mi je prolupao silen blok"pasteta"na viljusci..kupovao sam i jeftine i skupe,isti k...
A to ne vidim kao neko veliko ulaganje za predjenih preko 200hiljada,kako je kod mene..to sto sam radio pumpu i dizne,je moja greska,jer sam hteo da prodjem jeftinije i kupio sam neki kradeni dizek,pa mi zapekla i pumpa i dizne.,a o udobnosti je steta i da pricas,vozio sam dosta sarana,i to automatik.kad sam radio u jednoj firmi.,ako je to udobno,evasiom je jahta za njega,u svakom smislu,jedina prednost sarana je sto je vw pa kad ga stavis u oglas odmah ga prodas..i to za dobre pare..a da se tesko vozi nije istina,niti se naginje,niti ga peglam nesto u krivinu,skroy odlicno ide.vozim ga do 120,ponekad autoputem 140,ali to mu je plafon,ali ne ide vec "plovi"..

Neznam za taj Sharan I, ja vozim dvojku iz 2003.
Ako ti mislis da je tvoj auto bolji nemam nista protiv, to je tvoje misljenje, uzivaj u voznji :ppozdrav:.

Ne kazem da je bolji,daleko od toga,ali me niko nemoze ubediti da je bilo koji vw uboban i mek u voznji...mozda samo paethon,ali nisam imao prilike da se vozim u njemu.

Neznam ko koga nosi u zubima, ali meni se novi A8 nije svideo nimalo, jer je i za moj ukus pretvrdo vozilo, bar taj u kom sam se ja vozio. Vlasnik(nemac) ga je tri puta reklamirao fabrici do 20000 predjenih kilometara.
Merc S klase valja samo ako te vozac vozi. Probao sam to cudo voziti i osecao sam se kao u teretnom vozilu.
Phaeton je mozda pretrpeo trzisni fijasko, ali je na mene ostavio najbolji utisak od svih 'Luxury' vozila..
Takodje, taj nivo opreme nisam video ni u jednom vozilu.. Da postoji neka varijanta sa jeftinijom registracijom, sigurno bih se zabavio jednim na neko vreme.

Uzgred, statistika kaze da su Luxury klasa vozila jako nepouzdana, bas zbog velike kompleksnosti, i pokusaja da se ubaci sto vise perverzija koje dovode do jako neocekivanih kvarova.
Tu je navodno Rols i dalje neprikosnoven (mada je dosta pao u ocima fanova radi prelaska na BMW platformu).

Ma ljudi ovi danasnji auti sve bre presrano sa elektronikom i opremom. Voznja je uz pomoc kojekakvih cuda i kompijutera postala isto sto i gledanje tv-a. Tvoje je samo da sednes, krnes dzojstik u D i ni o cmu ne mislis. Jos stav tih vozaca kad kazu nista ne moze da mi se desi. Nema sta nemam od opreme.:ppozdrav:
Pogledajte pricuo Rally Grupa B. Iz vozila su izvlacili ogromne snage, koje su pojam cak i za ovo vreme. Kontrola i upravljanje tih vozila bi bila komplikovana i uz sve danasnje drangulije a kamo li 80ih kada je pojam bio i ABS.

Vw je sa fetonom samo lose procenio trziste..steta..zaista fascinantna posvecenost detaljima..brisaci,prskalice farova,gepek vrata,odmagljivanje stakala,buka u kabini itd..savrsen ali ne zastaje dah od njega jer je pljunuti pasat po izgledu obicnim ljudima..pre par dana sam bio pored fantoma na parkingu,e od njega zastaje dah,ako ga u opste cujes da dolazi,samo sh sh shhhh...
Ka sam od onih sto vole old skul,masl kar sa kraja 60tih,mercedesi od60ih do sredine 90tih, fetonu skidam kapu,bez obzira sto je jedan veliki neuspeh po pitanju prodaje..

- - - - - - - - - -

Mada staviti ispred mene fetona fantoma ili majbaha i shelby gt 500 ne bi se dvoumio ni sekunde..

Pričam dosta o novom autu koji ćemo uzeti porodično, a da ova odlazeći ne predstavim... Dakle pored passata od 2006-te godine imamo svrsishodnu Daciu Logan 1.5DCI.

Svrsishodna, taman da se burazer stariji, pa zatim i ja doučimo do konkretnijeg auta.

Bio sam jako sumnjičav, nisam ga voleo u početku.... nekako mi je bio čudan, odbojan. Ne znam kako da opišem.......

.... a evo posle 3 godine intenzivne vožnje, ovaj auto me osvojio do te mere da mi je sve žao što će uskoro otići.

Prvo, auto iako čudnog oblika, je zapravo izuzetno pregledan što se, kažem, na prvu uopšte ne bi reklo. Drugo, zbog svoje veličine automobil je dosta prostan, veliki je gepek plus unutra komotno mogu svi da sede. Sam enterijer jeste monoton, ali opet plastika i materijali nisu ništa lošiji u odnosu na konkurentska vozila slične klase i cene. Najbolja stvar je ipak motor, provereni francuz 1,5DCI. Mali potrošač, sasvim dovoljno snage za sve prilike na putu, naravno ne sada za neke manevre i čudesna preticanja. Potrošnja skroz ok, oko 4/4,5litra. Jedina mana je što je motor postaje prilično bučan iznad 110km/h.
Auto je lagan, što se i oseti, upravljiv, bez problema uleće u krivine.
Prolazim tu pored jednog automehaničara blizu mene, kaže on meni :"Ajde bre oće da ti crkne nešto više na toj Dačiji, da se malo i od tebe ovajdim". Fantazija od auta jednostavno, evo već skoro 245 000km bez ikakvog kvara, samo ono što je na malom i velikom servisu menjano, koje čak i kao takve nisam redovno... jedino su spona i lager jednom menjani van reda na prednjem levom točku i to bi mu bilo to
20170819_180129.jpg

20170819_180159.jpg

20170819_180238.jpg

Nazad
Vrh