IPARD fondovi EU

Rang lista jeste, ali šalju rešenja dok imaju para, pa posle ako neko odustane, uskače onaj sledeći ispod crte, pa se to otegne. A ima pored toga i dosta dopuna koje se traže.

A resenja su jako stidljivo krenula. Svega par komada. I nista redom. Jos uvek imaju vremena. A i redovne rokove tesko ce ispostovati.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ija sam posleonog posta pregledao ima likonacne i nasao je, dva mesta sam pao nize

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

evo jedna interesantna novost vezana za IPARD

Od 175 miliona evra koliko je iz IPARD fondova namenjeno za period od 2014. do 2020. godine, potrošeno je samo 7,5 miliona i postoji ozbiljan rizik da deo novca neće ni biti potrošen, već će morati da se vrati,

Pozdrav ljudi, zna li se sta za ovu godinu, kakva su vasa iskustva sa ipardom, interesuje me za nov traktor 60 konja, da li su zahtevni puno?

Ma nisu... Eno kolega trenutno pravi ugovore sa auto-praonicom, vulkanizerskom radnjom, pravi objekat za hemiju po standardima, pravi ugovor sa firmom za odnosenje otpadnih ulja ispustenih iz traktora... To je samo mali delić od veelike slagalice.

Brat je uzeo traktor preko Iparda i rekao da je znao koliko će ga drndati, šta sve mora i šta će sve morati da ispoštuje ne bi ga nikad kupio na taj način.

Ova dva komentara koje su napisali Spajki i Matic sam cekao na ovoj temi, da raskrstim sa sobom da cu ici na polovnu varijantu! :LOL:

@Veki12 Kad ti vec treba manji traktor mislim da ti je mnogo jeftinije, lakse i bolje da uzmes ako opet bude za traktore koji se sklapaju kod nas. Ne znam sad koliko radis i za sta ti je potreban ali definitivno je mnogo jednostavnija varijanta. Ja na primer imam i stoku maticenu na gazdinstvo a to je onda jos dodatna peripetija kod IPARD-a jer moras svakakve neke uslove da ispunis. I ovo sto kazes za domece, nije od 60 KW nego do 60KW. Znaci ne moras ti da kupis 82 KS nego je to maksimum.

Kad sam pisao slucajno sam stavio od60kw a mislio sam do 60kw, to jest belarus 820 je najveci koji mozes uzeti, jeste druze sve ja to pozdravljam, ali kad vec ima povracaj reko bolje da doplatim malo vise i uzmem case, meni treba traktor do 65-70ks ne preko...

Problem je sto traktor mora da ispuni odredjene eko norme, rus nemoze u ipard, a i retko koji zapadni. Samo najnoviji traktori mogu u ipard.

On rece da bi uzeo Case ali ni Case ne upada svaki u norme koje IPARD propisuje. @Veki12 Prvo se oko toga raspitaj pa ako traktor koji hoces ispunjava sve i ako mislis da ti ispunjavas uslove da prodjes sve kontrole na gazdinstvu onda treba konkurisati, zasto da ne..

Mora traktor sa savremenim motorom zbog EU normi izduvnih gasova.Pa zatim moraš u sistem PDV-a i onda polako sve po redu.Traktor tokom 5 godina mora da ti održava isključivo ovlašćen serviser i sve da bude crno na belo.Porazgovaraj sa nekim ko je uzeo traktor preko njih pa će ti biti jasnije.

Nije nemoguca misija. Poznajem i stočare koji su uzeli telehendler preko iparda. Kazu da im nije problem da zadovolje sve kriterijume jer i ovako moraju niz kojekakvih uslova da imaju za farmu (100+ krava muzara).

Suska se da će da se malo menjaju pravilnici pa će odredjeni deo povraćaja da se daje unapred, pa da se pravda. Znači pre realizacije. To bi bilo sjajno...

Konkurisali smo 2018 u prvom krugu za traktore, prošli rang listu i kupili traktor snage 95Ks koji ispunjava euro 4 standard. Nismo u sistemo PDV-a i to nije uslov. Za ratare su uslovi jednostavniji nego za stočare. Ako mogu da pomognem svojim iskustvom slobodno pitajte...

Poslednja izmena:
Komšija preko puta je dobio ipard podsticaj za traktor,imao cimanje ali nije nikakav avion da se ne može uraditi. Čist ratar.
Matižu jel ovo sigurno da mora u PDV?
Mada komšija je ušao ali nisam pitao da li zbog toga.

Rođakov traktor je koštao blizu 100k evra pa je morao.Možda ne moraš ako je traktor jeftiniji i ako ne prelaziš onu magičnu cifru od 8 miliona, ne znam tačno.Javiće se neko ko zna.

Nazad
Vrh