MOMOSARIC
Član
MOra da nije mijenjao zamajac na vrijeme. vw 77kw (BLS,BXE ) jedni od najboljih , i provjereni vw motori.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hvala,cena popravke je prejaka,al verujem da je to cena menjaca novog i korpe lamele i sl...treba jos jedno auto da se kupi a covek ne zna sta bi vise kupio,za sta god se uhvati odrzavanje preskupo.Poznanik imao takav, sve bilo dobro dok mu nije otkazao plivajući zamajac i uništio i korpu i spojničku. Otišlo mu oko 5000KM sa rukama dok je popravio, drugi mjenjač morao da ide i to nov jer nije mogao da nadje polovan.
Hvala,cena popravke je prejaka,al verujem da je to cena menjaca novog i korpe lamele i sl...treba jos jedno auto da se kupi a covek ne zna sta bi vise kupio,za sta god se uhvati odrzavanje preskupo.
MOra da nije mijenjao zamajac na vrijeme. vw 77kw (BLS,BXE ) jedni od najboljih , i provjereni vw motori.
Pretpostavljam da ima menjač sa 4 brzine. On sa dobrim motorom kreće sasvim solidno, a druga dobra strana mu je što nema velike obrtaje u prvoj i drugoj brzini. Na uzbrdici pod snegom, sa dobrim gumama ide bez pokušaja da prošlajfa (na vrhu gasa što bi se reklo). Gde stane tu obično ni lanci ne pomažu. Inače svi vw dizeli važe kao jako dobri za vožnju po snegu.Jednom je Golf bio u losijem stanju a danas sam vozio bas utegnutu dvojku. Oba auta pale i idu lepo, a na ovom sto sam danas vozio iznenadio me je sam motor. Cuveni 1.6 Dizel. Motor samo stekce a na gasu ujeda, da je to za nepoverovati. Samo malo stisnem gas a on hoce da poleti. Kao benzinac je.
Golf 2 nije udoban al je zato auto za sela baš zbog svoje tvrdoće.Povući može dosta kao magare čak i prikolicu.Jednostavan je za održavanje jeftin djelova ima. Što se tiče motora može se na pumpi malo pojačati gorivo onda je startniji ujeda al malo više i troši.Najbolji je u verziji sa tdi motorom od 59 kw.Moje iskustvo sa volksvagenom je dugo 18 godina.Prvo auto je golf 1 sa 1.5 motorom benzinac kao mlad momak sam prošao s njim puno.Bio je 7 godina kod mene trošio je malo više al je mogao dobro povući .Sledećih 7 g vozio audi 80 cc dizel koji sam zbog dotrajalosti prodao.Sad vozim pasat 4 1,9 tdi 66kw 95 g već tri godine. Zahvalno auto za porodicu ima prostora i za sjesti i za stvari. Nije skup za održavanje što mi je najbitnije može ga održavati klasični majstor.Sitnije kvarove i održavanje radim sam osim kad treba dizalica.U samo dva navrata sam vozio VW Golf 2. Auto kao auto (kako on tako i ostali Golfovi) mi nije nesto zanimljiv i nekako nije u mom fazonu. Jednom je Golf bio u losijem stanju a danas sam vozio bas utegnutu dvojku. Oba auta pale i idu lepo, a na ovom sto sam danas vozio iznenadio me je sam motor. Cuveni 1.6 Dizel. Motor samo stekce a na gasu ujeda, da je to za nepoverovati. Samo malo stisnem gas a on hoce da poleti. Kao benzinac je. Povlaci bolje od mog Mercedesa 190, ali po komforu i udobnosti je dalekooo iza njega. Razumem ja da su to 2 u potpuosti razlicite karoserije i auta, ali mi je Golf nekako bas tvrd i krut auto za razliku od 190ke koja je kao ladja i takoreci pliva po putu.
@ivann dobar izbor,imam takvog hatchback oko godinu dana,ghia oprema,tri slabe tacke sam saznao kod njihrokisnjavanje kabine ispred suvozacevog sedista,propustanje antifriza kod kucista termostata (crni plasticni,malko kockasti,spreda gledano desno gore se spaja na motor) i kontroler punjenja (ne znam mu strucno ime,nalazi se na samom alternatoru) kojeg ako treba zamenuti onda obavezno idi na sto kvalitetniji i tada neka obavezno detaljno pregledaju alternator,trebali su kod mene i neke napukle diode i lezajeve da zamenu....kakvu klimu imas,obicnog ili automatskog digitalnog? Obican je bolji....ako imas jos pitanja pisi na pp,da ne idemo u off...