Apsolutno si u pravu da je pretpostavka majka svih zajeba (zgodna postapalica iz americkih filmova),
Није толико поштапалица из филмова, колико исправан закључак да сви, хтели или не, неретко на основу кривих претпоставки одлучујемо или погрешно оцењујемо некога или нешто.
tako si pretpostavio da ako se nisam vakcinisao imam misljenje o tome kao da ce da mi izraste treca sisa ako izvedem doticnu radnju.
Не, оправдано сам претпоставио да су те, баш као и мене, у детињству родитељи уредно водили на све вакцине, оно туце њих и да се ни једном приликом од тих туце наврата нису освртали на којекакве тетке (у смислу, особа која нема никакве компетенције у вези онога што коментарише) које су уз кафицу имале да кажу нешто против нпр. Бе-Се-Же вакцина.
Питам те знаш ли зашто су те твоји излагали тим вакцинама, а нису послушали ту тетку која им је рекла да то није добро? И онда питам, зашто данас довољно много људи је спремно да поверује којекаквим "теткама" из читавог света - да ли због тога што захваљујући Интернету, имају већу публику?
Ако ћеш као разлог да наведеш ово што си навео о вакцинама против короне...
Pisao sam vec da nisam protiv vakcinisanja dosadasnjim ''konvencionalnim'' vakcinasma, ali ovom sbuckanom ocas posla jesam
...да ли је потребно да ти напомињем да су нама овде доступне вакцине направљене по три технологије - једна конвенционална, па по пар мРНА и векторских?
Ако већ ниси против вакцинисања конвенционалним вакцинама, онда и поред све резервисаности које можеш да имаш према новим технологијама по којима праве неке од тих вакцина, можеш да одабереш и вакцину направљену по рецепту по којима су направљене и оне против чије употребе ниси.
Ако већ знаш да постоје различите врсте вакцина и технологија по којима се оне производе, како онда ниси написао нешто типа: "ОК ова кинеска "Синофарм", то је класична, али ону "Фајзерову" мРНА-**greška-палац бих избег'о у широком луку", него си све то турио у исти кош?
И у вези тога "збућкана очас посла"... У области за коју сам школован или за то што сам утрошио сав свој труд и знање које сам стекао, још пет живота да имам, ја нећу моћи уложим толико времена, ресурса и знања, колико их има неки институт или фармацеутска компанија да нешто "збућка очас посла".
Pri tome mi ni najmanje ne smeta ako se neko sprica, njegova stvar, ali kada taj isti pocne da , mozda omalovazava nije bas prava rijec, prije vrijedja, ove iz kontra''tabora'' e to malo smeta i pri tome ne mislim na sebe licno. A kako je otvorena ova nesrecna tema na forumu toga je bilo ihahaaaaj.
А јеси ли у овој теми приметио да мали, али најгласнији део "контра табора" нема пардона да ти изнова и изнова помиње неке завере фармацеутске мафије да зараде огромне паре, Божију кару и неопходност да се ови или они покају, упорни су да два и два нису сасвим четири, да не могу да макар помисле да оно што објави нека институција било где по свету, није нека превара или обмана, гурају некакве езотеријске моменте, да не умеју да прочитају ни то на шта су налетели негде и покушавају да искористе као свој аргумент, да те увере да од нечега што су пробали има вајде, а да лажу они са више струке од њих, који су утврдили да ипак од те исте ствари нема вајде, да немају идеје у узрочно-последичним везама...?
У реду је то да имамо различите ставове и да се споречкамо, да видимо или превидимо нечији туђ аргумент, али да те неко вазда бомбардује са неким, како Рајко ономад рече, фантазмагоријама, а да га ти и даље рачунаш у озбиљног саговорника.... трудим се, али неретко и не успевам.
Ova zadnja recenica ti stvarno nije trebala.
Зашто? Зар ти се никада у животу није догодило да имаш осећај да те из неког необјашњивог разлога, неко сматра дилетантом, а да касније схватиш да у томе заиста јеси дилетант? Мени се то догађало.