Ivermektin kao lek protiv korone

Dok se mi ovde delimo i gložimo oni polako sprovode sve što im se prohte.Ali u tim njihovim akcijama neće važiti vakcina.Samo ovim zakonom o referendumu smo izgubili zvanično slobodu.Dok traje korona ima još mnogo toga da se izdešava.A bogami,koliko ima zastrašenih ima da potraje...

Ili možda zbog toga što je u Slovačkoj registrovan Ivermektin?
Као што беше и онај хлорокин, на кога су се прошле године сви по свету ложили и отимали (сећате се како нам је Вучић победонсно објавио да је набавио од Француза неку количину). Гурали га гурали, па су укапирали да не ради пос'о са короном. Као што ће укапирати и Словаци са ивермектином. ....Ако већ нису то укапирали до сада.

Imam novosti 🎇🎇🎇 jedan lik se kod mene razboleo ali ima GRIP 👍celo selo ga obilazi i nosi limune i ferveks i svi se živi čude kako je moguće da je grip. Najavili se ovi iz kriznog štaba da dolaze vodiće ga na VMA i u Vinču na ispitivanja. Selo pod opsadom niko nesme ni da uđe ni da izađe kažu MNOGO OPASNA BOLEST. 😏

Neko u Engleskoj je pročitao moj post od sinoć gde sam pisao da korone nema u Africi i sad čitam da su šest zemalja szavili na crvenu listu kažu mnogo opasna situacija neki novi mutirani soj.

Као што беше и онај хлорокин, на кога су се прошле године сви по свету ложили и отимали (сећате се како нам је Вучић победонсно објавио да је набавио од Француза неку количину). Гурали га гурали, па су укапирали да не ради пос'о са короном. Као што ће укапирати и Словаци са ивермектином. ....Ако већ нису то укапирали до сада.
Neveruješ Vičiću :oops: :eek: a veruješ krizom štabu :unsure: e ovde tek nema logike

Jel poznajes nekog ko je koristio ivermektin samostalno ili uz terapiju

Зоки, да се не увредиш, ал' заиста доста често из твог писања у овој теми имам осећај да си, како каже Софроније, "збуњен као два лудака у бурету". Видим да имаш неки свој почетни став, а не показујеш жељу да озбиљније потражиш аргументе и чиљенице за или против свачега што се по свету пише о овој корони, већ усвајаш оно што је у складу са твојим личним ставом о корони.

Не радиш ти ништа неуобичајено - сви смо склони томе, само ја немам воље да водим јалове дискусије које неће ни за мршку изменити нити мој, нити твој став, а још мање променити гледање на оно шта се догађало и догађа у мојој и твојој непосредној околини у вези короне.

А то што не знаш да су математика и логика другарице из исте школске клупе, није неки проблем - до јуче ниси знао ни под којим именима ти продају ацетилсалицилну киселину. ;)

Neveruješ Vičiću :oops: :eek: a veruješ krizom štabu  e ovde tek nema logike
Из мог пасуса кога си цитирао, ти си дошао до закључка кога си овде написао?

'Ај стварно, потруди се боље.

Ако не успеш, тражи да ти преформулишем то што сам написао.

Jel poznajes nekog ko je koristio ivermektin samostalno ili uz terapiju
Знам, како да не знам!

Мој ујак је тамо деведесетих то користио на неким овцама, а не тако давно сам од локалног вет. техничара чуо да иде код једног човека у комшилуку, да га да некој крави са којом је нешто било.

Знам, како да не знам!

Мој ујак је тамо деведесетих то користио на неким овцама, а не тако давно сам од локалног вет. техничара чуо да иде код једног човека у комшилуку, да га да некој крави са којом је нешто било.
I u ovoj diskusiji u ovoj temi svako na neki način brani svoj stav što smatram normalnim.
Ivermektin je i izmišljen kao humani lek i koristilo ga po podatcima koji su lako proverljivi oko 3,5 milijardi ljudi na planeti.Pa trebalo bi se bar malo zapitati da li taj preparat šteti ljudima i zašto su naučnici dobili Nobelovu nagradu za njega.To što ti imaš informacije samo od tvog ujaka je samo znak da ne želiš da se upuštaš u temu.
I aspirin smo nekada davno koristili za glavobolju i bolove a eto sad ga koristimo za razredjivanje krvi.
Zašto ne bi antiparazitik koristili protiv virusnog oboljenja ako ima dokaza da pomaže ljudima.

Зоки, да се не увредиш, ал' заиста доста често из твог писања у овој теми имам осећај да си, како каже Софроније, "збуњен као два лудака у бурету". Видим да имаш неки свој почетни став, а не показујеш жељу да озбиљније потражиш аргументе и чиљенице за или против свачега што се по свету пише о овој корони, већ усвајаш оно што је у складу са твојим личним ставом о корони.

Не радиш ти ништа неуобичајено - сви смо склони томе, само ја немам воље да водим јалове дискусије које неће ни за мршку изменити нити мој, нити твој став, а још мање променити гледање на оно шта се догађало и догађа у мојој и твојој непосредној околини у вези короне.

А то што не знаш да су математика и логика другарице из исте школске клупе, није неки проблем - до јуче ниси знао ни под којим именима ти продају ацетилсалицилну киселину. ;)

Из мог пасуса кога си цитирао, ти си дошао до закључка кога си овде написао?

'Ај стварно, потруди се боље.

