Pre svega hvala vam kolege svima.
Rale 83 Od skoro smo u ovčarstvu, pa polako, kamen po kamen, i ovo planiram da uradim u periodu od dve godine, lako je posle dodati još tri praga i proširiti za 2,5m, u tom delu placa imam oko 15 metara prostora.
miladinovic da li vredi ako se napravi veći pad, svakako taj deo moram izdići jer je niži u odnosu na ostali deo placa, da li nasipanjem zemlje ili betoniranjem, ali moram podići bar 20 cm.
milantina jeste super je, ali kod nas je velika tražnja za njima, a ponuda mala pa je zato i cena viša nego kod vas, dosta se ljudi greje na njih.
Sviđa mi se ovo sa zagrejanim bitulitom, jeftin je, a čini mi se kao dobar način zaštite.
A sada malo objašnjenja.Na slici se vidi plava linija koja označava montažno-demontažnu pregradu, u beton planiram da ubacim cevi 6,5x8.5 cm, za štaflu 6x8. To sam tako zamislio zbog lakšeg izđubravanja, imam motokultivator i prikolicu širine oko 180, nosivost je oko 500~600 kg pa da malo sebi olakšam, zato sam i postavio vrata sa dva krila da mogu lakše da manevrišem. Isprekidana linija označava takođe montažno-demontažnu pregradu koja će biti postavljena samo prilikom dohranjivanja jaganjaca ili ovnova za priplod. Jasle planiram lancima da vežem za tavan i na taj način podešavam njihovu visinu u zavisnosti od visine nataloženih materija.