Pričam dosta o novom autu koji ćemo uzeti porodično, a da ova odlazeći ne predstavim... Dakle pored passata od 2006-te godine imamo svrsishodnu Daciu Logan 1.5DCI.
Svrsishodna, taman da se burazer stariji, pa zatim i ja doučimo do konkretnijeg auta.
Bio sam jako sumnjičav, nisam ga voleo u početku.... nekako mi je bio čudan, odbojan. Ne znam kako da opišem.......
.... a evo posle 3 godine intenzivne vožnje, ovaj auto me osvojio do te mere da mi je sve žao što će uskoro otići.
Prvo, auto iako čudnog oblika, je zapravo izuzetno pregledan što se, kažem, na prvu uopšte ne bi reklo. Drugo, zbog svoje veličine automobil je dosta prostan, veliki je gepek plus unutra komotno mogu svi da sede. Sam enterijer jeste monoton, ali opet plastika i materijali nisu ništa lošiji u odnosu na konkurentska vozila slične klase i cene. Najbolja stvar je ipak motor, provereni francuz 1,5DCI. Mali potrošač, sasvim dovoljno snage za sve prilike na putu, naravno ne sada za neke manevre i čudesna preticanja. Potrošnja skroz ok, oko 4/4,5litra. Jedina mana je što je motor postaje prilično bučan iznad 110km/h.
Auto je lagan, što se i oseti, upravljiv, bez problema uleće u krivine.
Prolazim tu pored jednog automehaničara blizu mene, kaže on meni :"Ajde bre oće da ti crkne nešto više na toj Dačiji, da se malo i od tebe ovajdim". Fantazija od auta jednostavno, evo već skoro 245 000km bez ikakvog kvara, samo ono što je na malom i velikom servisu menjano, koje čak i kao takve nisam redovno... jedino su spona i lager jednom menjani van reda na prednjem levom točku i to bi mu bilo to