Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ljudi da vas pitam sta mislite o ovim cvjetovima 95% mi je ovakvih cvjetova a ima ih i normalnih.Posto sam ja na nadmorskoj visini od 870m mislim da je rano jos za prave cvjetove a ovih dana je kisa skoro svaki dan a temperatura nije prelazila 18 stepeni.Ocu li se moci ove godine nadati ikakvom rodu.Pozdrav![]()
- - - - - - - - - -
pozdrav druze jeste da nisi mene pitao, ali ko je taj agronom koji ti je rekao da ne treba 16-8-32 kod zametanja plodova i sitnih plodova? pa bas tada i treba, pa kad ako ne tad, kad oberes jagode? pobogu...pustaj 16-8-32, da ti ukrupni ta jagoda...Bomy dali imas iskustva sa ovakvim problemom , imam jagode koje su mi sada 2 godina u plasteniku , i ako sam ih rasjecao na 4 do 6 glava po grmu imam u svakom grmu valjda po 20 i vise cvjetova , cvjeta je bilo svakakvog od precnika 3 cm pa do 1.5 cm i sada imam more plodova koji su se odmetnuli i velicine su malog nokta na ruci , ali ima i velicine pola palca koji su zeleni ali ono sto me naj vise brine jeste sto ima i velicine pola palca koji vec zore i to me zdere jer je dosta sitna , ne znam dali su to cvjetovi koji su prezimili zimu ili su novi .
Ne mogu puno da im dajem 18-18-18 jer ce mi list biti ko jecam visok a treba da prihranjujem , posto je malo luznata zemlja sada sam im pustio UREA dusicno gnojivo sa 46% dusika i nista drugo u njemu da bi podigao kiselost tla jer mi je sada 7.5 - 8 .
Pitao sam agronoma dali da dajem 16-8-32 ali on kaze jos ni slucajno , dok je god vecina ploda zelene boje da se ne daje 16-8-32 jer ubrzava sazrevanje pa tim ostaje plod manji .
Ne znam ni sam sta da radim , plasim se da mi ne ostane plod sitan a nisam pametan kako da to odradim.
Ako netko ima iskustvo u tome volio bi da mi kaze , a plastenike ne zatvaram vec 8 dana upravo da mi plod ne pocne sazrevati ovako sitan , malo sporije sazreva radi hladnoce .
switch 1900 din 100 gr
- - - - - - - - - -
pozdrav druze jeste da nisi mene pitao, ali ko je taj agronom koji ti je rekao da ne treba 16-8-32 kod zametanja plodova i sitnih plodova? pa bas tada i treba, pa kad ako ne tad, kad oberes jagode? pobogu...pustaj 16-8-32, da ti ukrupni ta jagoda...
Meni strucnjak i agromarketa savetuje i ja tako i radim da pri zametanju plodova pocnem polako sa 14-8-30.
I kako si zadovoljan sa prinosima , koliko imas po biljci neki prosjek?
Pa ja sam stavljao ovako otprilike do sadamojalova koliku dozu ovog djubriva stavljas i koliko dugo vremena pustas kroz sistem
Kuree tu pripremu zemljista sto si obavljao,na koliku povrsinu si stavljao toliko djubrivo?