Izgradnja štale za ovce i koze - Sam svoj majstor

• Začetnik teme brundalo
  • Datum pokretanja
izgleda odlicno i vrlo reprezentativno i nemoj biti skroman pa ubuduce salji sto cesce slike sa useljenim objektom, cestitam

sarbanac
made-in-matejevac

Вреди тестирати ваш "рецепт". Ако сте га до сада сами тестирали, или ако тек планирате, јавите резултате.
nema šta da se testira toga je ovde bilo do pre 20 godina koliko hoćeš. I sad se može ponegde videti. Mali problem je što više nema slame vršene na vršalicu jer je ta bolja za krovni pokrivač.

Полако, каква су времена сада а и какве су прогнозе за у будуће, вратићемо се ми на старо.

kolege ovčari pravim staju za mlječne ovce i tražim najbolji raspored unutar staje a nisam dovoljno pametan kakav raspored. dimenzije 12*24 m
ako ima pametnih savjeta uskačite.

najbolje da ti pregrade budu montazno-demontazne, a jasla da mogu biti pokreta pa sam kombinuj do najprakticnijeg resenja

Slazem se sa kolegom SLAVIS,montazne pregrade su univerzalno i najbolje resenje a nece smetati ako nekada resite da prosirujete objekat ili bilo kako menjte njegove dimenzije.

boksovi bi bili razdjeljeni jaslama najviše me muči kuda ovce do izmuzišta a da neidu po hranidbnom hodniku a opet da ne pravim poseban hodnik radi gubljenja prostora

pozdrav momci! da vas pitam, ima li potrebe vrsiti dezinfekciju objekta za ovce u kojem proslih 8 godina nije bilo zivotinja? Tu su nekad bile krave, pa sad preuredjujem za ovce. nikad ni jedna zarazana bolest se nije javlja u objektu (tipa suga i slicno). pod je betonski, da li da i to isprskam krecom. ili da neki preparat uzmem?

bas tako druze.imas to u svakoj veterinarskoj apoteci samo pitaj i oni ce ti objasniti.meni su za dezinfekciju preporucivali masnu sodu ili ektanon.

U pravu je kolega Šarbanac.Štala sa betonskim podom je kao bazen za amonijak.Ako ostaviš tako velike su šanse da "odu" pluća, posebno jaganjcima.

Nazad
Vrh