sova
Član
I ispade da niko nema a3, i nema auto mehanicara na forumu.Za poznavaoce 4 kruga, sta mislite o ovome, mane i sl, naravno i realna cijena, posto je ova preduvana.http://www.olx.ba/artikal/19369053/audi-a3-sportback-1-9-tdi-105-ks/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ispade da niko nema a3, i nema auto mehanicara na forumu.Za poznavaoce 4 kruga, sta mislite o ovome, mane i sl, naravno i realna cijena, posto je ova preduvana.http://www.olx.ba/artikal/19369053/audi-a3-sportback-1-9-tdi-105-ks/
Vw motor dizel, do 2007 je zamjena zupcastog na 120 tkm, od 2007 do 2008_9 na 160tkm, od 2008 do 2012 (golf 6) na 180tkm, a poslije 2012 (golf 7) na 280tkm. Rijec je o prvom servisu zupcastog, vodene pumpe..itd, poslije se taj interval skracuje na sljedecim servisima.
Imao je moj cale dok sam ja bio mali par dana. Covek uvezao iz CH i tata ga kpio. No mami se nije svidjao pa se posvadjala sa tatom te je auto prodat prijateljima u Radjevinu. Tamo su sve brda. Ljudi ga vozali godinama i nije bilo ozbiljnjih kvarova. Rekao bi da je najveca boljka limarija.Ljudi, da li je neko vozio Suzuki maruti 800 kubika? Interesuje me takav auto, za grad I za selo.
Tako je, kod nekih automobila bez problema može da se stavi zamjenski komplet koji čine fiksni zamajac, korpa i lamela sa oprugama. Za motor to nije nikakav problem ako se zamijene sve tri navedene stavke, malo više se trese kao klasični stari dizeli i ništa više. Pežo 307HDI sa 90KS nema ni dvodijelni zamajac ni FAP ali jače verzije (sa 110 i 130KS čini mi se, nisam siguran za tačnu snagu) imaju oboje i skupo je da padneš na nos no koliko sam upoznat čak i kod njih može da se ugradi zamjenski set sa fiksnim zamajcem. Nažalost to nije moguće kod svih automobila jer zamjenskih setova jednostavno nema u prodaji.
Teoretski, dvodijelni zamajac ima ulogu da čuva mjenjač od udarnih operećenja ali kod normalnih auta (80-100KS) to nije neki poseban problem kada se dvodijelni set zamijeni sa klasičnim.