Izgradnja štale za ovce i koze - Sam svoj majstor

• Začetnik teme brundalo
  • Datum pokretanja
lepa zamisao,pa da je sto pre zavrsis i uselis...:)
mojih par sugestija
prag u zemlji plus beton,tu ima da otruli drvo na sastavu sa vazduhom kao i kolac sto otruli kad ga u zemlju pobodes,moras ga lepo oblozit nekim limom ako hoces da traje...raspitaj se kako se to resava
safovi u kvalitetu ce to da odrade lepo bez brige za spoj,betoniranje stale za ovce po meni nije pozeljno(zemlja upija tecnost za razliku od betona,iako je beton laksi za ciscenje)

Miladinovicu pragovi su impregnirani i neće da trule ja ih imam postavljana na otvorenom već 25 godina i kao da sam ih juče postavio... Tvoja priča se odnosi na klasičnu građu...

Slazem se sa cibijem impregnirani stubovi su zakon mada ubetonirajte dobro bagremov stub podignite betonirani deo 20-30cm od zemlje da ga voda i djubre nemogu dohvatiti i sluzice kao sami celik gotovo neunistiv. Ja sam sve tako radio i evo 7 godina kao da je juce stavljen u beton.

Joj a jabi nesto inprovizovao na 3 - 4 mesta imam ovce kad krenem da namirim smucimise 5-6 tamoi tako redom sreca sad su na 2 mesta , i nadamse da ove godine nece biti na 4 mesta

Ja sam isto radio sa bagremovim stubovima i mogu vam reci da imate 5-6 dana fore da ukucate sta imate na njih inace posle ekser ukucati u njih je misaona imenica.. U par situacija su i sami ekseri varnicili dok sam ih ukucavao.

Najbolji pcelinji cist naravno ako nema moze i parafin od svece al nije to to. Cuknes jednom ekser u drvo onda ga sklonis i u onu rupicu nabijes voska protrljas ekser po grudvici voska i zaista ide neuporedivo lakse sve gradjevine sam tako radio zamislite granicev rog a bagremova greda treba da se spoji ekserom 16cm pa popizdeo bi da nije bilo voska.

pa naravno ali kod nas se ne stavlja toliko cesto bagrem za rogove kod nas ide breza bor i stafla jela bor i ostalo i naravno ekseri

Ovo sto rajko kaze za vosak je potvrdjeno, moj cale je uvek sa ekserima drzao i grudvicu pravog voska tako da ni bagremov stub nije bio problem, a na vadenje tog eksera kad dode vreme, zaboravi to je nemoguca misija.

Nazad
Vrh