Evo ja ću ti dati komentar na ovo, moje iskustvo. Imam 3 deteta, svi po Zakonu moraju da prime petovalentnu MMR vakcinu sa navršenih 12 meseci.....proverenu godinama, jel tako.....insinuacije svakakve, utiče ili ne utiče na mozak, izaziva autizam.....i supruga (medicinske struke) i ja rešimo da ih sačuvamo od toga, da poštedimo, da ne proveravamo na svojoj deci.....krenemo da odlažemo prvog, uspeli da izguramo do 5. godine kad je primio prvi put, drugo dete, sa 12 meseci nas zezne doktorka na pregledu i napiše drugačijim rečima mmr i prenese sestri, mi uredno potpišemo ono da preuzimamo odgovornost, jer je kao bilo trebate običan pentaksin trovalentnu da primite......i on je dobije sa 12 meseci. Žena popizdela kad je kasnije shvatila i saznala......al ide život dalje. Treće dete, uspemo da odložimo i evo do 4,5 godine nije primila još uvek.
Predstava u vrtiću srednjeg deteta, 5 godina on, svi postojeni, svi imaju zadatak da izgovore ime i prezime svoje majke....8. mart.....moje dete jedino ne ume da izgovori kako treba čak ni ime majke.....prezime da ni ne pomislimo....možete da mislite koji je to bol bio za mene, roditelja, gledam i vidim da mi je dete poslednje u generaciji, al bukvalno, ne karikiram,.....ostalo dvoje normalno se razvijaju i dan danas, hvala Bogu, al statistički, koja je verovatnoća za ovo, evo ja razumem statistiku, al kako se potrefilo, taj što je dobio vakcinu da za malo ostane autističan?
Posle toga smo shvatili da ako ne krenemo ozbiljno da potražimo stručnu pomoć, ićiće u školu za specijalne potrebe.......počeli kod logopeda, tri dana nedeljno, do 7. godine......izvukla mu govor, naučila da priča, da razmišlja itd da ne dužim. Rekla jednu stvar - mi logopedi smo specijalisti za odnos mozak-jezik, znamo da mmr utiče i remeti ako se primi rano dok se ne razviju govorne sposobnosti, niste jedini, ali nas niko ne sluša! Ostali specijalisti koji nisu stručni za govor, bolje znaju od nas! Ostala trudna, mi još godinu dana vodili kod drugog logopeda, ova ponovila ovo mišljenje oko mmr vakcine.
Danas ima 8 godina, živ i zdrav, normalan, već se ne primećuje da zaostaje, učiteljica primećuje ali tvrdi da će za još 2 da stigne generaciju, samo mora da se radi, ostalo dvoje naprednije od svojih u generaciji, hvala Bogu.
I sad me
@sova pitaš da li ću dati da mi vakcinišu decu? pa jedino slep kod očiju da sam i da se bojim nevidljivog, pa da uradim.......
I komšija da me pita - bez griže savesti bi mu rekao da ni ne pomišlja, jer ako ništa ne primi dete i nešto se dogodi, ko kaže da ima veze sa virusom......a ako primi, pa ne bih spavao ostatak života, samo budala misli da nešto u zdravlju ljudi može da se proveri za godinu dana, umesto za ceo život!
Čuvajte se, pamet u glavu i tri puta promislite, nema potrebe žuriti, posle nema nazad!