Inovacije na IMT traktorima

Ako su ventili pozatvarani grijac(vatra) u usisnoj grani pravi pritisak(zrak - toplota jest jedanko sirenje) i najlakse je savladat ulje u filteru vazduha i kad dodje do te granice da vazduh savlada ulje cuje se puk, buc ili kako ko hoce da nazove. Stavis slamku u casu vode, soka i duvas to je to.

a ako se ne cuje puk onda znaci da mi je grajc los? usisna cev se ugreje kada ukljucim grejac al nikad ne cujem puk.
Ako je jedan usisni ventil otvoren treba se nacekat da se cuje puk. A tad grijac i ozgori dok ti cujes. Ako grije usisu granu onda radi. sacekaj dobrih 30 sek u pali. To je taman, bar na mom 560.

Nikad na mom IMT 560 nisam cuo to pucanje a grejac je ispravan i traktor pali normalno mada imam 2 akumulatora Tudor od po 100 ah i brzi alnaser tako da i na najvecem minusu pali odlicno.

Gdje si smjestio 2 tolika akumulatora? Ja odkad imam 560 samo sam jednom cuo puk. Valjda se potrefilo.

Kakvi usisni ventili otvoreni, o cemu vi pricate? UVIJEK je jedan usisni otvoren i jedan ispusni. Grijac kad pusti naftu i kad ju zapali cuje se na 539 bez kabine samo tako, cuje se i na 549 koji ima kabinu i skroz naprijed suhi zracni filter, cuje se i na SKIP bageru koji ima odvojenu kabinu a cuje se i na 5106 koji em im filter i usis 8 kilometara od kabine, em je kabina odvojena od haube...

To sot ne cujes da pucka, ne znam, mozda slabije cujes ali kod mene obavezno na sva 4 vozila koja grijem zimi da pale se cuje iz usisa "pucketanje" i nikakvih 30 sekundi, za manje od 10 se cuje...

To "pucanje" se dešava samo na ispravnim mokrim grejačima ako imaju adekvatan dovod nafte, i potrebno je od 15-30sec.

A kako mi mozes objasnit zasto se kod mene na m34 motoru ne cuje a kad skinem usisno crijevo ocima rodjenim vidim plamen na grijacu??

Nazad
Vrh