Inovacije na IMT traktorima

U vecini slucajeva su ih isporucivali,al sto su prodavci skidali pa prodavali ko posebno druga je prica,a nakad ni prodavci u samom imt,eu nisu hteli da daju dok nedobiju cast ,kad ih castis dobijes jos i alat koji mu po pravilu pripada,uglavnom tako je funkcionisalo,pa i sad ima puno po oglasima orginal imt poteznice,donje ploce i sve ostalo,sto su trebali da daju nuz kupljen traktor,ali,,,,,,,,,.nasa posla.

Ja znam jos kao klinjo 82` godine otac kupovao traktor na NS sajmu , da moze da vuce 2 brazde, niti jedan IMT na sajmu nije imao vucu. Koje godine su poceli isporucivati sa vucom?

Na sajmu su ih skidali namerno ,sve im zivo pokradu sto se lako rasklapa,to znam posto mi kum radio 10 godina na standu,nije onda bilo tih vide nadzora i slicno.

I sad ima video nadzora,a lopova jos vise. Neverovatno kako majstori odradte topling,a tek civije i one kugle za kacenje...dok se prodavac okrene deo nestao. :osmeh:

Znam da je otac otisao po traktor poslije sajma, nije bio IMT, predomislio se uzeo drugi , poteznice dobio, ali na traktoru je bila skinuta svaka ona plasticna kugla sa svake rucke , cak je i prekidac zmigavaca i svjetla bio slomljen , neko pokupio kao suvenir , takodje dizalica i alat koji je isao nije dobio, navodno pokradeno , bilo je uzmi ili ostavi.

Juce sam bas pitao kuma ,donja vuca se uvek isporucivala kao serijska oprema,njima su uvek dolazili traktori sa donjom vucom obavezno,a gornja vuca je bila pod obavezno za izvoz,pa kad se zalomi da ti traktori stignu kod nas dobijes je,,,ako je u medjuvremenu neko neskine.,

jel moze na 533 da se stavi anlaser od 539
Pisano je vec o tome, trebao si prvo da pretrazis na forumu, ali nema veze. Moze se ugraditii narod ugradjuje, jer je brzi od fabrickog. Prepravlja se samo zupcanik. Ja sam mislio to uraditi na svom 533, nakon generalke ali nema potrebe jer onda i stari pali kao mina. Samo ocistiti, zamjeniti cetkice i teraj :D

anlaser se kod 539 srafi pomocu tri srafa dok kod 533 se steze pomocu selne.nebih rekao da je tu prepravka samo zupcanik

Nema na cemu Jovice. Da je samo zupcanik prepravio bih i ja da stavim na moj 533 posto je od 539 dosta brzi,ali to je skoro pa nemoguca misija.Jedino resenje je da se ubace namotaji statora od 3kw posto su njegovi original od 2 ili 2,2kw bese

Na mome je bio od 3 kw i niš džaba spor alanser i ne vrijedi.
Sad na ovom moram odmah micat ruku s ključa odmah uhvati alanser

ja sam bio razmisljao da probam da mu ugradim grejace od golfa citao sam ovde to neki vec radili.Verovatno bi palio lako posto grejac dodje ispod dizne i cim ona baci naftu sama se pali.Ali otom potom sad vec otoplilo i pali i ovako na prvo grejanje

Nezz neki su pisali da onda uništiš poklopce pretkomora da ne radi traktor dobro.
Tako da neznam

Ja sam procito nekoliko postova gdje ljudi pisu da su to stavili i da nista bolje nije bilo i da je to islo napolje. Raspitaj se dobro pa onda odluci.

Nezz neki su pisali da onda uništiš poklopce pretkomora da ne radi traktor dobro.
Tako da neznam
Poklopce imam rezerne od druge glave tako da ako ne bude dobro radilo opet imam da vratim.Ali po nekoj logici valjda bi trebalo da ima poboljsanje pri prvom paljenju,posto svaki klip ima grejac

Ja sam to radio sa grejačima i ima neki mali efekat (zavisi od stanja motora).što se same promene rada tiče nisam osetio nikakvu promenu.Ipak sam na kraju izgubio živce i uradi motor i sad pali ko lud.Ima efekta ubrzati anaser sa širim četkonosačem.Obrće sigurno 20-30% brže,baš se primeti.Ali kad već krene da zeza ili varijanta ako imaš živaca sve od ovoga i nije zagarantovan bog zna neki uspeh ili remont motora i glave(generalna)

Moj rodjak odradio grejace na imt 555 zajedno sa vremenskim relejom i lampicom kao kod auta. Traktor sada pali odlicno naravno paljenje nije eksplozivno kao na m34 motoru ali uvek pali na prvo verglanje uz par okreta. Smetnji u radu nije bilo ili se bar ne primecuju.

Nazad
Vrh