IPARD fondovi EU

Dobro, to sam j ja predpostavljao da će biti više, ali baš duplo više nisam računao, a para ima za oko 300 traktora, plus uvek neko odustane, tako da tamo do 350-tog mesta se prolazi, a ja sam sada i ispod toga. jbg...
Da li si konkurusao na sebe, ili na sestru ili ženu, ćerku ?

Dobro, to sam j ja predpostavljao da će biti više, ali baš duplo više nisam računao, a para ima za oko 300 traktora, plus uvek neko odustane, tako da tamo do 350-tog mesta se prolazi, a ja sam sada i ispod toga. jbg...
Da li si konkurusao na sebe, ili na sestru ili ženu, ćerku ?
Na sebe.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Pa nemamo svi otvorena gazdinstva na sve ukućane, a i to nije po propisima Iparda, pa stečeni uslovi....
Reče mi ovaj iz agencije da će zato na kontroli kada izađu posle korone, biti mnogo sranja, jer mnogi ne ispunjavaju uslove, a prošli su na kvarno, jer nije bilo nulte kontrole, onda tek ulaze u problem, uzeli traktor, a ovi ih otkače...

Pa nemamo svi otvorena gazdinstva na sve ukućane, a i to nije po propisima Iparda, pa stečeni uslovi....
Reče mi ovaj iz agencije da će zato na kontroli kada izađu posle korone, biti mnogo sranja, jer mnogi ne ispunjavaju uslove, a prošli su na kvarno, jer nije bilo nulte kontrole, onda tek ulaze u problem, uzeli traktor, a ovi ih otkače...
Kakve kontrole posle korone. Kontrole rade celu jesen. Ko god je predo papire da je zavrsio investiciju uzet je u kontrolisanje. Ja i novce dobio. Zavrsio sve.

Nulta nije ni bila, ti si prošao prvu, a imaš još varem dve do kraja, ali ima takvih koji ne prolaze ni tu prvu...

Prijatelju proso sam 3 kontrole posle kupovine. I dobio novac. Imam jos 1 u roku od 5 godina

Ja ne znam sta je ovo u ljudima, neka zloba se uvukla! Eno u temi subvencije za mehanizaciju, svi koji su prosli su upitni sa legalnoscu prolaza od strane ovih sto nisu! Ovi sto nisu prosli su 100% ispravni, a ovi drugi muljatori do jedno. Kao da se prizeljkuje kadgodasnje fendovanje imovine! I to od strane kolega, dokle smo dogurali svaka nam cast!
Za mene je kvarno ako te neko progurao da prodjes, dodao ti poene koji ti ne pripadaju ili tipa Marijan Risticevic ti je rodjak pa ti kontola iparda nikad ni ne dodje ili dodje da pije i jede!
Gledas da skupis sto vise poena pa sta ti bog da.

Poslednja izmena:
Slazem se. Niko mi nista nije dao. Nespadam u politicki podobne. Sve je legalno u mom slucaju. 15 bodova sto sam ispod 40.25 bodova ne razvijeno podrucije i 10 zadruga. Samo sam znao jednu stvar. A to je dan ranije pre nego sto je konkurs otvoren da se otvara. Al to je sve do agencije. Verujem da su to svi znali. Nisam iso od vrata do vrata i proveravo. Par sitnica kroz konkurs sam odradio na svoju ruku sto je ubrzalo proces.I na kraju su se to pokazali dobri potezi. Al ne bih o tome ovako javno. Nepoznajem kolegu Teslu. Al citajuci sve komentare cini mi se da mu je propisno krivo. Nisam ustanovio samo za sta. Za to sto nije prosao ili sto sam konkretno ja prosao.

@tesla Evo ti pominjes kako nemate otvorena gazdinstva na sve ukucane, pa ne mozes ni da imas jer si ih pisao kao clanove gazdinstva, jer kad je doslo da daju subvencije samo 20ha po gazdinstvu znali su da ce se gazdinstva na mnoziti pa su zabranili da clan otvori gazdinstvo. A bilo je onih koji nisu hteli da navedu clanove pa im sad dobro doslo da za ove konkurse supruge otvaraju nova gazdinstva i delimicno prolaze. Ministarstvo donelo takve pravilnike a mi ljubomorni na tudje zene, pa to nema ni u sing-sang :haha:

Ja nisam nikoga konkretno ovde napao, neznam zašto se kolega našao prozvanim?! Nikada nisam ni napisao da su svi muljali, ali većina na neki način jeste, u ostalom, nisam ni trebao da se javim, ako vam je dobro u ovom sistemu neka, tako da se odjavljujem iz teme. :ppozdrav:

U našem selu je 20 ljudi konkurisalo za mlade,činjenica je da je 8 prošlo a isto je činjenica da su svi imali bodova koliko stvarno i realno imaju.
E sad onih 12 se ne mire sa tom činjenicom i misle da su ovih 8 muljali a kad presabereš bodove tu su gde su.
Mada realno ovo sa bodovanjem opština je totalni promašaj ali na našu sreću zbog toga je i prošlo 8 ljudi.

Ja sa 35 godina nisam mlad poljoprivrednik. Jer imam gazdinstvo 15 godina. I ovo mi je jedina delatnost. Placam Pio i sve po redu. Tako da od prvog konkursa na mlade nisam imo uslove al eto ovde su se slozile kocke da sam imo. Desilo mi se isto da u vreme konkursa nisam imao novce da kupim nista od prikljucaka. Vec sam to kupio po punoj ceni mimo konkursa. I sta sad. Ide zivot dalje.

Nisam ni ja mlad ali gospođe jeste.
Šta sam trebao da izigravam nekog lažnog moralistu i da kažem ne hvala?
Ma sve što čovek može treba iskoristiti.

Ja sam cekao ovaj poziv i eto razocarenje veliko! Plan je bio fend 313vario ili staer 4130cvt. Al izgleda da ce biti na kraju 1221.3 i da ga hebem neda se da budem gospodin paor jos ovo malo godina paorluka!
Za poene bi lako tu sam vidra, mada imam trbusinu od Bozica :haha:

Ja sa 35 godina nisam mlad poljoprivrednik. Jer imam gazdinstvo 15 godina. I ovo mi je jedina delatnost. Placam Pio i sve po redu. Tako da od prvog konkursa na mlade nisam imo uslove al eto ovde su se slozile kocke da sam imo. Desilo mi se isto da u vreme konkursa nisam imao novce da kupim nista od prikljucaka. Vec sam to kupio po punoj ceni mimo konkursa. I sta sad. Ide zivot dalje.

Kako nisi imao uslove za prvi konkurs za mlade? Pa te prve godine nisu ni bodovali, svi su prosli. Tek na drugom su uveli da gazdinstvo mora biti otvoreno u prethodnoj godini.

Zna li neko do kog su rednog broja stigli?

Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока

Nazad
Vrh