Kosjerac
Prijatelj Foruma
Ja imam to napravljeno ali jbg nisam ugradio, u poklopcima urezan navoj, napravljeni reduciri, grejači novi. Zimi palim sa startom, leti netreba i tako stoji. Alnaser premotan na 9 volti, vrti kao 539, u pitanju je 33-ka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uglavnom bravica je lošeg kvaliteta pa paljenje u levo ne funkcioniše.
Većina tih brava je lošeg kvaliteta i ne funkcioniše. Najbolje je rakovicina i tamićeva bravica za paljenje. Ona sa polugicom što se ne vadi.
Upravo tako,skinuti od kamiona, sliku sam postavio samo radi ilustracije inace ovakvih brava ima na kamionima i uglavnom je bosch proizvodjacSigurnije je iščupati na otpadu sa nekog kamiona, ta će sigurno izgurati duže nego one slabašne koji se prodaju kao nove.
Problem koji sam ja primjetio pri hladnom paljenju s grijacem na IMT traktorima je taj da jako puno ljudi drzi kljuc okrenut u lijevu stranu dok se grijac ne "javi" i onda okrecu kljuc u kontra stranu i pale s iskljucenim grijacem...
Nikad mi to u glavu nije islo... Moj otac tako pali dan danas uz moje uzaludne napore da covjeku neke stvari dokazem. Sto je najgore, svi u selu koje sam vidio da pale po hladnom vremenu pale na kontra stranu od grijaca pa se cude sto po zimi traktor lose pali.
Mozda i ovdje na forumu ima takvih ljudi pa s tim grijacima od auta niste uradili nista ako ih zazarite u polozaju za grijanje a palite s iskljucenim grijacima. To dodje kao da ih ni nemate ugradjene.
Kako bi to funkcionisalo na 533 i gdje bi te prekidace nabavio? Jer mi se ovo cini kao odlicna ideja jer se bravice trose, a zamjenske su slabog kvaliteta.Kontakt brava traje duze od one za grijanje i paljenje. Zato je rjesenje za one kojima smeta ona sa polugom da ugrade 2 taster prekidaca. Jedan grije drugo pali. Komplikovano za rukovat jeste ali traje. Naj naj je tamova brava. Smrti joj nema.
Čuje se nakon 10 12 sekunti "PUK" iz zračnog filtera.Kako mislis grajac ' javi ' ?