Ако не успеш, тражи да ти преформулишем то што сам написао.

Знам, како да не знам!

Znači da si i ti ponašaš kao dva ludaka u buretu.Drago mi je da priznaješ.
A što se tiče sastava lekova za cirkulaciju i sad me zabole.Da me je zanimalo ja bih mašao odgovor.Nisam znao da si u međuvremenu postao i doktor medicine pa eto ti sastave svih lekova znaš.Izvinjavam se-doktor farmacije.

Праву ствар си написао:
Zašto ne bi antiparazitik koristili protiv virusnog oboljenja ako ima dokaza da pomaže ljudima.
Ја нисам од оних који ће да се дохвате да понављају "марвени лек, марвени лек" - ако ствар ради, (и било која друга, макар и маст за шуљеве), онда и треба (и мора) да се користи, Ал' некако пропуштам да видим резулате регуларног, систематичног истраживања које потврђује да ивермектин ради против короне. На овом свету би било барем неколико истраживања која би недвосмислено потврдила да ствар ради, ал' нико да изађе са тиме. Вазда неки опскурни извештаји којима не можеш да уђеш у траг, чији су, када су и где рађена испитивања.
A što se tiče sastava lekova za cirkulaciju i sad me zabole.Da me je zanimalo ja bih mašao odgovor.Nisam znao da si u međuvremenu postao i doktor medicine pa eto ti sastave svih lekova znaš.Izvinjavam se-doktor farmacije.
А за то да су "Калисто", "Кидека", "Претендо", "Интермецо", "Мезатрон", "Корнисто", "Скаут", сви хербициди са мезатрионом као активном материјом, то сигурно знаш и не од јуче, баш као што сигурно знаш још десетине којекаквих пестицида различитих имена и произвођача, а са истом активном материјом. И то што то знаш, не чини те инжењером заштите биља или фитомедицине, како се то данас већ зове, баш као што ни мене не чини доктором фармације то што знам називе неколико препарата на бази ацетилсалицилне киселине.

И читај онако како пишем то што напишем - кажем да имам утисак да си збуњен као два лудака у бурету, а не да се тако понашаш. Како си само извук'о да признајем да се, као и ти, понашам као лудак у бурету, то и даље не капирам. ;)

Знам, како да не знам!

Ocekivao sam malo ozbiljniji odgovor....
Ljude kojima je pomogao nista ne moze ubediti u suprotno... a to nekolicna ovde pokusava...

Монтоја, то је најозбиљнији одговор на твоје питање које сам могао да ти дам.

Да си поставио питање да ли је неко кога познајем користио ивермектин у лечењу короне, рекао бих ти да не знам никога из своје околине који га је користио. Имам оних који су прегурали корону уз цинк, витамине и којешта друго од лекова доступних у сеоској апотеци, познајем неколико оних који су морали на болничко лечење, а и неколико... сад више и није неколико, већ мало више од неколико, којима се искомпликовало и да су умрли по болницама у околини.

А то што неко сматра да му је ивемектин помогао, не мора да значи да му је заиста он и помогао, а не сопствени имуни систем, врућа пилећа супица, витамин Ц у великој дози или нешто пето-десето. Да је то тако, постојали би резултати медицинских испитивања (више њих, не једног), проведених по ПС-у, који би необориво потврдили да ли и у којој мери ивермектин помаже против короне.

Праву ствар си написао:

Ја нисам од оних који ће да се дохвате да понављају "марвени лек, марвени лек" - ако ствар ради, (и било која друга, макар и маст за шуљеве), онда и треба (и мора) да се користи, Ал' некако пропуштам да видим резулате регуларног, систематичног истраживања које потврђује да ивермектин ради против короне. На овом свету би било барем неколико истраживања која би недвосмислено потврдила да ствар ради, ал' нико да изађе са тиме. Вазда неки опскурни извештаји којима не можеш да уђеш у траг, чији су, када су и где рађена испитивања.

А за то да су "Калисто", "Кидека", "Претендо", "Интермецо", "Мезатрон", "Корнисто", "Скаут", сви хербициди са мезатрионом као активном материјом, то сигурно знаш и не од јуче, баш као што сигурно знаш још десетине којекаквих пестицида различитих имена и произвођача, а са истом активном материјом. И то што то знаш, не чини те инжењером заштите биља или фитомедицине, како се то данас већ зове, баш као што ни мене не чини доктором фармације то што знам називе неколико препарата на бази ацетилсалицилне киселине.

И читај онако како пишем то што напишем - кажем да имам утисак да си збуњен као два лудака у бурету, а не да се тако понашаш. Како си само извук'о да признајем да се, као и ти, понашам као лудак у бурету, то и даље не капирам. ;)
Pa sam si napisao.

A otkud ti znaš,šta ja znam o herbicidima.Za 3 od ovih što si naveo,nisam nikada ni čuo a usevi se prskaju svake godine,manje više uspešno ako se mnogo ne filozofira i ne eksperimentiše.To sam zaključio na mom primeru.Kad god sam prskao sa skupim špekcijama imao sam polovično odrađen tretman i više nema.Samo provereni herbicidi dolaze u obzir.A šta je aktivna materija bole me.....Neću pisati naučne radove o herbicidima.Ali drago mi je što dobro poznaješ i tu tematiku pa ću imati kome da se obratim ako mi zatreba.

Nazad
Vrh