Kada niste u traktoru, vozite

I brat kaze da trosi 7l odokativnog merenja,kanda neki vole i da lazu oko potrosnje,danas sam u Pezoa sipao plin merenje pun-pun na istoj pumpi i potrosnja je 9l a toliko i trosi u proseku sto SID-NS,sto kroz NS,zapravo on voli i 10 da sukne ako ide dosta kroz grad ali nikad preko 10l kako god ga vozio,a ispod 8 je trosio kad sam isao na more.

Zar to nije puno da trosi fokus? Pa 2.5 tdi 180 ks u audi a6 mi trosi 7 evrodizela u proseku,a stara stotka iz 1988 2.0i 116ks u proseku 9 litara plina trosi. Ukljuceno i gradske i otvorene voznje.

Da li neko zna da li u Banja Luci ili nekom drugom gradu u RS ima pumpa na kojoj moze da se toci metan (CNG)

Svi postovi u kojima je pisano i raspravljano o švercu goriva biće sklonjeni.Članovi koje interesuju takve stvari neka ubuduće rešavaju preko p.p.Ukoliko neko nastavi u tom smeru biće poslat na Tenerife o trošku foruma.

Ja imam fokus tddi malo vise od dve godine dosao kod mene sa predjenih 245oookm ,motor jos uvek odlican.
Prve godine sam ga bas testirao i imam raznolike potrosnje od ispod 5,5lit pa sve do 9lit.Veliku razliku u potrosnji sam imao u zavisnosti od stila voznje ,a primetio sam i da ima uticaja i gde se sipa gorivo.
Pri istom stilu najmanje je trosio ED sipan u RS ,pa zacudo na drugom mestu je loza isto tamo sipana, a tek na trecem nas NIS ED.

Meni Mercedes 190 2.0 Dizel trosi oko 7l loze. Na ED nije testiran. Ali je auto poprilicno trom i nema neku rezervu snage, pa nema divljanja te ni potrosnja ne moze biti velika:ppozdrav:.

Moj passat 130KS trosi kako mu das gas, na otvorenom 5,5 u gradu 8 kombinovane 7 a zna nekad otic i do 12 ako negjde zurim pa mi trebaju veci obrtaji po krivinama :D

Može da se nategne manja potrošnja ali mora i manji pritisak na papučicu gasa.Jeste izazov jer auto ište gas ali može da se vozi ekonomično.

moj opel 2.0 16v 150ks na otvorenom 6.5-7l benzina, plina oko 7-8 ( sve od voznje zavisi i kvaliteta goriva) , grad 10-11 ( i 12 kad divljam) benzina ili 11-12 plina , prosek mi je uvek oko 9-10l plina , trenutno mi crkla lambda sonda pa mi skocila potrosnja za litru ( seqvent gas je ugradjen) , predjeno sa gasom 110000 km , na 100 000 menjao membrane na isparivacu sam , dizne jos ni pipnute , prezadovoljan plinskim uredjajem jos ni jedan jedini kvar, bukvalno sipaj vozi , i sledeci auto bez razmisljanja na gas ce biti

sto se mene tice zadovoljan sa tehnologijom od pre 30 god koja i dalje funkcionise , vozim se u cenovnom rangu novih dizela cak i sa manje konja od moje starudije
sledeci auto ako rode njive bice vectra c 1.8 gts i lpg naravno

Nazad
Vrh