Evo ovako ako cemo da ocenjujemo onda:
Rodnost 5
Prosek neki bar kod mene je 750-850 g po sadnici. Mada kazu da moze i 1 kg.
Krupnoca 5
Prve godine bude malte ne od pocetka branja po do kraja ujednacena.
Ukus 4.
Naravno ovo sve zavisi od toga kako se radi i kakva je godina.
Malo je kisela.
Posto ja jagodu berem i prodajem kod kuce i u okolici ja ju mogu brati kada je zrela do kraja , pa me interesira ako moze usporedba sto se okusa tice , kojoj sorti ima naj slicniji okus , meni je bitno kada je zrela da je slatka , ili bar da nije kisela ,

Rodnost je super , meni to puno znaci kada imam malu povrsinu , tako da sto vise izvucem od njih , a kazem vecinu prodam kod kuce pa bi volio da bude dobar okus .
Ja imam prostora za sadnju maksimalno 5000 sadnica i naravno da nije isto dali berem 300 ili 500 ili jos bolje 800 grama po sadnici , a imam 2 plastenika od 37 metara duzine i 4 sirine i jos bi pravio 2 ili 3 komada pa bi volio naci sortu koja bi mi u tim uvjetima dala najbolje rezultate .
Evo ja poceo sa ciscenjem lista , i ako se sjecate da sam lani rekao da imam dosta jagode koja izgleda kao divlja , ima sitan list i plodovi budu jako sitni ili tvrdi i gorki i kiseli , sada vidim da su se te jagode skoro sve posusile , i svaka ta jagoda fakticki korjena i nema , a kada ga presjecem sav je crven unutra , mozeli kakav pametan savjet u vezi toga , ja ih sada sve takve cupam van .
Druga stvar koju sam primjetio da mi dosta korjena od jagoda viri van iz zemlje , skoro 70% iz tog plastenika , mislim da je doslo do sljeganja zemlje ali ne znam zasto , rovici su bili visoki oko 22 do 25 cm , i bili su poprilicno cvrsto nabijeni , to sam jos lani primjetio na nekim ali sada ih je vecina takvih , a posto planiram na proljece da sadim nekih 3000 komada ne bi volio da mi se ovo ponovo desava .
Moze li kakav savjet ili pomoc ?
Poslednja izmena: