Ivermektin kao lek protiv korone

Za one koji se sprdaju a možda ni neznaju kako izgledaju operacione i porođajne sale sale i dečiji boks (gde su novorođenčad).U zimu 83/84 su gorele bebe u kikindskoj bolnici.Prva stanica policijskih inspektora u traženju krivca je bila kotlarnica.Počela je odmah priča od dežurnog ginekologa da je bilo hladno i da je sestra unela grejalicu da bi ugrejali bebe i došlo je do požara,Veštačenjem je utvrđeno da je temperatura u prostorijama bila dobra ali ne dihtuju prozori.Naravno,sestra je zaglavila na robiju a ne načelnik koji je trebao jer je sestra sigurno njega pitala šta da radi.Postojao je poseban vod za dečiji boks ali nije bio u funkciji. da bi se boks grejao nezavisno od bolnice.Naravno nakon par nedelja je to odrađeno (u boksu se greje na 26 stepeni),Jedno vreme smo bili u obavezi da svakodnevno obilazimo boks beba,bar jednom u smeni a telefonom smo proveravali više puta.Naravno,to je trajalo,dok se nije slegla prašina.
Naravno da nismo mogli da uđemo u sale dok se ne javimo;prvo,zvonimo-pojavi se sestra ili spremačica.Pa nas odvede u nesterilan deo gde se skidamo i ulazimo u "sterilni" deo gde se oblačimo kao hirurzi sa kapama,maskama...Za to vreme sestra kaže doktoru ko je došao i na njemu je da li možemo da uđemo.Da on nije dozvolio ja ne bih ulazio.A i pre toga je i moj šef nazvao,

Nismo.Samo nastavite sa sprdnjom.Kada bi vam vam rekao da se nalaze plastifiocirane plafonjere gde prolazi gomila cevi i centralna klima koja ima velika saća koja su puna prašine a menjaju se 1x godišnje,Pa još ima i pokrjanih parčadi plafonjere.Tako da je alat mala maca u odnosu na sve to.Drago mi je što se javljaju svi koji su radili u bolnici i koji misle da znaju,kako sve to funkcioniše.Zamislite da se pokvari nešto u dovodu kiseonika.Čekaće se sterilizacija alata da bi se otklonio kvar a pacijent na stolu.Ko ne zna-pametnije mu je da ćuti.Da je tu kolega PETO on bi vam to možda još bolje objasnio.

Kada sam iso pod noz ovi sa mantilima autolimari me opravljaju a klima iznad mene bije u glavu.Sigurno je bila ociscena i dezinfikovana. :D

Smarao sam ih da promene muziku kada sam se probudio.Vracali mi onu masku za uspvljivanje na usta ja je skidao, spustao onaj pano da gledam operaciju iz prve ruke. :LOL:

Doktora sam hteo da munem malo kolenom u stomacinu onako iz zajebancije.

Ja u klin-ti u ploču.
Nezgodno je polemisati sa nekim o kome neznam ništa.Ako nije tajna-koliko imaš godina.
Откуд то да о мени не знаш ништа? Зар до сада у мени ниси видео некога ко је скептик, ко не верује у вилинску прашину и танане нити, ко последице нечије некомпетентности, јавашлука и куробоље не види као теорију завере, ко се више поузда у морал, него у догме, коме иду на Qрац данашњи освешћивачи и светионици истине и ко има вољу да размени мишљења и са неистомишљеницима? То ти је сасвим довољно за ово ћаскање о корони у које смо се уплели ти и ја. Наравно да моје године нису тајна, али оне, заједно са твојом анегдотом са поправком радијатора и шта си ту чуо од доктора током операција, како си се ти спријатељио са доктором, немају везе са короном, као ни хорор приче о нашим болницама у провинцији, где практично свако од нас може да допринесе неком својом причом о њима.

Ако већ треба да се пљује, треба ти да пљунеш на тог ко те је спречавао да похађаш часове српског језика у основној школи јер ти константно не читаш оно што је написано, а некако успеваш да прочиташ оно што није написано. Једном, два пута, пет, десет пута то да учиниш, па и да помислим да си офрље, у журби, прочитао мој коментар, али то је код тебе норма. У неки мах сам помислио имаш ону тактику да приказујеш себе као глупог, да би из те позиције превеслао саговорника у дискусији, нешто као Давид Штрбац из "Јазавца пред судом", ал' не – имаш посебан дар да разводниш причу до бола. И то што ти пишем, није увреда, већ констатација твог начина комуникације.

