Kada niste u traktoru, vozite

Komsija ima 4 2003 godiste isto su dp samo je slabija ja mislim da je 100 ks, a na 5 105 ks

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

Golf 4 je radjen u izvedbi SDI bez turbine i 68 ks
zatim je isao tdi sa 90 ks i takodje obicnom bos pumpom
slijedi tdi 101 ks ali je on PD
pa tdi 110 ks obicna bos pumpa
onda 131 ks tdi opet PD ubrizgavanje
i mislim 150 ks takodje PD
Mirosti odkud ti da je SDI izvedbi najvise napravljeno, najvise je mislim ovih PD sa 101 ks, a taj motor poprilicno ''poteze'' za tu snagu.
Vozio sam taj motor doduse u oktaviji, i ide to solidno, takodje sam vozio golfa 5 sa 105 ks, i sesticu CR 110 ks 2.0 i najbolji utisak mi ostavlja petica jako explozivan motor. Da preskocio sam ovaj PD od 116ks.
Hm, 1500 pisanija.

Raspitaj se bolje pa ces cuti :)ramena,vesanje,dosta mekanije od 4,zadnja klupa kao na drvenoj klupi da sedis,nepregledna naspram 4,kvalitet plastike unutra(po meni) dossta losiji...posto je i za sina gledaj ti neku a4 1.9 tdi motor...da te bog vidi..
Za benzin si u pravu,pogotovo motor od 190 ks...

Zašto? Održavanje benzinca je daleko jeftinije od održavanja modernog dizela. Imam i odličan primjer. Jedan poznanik ima VW Passat 2.5TDI V6 sa 163KS čini mi se. Drugi ima VW Passat 2.8 V6 benzinac sa oko 200KS. Obojica radili veliki servis kod istog majstora. Veliki servis kod dizela je koštao 1200KM i trajao je dva dana. Veliki servis kod benzinca je bio 400KM i trajao je 3 sata. Pod "veliki servis" mislim na zamjenu remena, španera, pumpe za vodu, ulje, filteri...Čitav život posjedujem i vozim samo benzince, vozio sam i dizele naravno, najviše na poslu Skoda Octavia 1.9TDI i 2.0TDI i idu dizeli savršeno ali meni su se zgadili zbog toga što su postali nenormalno komplikovani, te pumpe, te dizne, te onaj dvomaseni zamajac koji košta oko 350-400 eura bez ruku kod gotovo svih auta koja ga imaju a danas ga gotovo si dizeli imaju, pa onda FAP filteri kojekakvi...sto čuda kojima smeta loše gorivo (znamo svi kakvo je kod nas gorivo), pa im smeta ako se sporo voze jer im začadi turbina i ti silni filteri a gdje kod ans da voziš brzo kad radar čeka iza svakog ćoška?!?!

Iskreno, ljepši je osjećaj voziti dizel jer ima više obrtnog momenta na nižim obrtajima ali stvarno su prešli sve mjere sa komplikovanjem tih motora i zbog toga ih ne volim.

Koja je razlika u velikom servisu kod dizela i benzinca da bi toliko vremena trebalo da se odradi na dizelu?koliko ja znam i na jednom i na drugom se menja isto kaiš ,pumpa za vodu,španel,roler i za to je potrebno 2-3 sata a cena deova je približno ista.

Kod 2.5TDI je jako malo prostora oko motora tako da mora da se skine kompletan prednji kraj automobila, branik, svjetla, hladnjaci, baš sve jer jednostavno ne može da se pridje motoru. To oduzme jako mnogo vremena i naravno podigne cijenu, sama zamjena dijelova nije tako dugotrajna no uvijek treba imati na umu da mu je i majstor malo zavalio sa vremenom. Neki majstori skidaju isto to kada rade i 2.8V6, ovaj kod kojeg su poznanici radili ne skida jer valjda ima malo više prostora kod benzinca pa može da se odradi.

