Kada niste u traktoru, vozite

Iskreno, prvi put vidim ovaj model ... Kojih dimenzija je tovarni prostor i postoji li zadnja klupa (sedište) ..?
1500х1380х460; има клупу. Линк на претходној страни (5454). Да не би плинска боца заузимала простор убачен дизел мотор.

Jel ima neko iz Pančeva ili okoline,da je kupovao auto na placu AUTO MOTO DIMIĆ ,interesuje me da li prodaju dobre aute ili krševe, tj.da li su korektni kao prodavci?

Znam otprilike koji je auto plac, dobar je, ali ako oces dobar auto, koranaplus ti je najkorektniji i najbolji, ja sam od njega uzeo kola, i in trento nije los, od grabovca bezi sto dalje.To je sto se tice panceva bar koliko sam upucen u to.

Danas moj "audi 80CC" po trideset i prvi put u svojoj istoriji presao tehnicki bez komentara i zamerki.:bravo::osmeh::ppozdrav:

Audi 80cc je nesto najbolje sto je ikad napravljeno. Samo da je imao opciju karavana mislim da bi bio najprodavaniji auto u tom vremenu. Imao sam ga a sad sam nabavio 100cc ili c3 model prve serije.To je prosto vrlo tesko unistiti koliko je dobro uradjeno i pocinkovani plus

Znam otprilike koji je auto plac, dobar je, ali ako oces dobar auto, koranaplus ti je najkorektniji i najbolji, ja sam od njega uzeo kola, i in trento nije los, od grabovca bezi sto dalje.To je sto se tice panceva bar koliko sam upucen u to.
Sto mislis da je Grabovac los?Neko iskustvo lose ili drugo nesto?

- - - - - - - - - -

Stotka C3 zadnje serije je još bolji a C4 u S4 verziji je aždaja.
Maticu u auto industriji jedan brend ima vozilo sa oznakom S ostalo su maskotice. "S-long :osmeh:

Dragane jeste S-Long(Slon)mašina ali nije ista klasa sa gore pomenutim S4 i normalno se ne mogu porediti.Mogu se porediti V8 i A8.

Znam da je preduvano, ali islo bi to fino dole. Nemogu da nadjem auto bez da je krsina, sa iole stvarnom km i da je realne cijene, najradije bih golfa 5, ali tesko. Da idem preko granice da licno trazim nemam kod koga a i mrzi me, a nemam ni nekog pouzdanog da mi to odradi. Inace prisustvovao sam trgovini u ovoj firmi i ide tu cijena lako dole ako stoji auto u ponudi mjesec dana i ako ga oni nisu puno procijenili prilikom uzimanja. Oni inace uzimaju polovno samo ''u racun'' kada prodaju novo.

Ja bih Audija uzeo samo sam 1.8T motorom od 190KS i Quattro pogonom i to samo starijeg od 2005. godišta.

Inače, kod Audija i VW postoji jedan interesantan detalj koji se tiče modela sa pogonom na sva 4 točka. Čuveni Quattro pogon zasniva se u principu na jednom jedinom mehaničkom sklopu - Torsen diferencijalu. Koga to više zanima može da nadje na YT snimak na kojem je objašnjeno kako on radi, teško je ovako objasniti jer se radi o jedinstvenim rješenju. Poznato je da se neki modeli VW marke mogu dobiti sa tzv. 4Motion pogonom no slabo je poznata razlika izmedju ova dva rješenja. Radi se o tome da situacija nije tako očigledna. Quattro i 4Motion nisu isto rješenje jer se Quattro zasniva na Torsen diferencijalu dok 4Motion podrazumijeva korištenje tzv. Haldex spojnice koja rasporedjuje dio snage ka zadnoj osovini. Takvo rješenje nema 3 diferencijala već samo 2 dok Quattro sa Torsen diferencijalima ima sva 3.

Medjutim, situaciju dodatno komplikuje činjenica da se neki modeli VW sa 4Motion pogonom u stvari isporučuju sa pravim pravcatim Quattro pognom, uključujući i čuveni Torsen diferencijal. Taj pogonom mogao se isporučiti samo u automobilima u kojima je motor postavljen uzdužno a ne poprijeko. Na primjer, Passat 1.9TDI 4Motion ima pogon na sva 4 točka sa Haldex spojnicom dok Passat 1.8T 4Motion kao i Passat V6 2.5TDI 4Motion imaju pravi pravcati Quattro iako to nigdje ne piše. Sa druge strane, Audi na kojem piše Quattro a motor mu stoji poprijeko nema Torsen diferencijal već Haldex spojnicu te u stvari i nije pravi Quattro.

