Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nije kasno. msm das malo prihrane i sve ce biti ok. inace ja sledece nedelje cu tek da sadim jos 10 ak hiljada tako da ako nas ispostulje vreme bice sve u reduNije li kasno da se sisaju jagode
Ti to siris zasad ili dopunjavas sto senije kasno. msm das malo prihrane i sve ce biti ok. inace ja sledece nedelje cu tek da sadim jos 10 ak hiljada tako da ako nas ispostulje vreme bice sve u redu![]()
Sto sam posadio 95%+ mi se primilo. To mi je druga parcela gde sadim jos 14000jollya. Inace cujemo se sledece nedelje mozda cu da dodjem kod tebe da pricamo nesto u vezi paprika.Ti to siris zasad ili dopunjavas sto se
Nije primilo.
Sto se tice monilije prskaj merpan 80. Provo ne znam zasto si sadio u maju ali nema veze a ovo sto si sada pikirao i hoces da sadis za mesec dana zavisi kakva ce biti zima da li ce da izdrzi ali ciszo sumnjam jel nece imati dovoljno vremena da se razbokori i da pusti dovoljan korenov sistem plus to ce ti i da utice jako na rod tako da neces imati ni 100gr po zivicu (to ti kazem iz iskustva) tako da po meni je najbolje vreme za sadnju za kontejnerske od avgusta pa max do septembra. I ne treba ti nikakva slama bice snega valjda pa ce biti sve ok.Pozdrav.Pocetkom maja ove godine zasadio sam 1000 sadnica jagode sorte kleri,primile su mi se negde 800 prskane su humi-startom i 10-15-10(valjda tako nije kod mene kesa da proverim)od fitoferta.Prskane su kasnije za prihranjivanje preko lista i jednom ridomilom.Nisam stavljao foliju a ni KPK sistem zato sto je u njivi bunar pa polevam rucno.E sad problem je sto mi se pojavila obicna pegavost lista na svim vecim listovima,kako da suzbijem tu bolest sto pre?Cime da prskam jos sad u jesen?ove godine nisam imao plodove mada ove sto su se primile lepo su se razvile.Da li da ih pokrivam slamom ili da pustim da ih pokrije sneg i da ih sneg sacuva od suvomrazica i izmrzavanja?Usput pre par dana sam "pikirao" oko 600 sadnica sorte alba u kontrjnercicima.Koliko treba da budu u kontejnercicima pre sadnje ja sam nesto cuo mesec dana ali da nije hladno da ih nosim na njivu krajem oktobra kad je hladno da ne izmrznu?Moze li da budu blizu kleri jagoda ne smeta sorta do sorte?Evo slika zasada naravno treba da ih oplevim jer izrasla trava od ovih kisa poslednjih dana.Potpuno sam nov u ovom poslu i jos se ucim pa su mi svi saveti dobrodosli,zato sam i posadio 1000 kom da vidim umem li![]()
ako imas medju redovima onda idi totalom ali ako imas pored zivica onda prskaj fusilate ili agile ali ipak pitalj nekog zastitara za svaki slucaj...Kojim preparatom prskate sirak u jagodama.