Nisam mogao da nadjem cijene dijelova ovdje ali evo na Ebay sve je nešto manje od 400EUR

http://www.ebay.de/itm/INA-ZAHNRIEM...195594?hash=item41a04bc98a:g:Fn4AAOSwLzdWTu-o

Pogledaj šta sve mora da se mijenja. ::novac::

Pogledaj šta se mijenja kod 2.8 V6 benzinca...cijena nekih 130EUR.

http://www.ebay.de/itm/CONTI-Zahnri...2.8+V6&hash=item25a56cedca:g:05EAAOSwv0tVQNGe

Dijelovi za veliki servis kod 1.9TDI, 120EUR

http://www.ebay.de/itm/1x-SKF-ZAHNR...300557?hash=item5d52fd740d:g:IqcAAOSwHQ9WVKWC

Dijelovi za veliki servis kod 1.8T, 75EUR

http://www.ebay.de/itm/ORIGINAL-CON...189086?hash=item21012602de:g:BQIAAOSwd0BV2FkM

Ove cijene sam stavio samo zbog ilustracije. nisam siguran ni koje marke dijelova se kod nas ugradjuju niti po kojim cijenama, znam šta su mi rekli poznanici.

Pogledaj tek ovaj horor, dvomaseni zamajac za 1.9TDI motore (Audi A4, VW Passat), 400EUR?!

http://www.ebay.de/itm/LUK-ZMS-SCHW...058051?hash=item5d5db455c3:g:jKwAAOSwnipWZaF~

Eto to je razlog zašto ne volim moderne dizele. Starim skidam kapu, oni su poštovanje zaslužili ali ovi novi su izgubili vezu sa stvarnošću.

Ja inače vozim matori VW Passat 1.8 iz 1989. godine sa plinom i 107KS, prešao nešto više od 80.000 od kada mu je plin ugradjen, potrošnja ej takva da predjem 300-330km za 20KM tj. 10EUR plina. Za svo to vrijeme nikad nikakvih problema, samo ulje, filter, svjećice. Pali na benzin i odmah prebacuje na plin, to je ona najprimitivnija verzija plinske instalacije. Za moje potrebe savršeno vozilo, pali i na najnižoj temperaturi, svaki dan provede 8 sati napolju dok sam na poslu a do posla imam 10km u jednom pravcu, za dizele to nije baš najzdraviji režim rada jer se pošteno i ne zagrije. Za moje potrebe savršeno vozilo, motor i gorivo.

Poslednja izmena:
Zombie, koliko košta kod vas registracija tih automobila o kojima si govorio, sa motorima 2,5 i 2,8 ?

Slazem se da postoji takva cetvorka od 110ks, ali je treba pronaci cak i u zapadnoj Evropi.. Najvise takvih auta je SDI..
Sva tri crvena slova oznacavaju motor od 130ks(koji se doduse moze cipovati na vise preko turbine).
Ja na Sharanu imam taj motor i dobro su mi poznate njegove izvedbe..
2.0 motor je vec nesto drugo, a ti se nisu ugradjivali u cetvorku(koliko je meni poznato).
Kolega ja imam takvu 4 sa pd motorom,auto povlaci strasno...i smem na crtu sa svakim benzincom..naravno sala,nisam za takve egzibicije,lozu ne trosi to auto,a ide kao blesavo.
Bikacan za 1.9 je 250 e a za te do 400e do 500e...u Brckom je jeftinije duplo jer je distrikt.

Zombie, koliko košta kod vas registracija tih automobila o kojima si govorio, sa motorima 2,5 i 2,8 ?

Skupa je registracija strašno, znam da ovaj sa 2.8 benzincem plaća 1150KM tj. oko 600E jer prelazi 2.5L zapremine, kolega sa posla ima Mercedes ML 2.7CDI i isto toliko ga košta, 1150KM. Preko 3L zapremine registracija je nešto više od 700E. Ne znam koliko je registracija za 2.5TDI ali je sigurno nešto jeftinija jer 2.5TDI ima 2400 i nešto kubika pa spada u klasu ispod 2.5L.