И не прецењуј себе када мислиш да ти нешто напишеш, а ја се као мучим да схватим то. Ја прочитам оно што напишеш, па покушавам да ли схватим твоје речи онако како си их написао, колико год то зна да буде небулоза, или си то у ствари покушао да напишеш нешто друго, како се неколико пута раније испоставило. Из комуникације са собом сам избацио практично све, чак и најуопштеније референце из популарне културе које иначе у комуникацији користимо моји пријатељи и ја и притом савршено добро се разумемо, баш због тога да ме ти не би погрешно разумео или тражио додатна објашњења од мене и разводњавао и онако разводњену причу. И да употребим твоје речи – то не говори о мени, него о теби.

И по ко зна који пут ми стављаш у уста оно што нисам рекао. Да поново употребим твоје речи – не знам чему то. Нигде ја и нисам помињао да си ми написао да не свирам курцу. То сам ја ономад написао теби да свируцкаш када пишеш да си из поштовања ословио са Ви људе који су се вакцинисали. То си ти просто покушао да будеш ироничан, али знаш и сам да, нити имаш неког посебног респекта према тим људима, нити има посебне потребе за тиме.

Де, покажи ми где сам ти помињао заузетост кревета и на шта треба да пљунем? На то што кажем да људи којима због короне треба болничка нега, користе већ натегнуте ресурсе нашег глинџавог државног здравственог система – медицинско особље, опрему, смештај, па све то недостаје да се благовремно помогне људима са другим обољењима и да би вакцинација помогла да буде мање случајева који би користили ресурсе потребне другима? Колико непромишљен треба да будеш, па да закључиш нешто другачије од овог? Шта у оном твом линку пише? Да на ковид одељењу кикиндске болнице имају три невакцинисане особе старијег доба са коморбитетима? Три - супер је што их нема више који нису могли на кућну негу. И колико ресурса је потребно за 24-часовну негу то троје људи? Најмање по пар лекара и сестара, којекаква апаратура и простор у болници који је морао бити издвојен за ковид-одељење, био то читав спрат или неколико неколико соба изолованих од остатка болнице.

И овај цитат онога што си написао је фантастичан:

Kako brate nema histerije.Da je nije,dobar deo ne bi ni išao kod lekara,već bi ostao kod kuće.Niko ne bi znao koliko ima zaraženih i umrlih.

То је твој начин како да се елиминише "хистерија"? "Ви који се осећате лоше и сумњате на корону, седите кући, пијте витаминчиће и минерале и не долазите код лекара по помоћ, да се не би знало колико се људи инфицирало и умрло, па ће хистерија да прође?" Је л' ти то твој генијални план и савет за оне који се осете лоше? Знаш шта, да би ти ово написао, не само да би пре тога "логика савила главу", него би требало да и хипоталамус напусти чет.

Slika koja pokazuje borbu protiv kovida . :haha:

8upYFBh.jpg

Откуд то да о мени не знаш ништа? Зар до сада у мени ниси видео некога ко је скептик, ко не верује у вилинску прашину и танане нити, ко последице нечије некомпетентности, јавашлука и куробоље не види као теорију завере, ко се више поузда у морал, него у догме, коме иду на Qрац данашњи освешћивачи и светионици истине и ко има вољу да размени мишљења и са неистомишљеницима? То ти је сасвим довољно за ово ћаскање о корони у које смо се уплели ти и ја. Наравно да моје године нису тајна, али оне, заједно са твојом анегдотом са поправком радијатора и шта си ту чуо од доктора током операција, како си се ти спријатељио са доктором, немају везе са короном, као ни хорор приче о нашим болницама у провинцији, где практично свако од нас може да допринесе неком својом причом о њима.

Ако већ треба да се пљује, треба ти да пљунеш на тог ко те је спречавао да похађаш часове српског језика у основној школи јер ти константно не читаш оно што је написано, а некако успеваш да прочиташ оно што није написано. Једном, два пута, пет, десет пута то да учиниш, па и да помислим да си офрље, у журби, прочитао мој коментар, али то је код тебе норма. У неки мах сам помислио имаш ону тактику да приказујеш себе као глупог, да би из те позиције превеслао саговорника у дискусији, нешто као Давид Штрбац из "Јазавца пред судом", ал' не – имаш посебан дар да разводниш причу до бола. И то што ти пишем, није увреда, већ констатација твог начина комуникације.

И не прецењуј себе када мислиш да ти нешто напишеш, а ја се као мучим да схватим то. Ја прочитам оно што напишеш, па покушавам да ли схватим твоје речи онако како си их написао, колико год то зна да буде небулоза, или си то у ствари покушао да напишеш нешто друго, како се неколико пута раније испоставило. Из комуникације са собом сам избацио практично све, чак и најуопштеније референце из популарне културе које иначе у комуникацији користимо моји пријатељи и ја и притом савршено добро се разумемо, баш због тога да ме ти не би погрешно разумео или тражио додатна објашњења од мене и разводњавао и онако разводњену причу. И да употребим твоје речи – то не говори о мени, него о теби.