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da je Audi 2005 izgubio prava da dalje koristi patent za Torsen diferencijal koji je inače izumio i patentirao jedan Amerikanac pedesetih godina prošlog vijeka. Ipak, tek od 2010. godine nijedan Audi ili VW više nemaju pogon na sva 4 točka koji sadrži Torsen diferencijal iako na njima stoji oznaka 4Motion ili Quattro. Audi je razvio svoje rješenje novog Quattro pogona koje ima 3 diferencijala s tim da je srednji diferencijal specijalno rješenje nazvano "krunasti" diferencijal. Novi Quattro nažalost daleko je iza pravog sa Torsen diferencijalom jer novo rješenje podrazumijeva vrlo složenu elektroniku, setove potrošnih lamela u krunastom diferencijalu te potrebu za kočenjem svakog točka zasebno u krivinama kako bi se auto stabilizovalo. Sve to kod rješenja sa Torsen diferencijalom je sasvim nepotrebno. To je bilo jedino čisto mehaničko rješenje koje je omogućavalo stalni, neprekidni pogon na sva 4 točka, svo vrijeme, bez uključivanja ili potrošnih elemenata koji je takodje potpuno samostalno mogao da se zablokira i odblokira.

Putin, cetvorka je vec star model a nisam nesto lose cuo za peticu, naravno sa 1,9 motorom, i u ovom a3 je isti 1,9 pd. Skoda mi se u najmanju ruku gadi, a kod ovog audija mi se ne svidja ovaj prozorcic iza zadnjih vrata, podsjeca na karavana. Auto bi bio za sina,mene.. nemamo jasno definisano ciji.
Zombi, benzin bih u zivotu kupovao samo za 3 motora, za dvorisnu kosacicu, motornu testeru i skuter ili motocikl. Auto benzinac, nikako,ili jos gore plin.

Golf 4 je bio dosta bolji od trojke, ali ima i on svojih mana. Najveca po meni je slab motor za danasnje standarde(narocito SDI sa svega 60 konja). Bos pumpe su vremenom pocinjale da cure.
Petica sa PD motorom je ipak veliki korak napred, jer je taj motor neuporediv sa starim TDI motorima. Odrzavanje jeste nesto skuplje, ali je i auto dosta napredniji i savremeniji.
Sto se tice tvrdoce vesanja, to se da podesiti po ukusu. Ko hoce maksimalnu stabilnost mora prihvatiti i malo tvrdoce.
Jedina prednost tih starijih tdi motora sa bos pumpama je sto mogu trositi jeftina goriva(lozak itd..), sto je kod PD motora nedopustivo..

Golf 4 je bio dosta bolji od trojke, ali ima i on svojih mana. Najveca po meni je slab motor za danasnje standarde(narocito SDI sa svega 60 konja). Bos pumpe su vremenom pocinjale da cure.
Petica sa PD motorom je ipak veliki korak napred, jer je taj motor neuporediv sa starim TDI motorima. Odrzavanje jeste nesto skuplje, ali je i auto dosta napredniji i savremeniji.
Sto se tice tvrdoce vesanja, to se da podesiti po ukusu. Ko hoce maksimalnu stabilnost mora prihvatiti i malo tvrdoce.
Jedina prednost tih starijih tdi motora sa bos pumpama je sto mogu trositi jeftina goriva(lozak itd..), sto je kod PD motora nedopustivo..
Mirosti Postoji Cetvorka sa Bos pumpom od 110 Ks,i mogu ti reci da je poprilicno jak motor,i u Cetvorci posle 2000 godine ugradjivao se PD motor,cak postoji varijanta sa sva tri crvena slova od 150 ks....

Slazem se da postoji takva cetvorka od 110ks, ali je treba pronaci cak i u zapadnoj Evropi.. Najvise takvih auta je SDI..
Sva tri crvena slova oznacavaju motor od 130ks(koji se doduse moze cipovati na vise preko turbine).
Ja na Sharanu imam taj motor i dobro su mi poznate njegove izvedbe..
2.0 motor je vec nesto drugo, a ti se nisu ugradjivali u cetvorku(koliko je meni poznato).

Nazad
Vrh