@Putin

Moderni dizeli lako mogu u da startu preteknu benzinca (ako bi gledali da oba imaju istu zapreminu i snagu naravno) no benzinac bi vjerovatno pobijedio na dužoj relaciji jer jednostavno mogu da se zavrte na daleko veće obrtaje (zet je imao Audi A4 sa 1.8T i 190KS i motor je tek na 7500 obrtaja ulazio u crveno , prijatelj iz Tuzle je imao VW Corrado sa V6 2.9L motorom koji ej išao i preko 8000 obrtaja dok je drugi imao jedinstvenu Opel Calibra sa V6 motorom i 3000 kubika i pogonom na sva 4 točka, razbušena je na nešto manje od 3200 kubika, ugradjena turbina od BMW 5 pa je imala 420KS, mjereno negdje u Splitu na dinamometru - motor joj je išao do 10.000 obrtaja ali je služila samo za šou, nije vožena na trkama) a to im daje prostor da se prebacivanje u višu brzinu značajno odloži čime se dobija na vremenu.

Postoji taj famozni 1.9TDI u Golf 4 sa ravno 150KS, poznajem čovjeka koji ga ima, gledao sam čak i u saobraćajnoj snagu. Sva tri slova su fabrički crvena.

zombie naprotiv ove dizele sa pd motorima upravo nije dobro voziti na malim obrtajima radi plivajuceg zamajca,a ako hoces da opet vidis famozni 1.9 od 150 ks odvescu te kod devojke koja ga ima,imao sam tu cast da me provoza,to auto ide kao smrt,a vozio sam nekad davno hondu prelaudu takozvanu ludu,i ne moze prici tom golfu u startnosti i brzini,u stabilnosti da,jer honda cese od zemlju...to sto si ti naveo su sve ekstremini primeri od 3000 i vise kubika,ovo je auto od 1900 kubika koje za svoju snagu ide za nepoverovati...

Prijatelj je imao 2 kalibre,svakoj se potrosnja kretala od 10 do 15 litara benzina al audi a5 joj nikad nije mogao pobeci.

Moja astra h fabricki 1.9 cdti 110kw -150ks to je motor koji se ugradjuje u opele, fijate,alfe i lancije. Auto ide bas dobro, jos sam moj cipovao tako da moj sad ima oko 180ks ne boji se ni jednog 2.5-3.0 dizela svojih godina,bilo je potezanja pa niko nije verovao da auto tako dobro ide dok ga ne provozam.

zombie naprotiv ove dizele sa pd motorima upravo nije dobro voziti na malim obrtajima radi plivajuceg zamajca,a ako hoces da opet vidis famozni 1.9 od 150 ks odvescu te kod devojke koja ga ima,imao sam tu cast da me provoza,to auto ide kao smrt,a vozio sam nekad davno hondu prelaudu takozvanu ludu,i ne moze prici tom golfu u startnosti i brzini,u stabilnosti da,jer honda cese od zemlju...to sto si ti naveo su sve ekstremini primeri od 3000 i vise kubika,ovo je auto od 1900 kubika koje za svoju snagu ide za nepoverovati...

Prijatelj je imao 2 kalibre,svakoj se potrosnja kretala od 10 do 15 litara benzina al audi a5 joj nikad nije mogao pobeci.

Nismo se razumjeli, u ranijem postu sam baš naveo da modernim dizelima strašno smeta rad na malim obrtajima, kao što i ti kažeš. Mislio sam na situaciju pri čistom potezanju, kada benzinac i dizel kreću od nule. Dizel bi isprava svakako brže krenuo jer ima više momenta na manjim obrtajima (u trenutku puštanja kvačila) ali bi ga benzinac pretekao jer on može da se zavrti na preko 7000 obrtaja a da svo to vrijeme ne promijeni brzinu dok je dizele kraj već na 5500-6000 .