И по ко зна који пут ми стављаш у уста оно што нисам рекао. Да поново употребим твоје речи – не знам чему то. Нигде ја и нисам помињао да си ми написао да не свирам курцу. То сам ја ономад написао теби да свируцкаш када пишеш да си из поштовања ословио са Ви људе који су се вакцинисали. То си ти просто покушао да будеш ироничан, али знаш и сам да, нити имаш неког посебног респекта према тим људима, нити има посебне потребе за тиме.

Де, покажи ми где сам ти помињао заузетост кревета и на шта треба да пљунем? На то што кажем да људи којима због короне треба болничка нега, користе већ натегнуте ресурсе нашег глинџавог државног здравственог система – медицинско особље, опрему, смештај, па све то недостаје да се благовремно помогне људима са другим обољењима и да би вакцинација помогла да буде мање случајева који би користили ресурсе потребне другима? Колико непромишљен треба да будеш, па да закључиш нешто другачије од овог? Шта у оном твом линку пише? Да на ковид одељењу кикиндске болнице имају три невакцинисане особе старијег доба са коморбитетима? Три - супер је што их нема више који нису могли на кућну негу. И колико ресурса је потребно за 24-часовну негу то троје људи? Најмање по пар лекара и сестара, којекаква апаратура и простор у болници који је морао бити издвојен за ковид-одељење, био то читав спрат или неколико неколико соба изолованих од остатка болнице.

И овај цитат онога што си написао је фантастичан:

То је твој начин како да се елиминише "хистерија"? "Ви који се осећате лоше и сумњате на корону, седите кући, пијте витаминчиће и минерале и не долазите код лекара по помоћ, да се не би знало колико се људи инфицирало и умрло, па ће хистерија да прође?" Је л' ти то твој генијални план и савет за оне који се осете лоше? Знаш шта, да би ти ово написао, не само да би пре тога "логика савила главу", него би требало да и хипоталамус напусти чет.
Ti napisa ceo roman a ja te baš ništa nisam razumeo.E to se zove razvodnjavanje.Ako je neko razumeo neka se javi.A da si napisao da sviram kurcu jesi i nemoj sad da to pokušaš da ublažiš.

Poslednja izmena:
Moram priznati da je dobro opisao neke stvari, da je ponekad malo teze sa zokijem komunicirati , mozda bi u razgovoru bilo lakse nego pisanjem ,al niko nije savrsen

Ja nemam ni volje citat tolika pisanija.
Ali slazem se sa gore slikom mi se ovog vraga necemo resiti - kao sto nismo ni gripe.

A mi
Moram priznati da je dobro opisao neke stvari, da je ponekad malo teze sa zokijem komunicirati , mozda bi u razgovoru bilo lakse nego pisanjem ,al niko nije savrsen
A šta mislite,da je meni sa vama lako.
Šta se isčuđavate,kada su nam stavovi suprotni.
Samo što ja nisam zorgea vređao a on mene jeste i uz put i ponižavao.Ipak pročitaj malo bolje.Hrišćanski je praštati.
Zorge:
Otkud tebi da ja o tebi nešto znam.Ne želiš ni da mi napišeš koliko imaš godina.Baš ništa o tebi ne znam jer nisi o sebi veliko pisao.
Doktora sam se dotakao jer sam proveo 35 godina u zdravstvu.Time sam hteo da objasnim da se vidi da oni rade svoj posao kao mi što varimo ili šrafimo i pričaju o sasvim običnim stvarima.I onda se nađu neki da sve to pretvore u sprdnju i ja sam im samo odgovarao,mada nisam trebao.Ne bi mi onda prebacivao.
Snimak sam postavio zbog tvoje priče o zauzetosti kreveta.I u odgovoru mi pišeš da tu sad treba čitav tim lekara-pa koliko onda treba za 30 pacijenata.Koliko znam radiolozi su ti koji su potrebni ostalim bolesnicima,kardiolozi,ORL,onkolozi,neurolozi,hirurzi....Pa valjda ne trče svi oko ono troje.Kod nas ima 16 lamela a zauzeta 1 soba.Šta je tu NATEGNUTO-kako si se izrazio da ne bi bolnica normalno funkcionisala.
Ja sebe uopšte ne precenjujem i pišem razumljivim srpskim jezikom.Možda ne tako dobro gramatički i pravopisno kao ti ali trudim se da ne grešim.

Nazad
Vrh