Da, Calibra je bila auto van vremena. Ova o kojoj sam govorio iz Tuzle je bila nešto zaista jedinstveno na svijetu, vrlo rijetka čak i u fabričkoj izvedbi sa 3.0 motorom (koji se ugradjivao i u Omegu) i pogonom na sva 4 točka pa još i turbina na sve to. Njen motor je bio umjetničko djelo, nije je vlasnik tek tako nabudžio, sve je bilo savršeno složeno, polirano, kromirano, perverzija čista.

Inače, poznajem djevojku koja je taj isti 3.0 motor (u originalu, bez budženja) od Opel Omega prebacila u Opel Tigra, sve je radjeno profesionalno, nosače motora su joj odradili atestirani varioci pa je dobila atest i auto je registrovano. U principu je radjena za trke potezanja na 400m i tu briljira jer je lagana kao perka no, po riječima vlasnice, veoma je nezgodna za voziti u normalnim uslovima jer je motor preko svake mjere jak za to auto i veoma je sklon proklizavanju.

Da, Calibra je bila auto van vremena. Ova o kojoj sam govorio iz Tuzle je bila nešto zaista jedinstveno na svijetu, vrlo rijetka čak i u fabričkoj izvedbi sa 3.0 motorom (koji se ugradjivao i u Omegu) i pogonom na sva 4 točka pa još i turbina na sve to. Njen motor je bio umjetničko djelo, nije je vlasnik tek tako nabudžio, sve je bilo savršeno složeno, polirano, kromirano, perverzija čista.

Ima u mom komsiliku takva Calibra GT. Pogon na sva 4 tocka, motor kao iz Omege samo ne znam sta su mu sve radili. Ima na potenciometar od 150 do 380ks. Teran auto 3 ili 4 puta u njemacku kod nekih strucnjaka za "nabrijavanje" i malo po malo su mu nadodavali snage. Ja sam se u njemu vozio kad je imao 330ks i kad smo se pola sata vozikali po gradu, ajmo na tocenje a rezervoar bio pun prije nego smo krenuli...

Sad taj auto stoji u garazi i ceka neke malo bolje dane da se skupi para za krvavo skupu i preskupu registraciju inace sredjen kao da je iz igrice izasao. Sto god da su htjeli, netrpali na njega...

U danasnje vrijeme skupog goriva, eko testova, skupog osiguranja totalno neupotrebljiv auto. Dzabe ulupanih novaca...

Nismo se razumjeli, u ranijem postu sam baš naveo da modernim dizelima strašno smeta rad na malim obrtajima, kao što i ti kažeš. Mislio sam na situaciju pri čistom potezanju, kada benzinac i dizel kreću od nule. Dizel bi isprava svakako brže krenuo jer ima više momenta na manjim obrtajima (u trenutku puštanja kvačila) ali bi ga benzinac pretekao jer on može da se zavrti na preko 7000 obrtaja a da svo to vrijeme ne promijeni brzinu dok je dizele kraj već na 5500-6000 .

Inače, poznajem djevojku koja je taj isti 3.0 motor (u originalu, bez budženja) od Opel Omega prebacila u Opel Tigra, sve je radjeno profesionalno, nosače motora su joj odradili atestirani varioci pa je dobila atest i auto je registrovano. U principu je radjena za trke potezanja na 400m i tu briljira jer je lagana kao perka no, po riječima vlasnice, veoma je nezgodna za voziti u normalnim uslovima jer je motor preko svake mjere jak za to auto i veoma je sklon proklizavanju.
Да управу си,бензинци на дуже релације су у предности јер иду у више обртаја,али за наше путеве и стандард су то неупотребљива аута....Не можемо сипати колико они срчу а и руку на срце немајз се где ни возити....по мени бензинци до 1.9 и дизел исто,па колико иде иде,никад нећеш закаснити...боље 10 мин касније него 30 год пре.

Nazad
Vrh