Inovacije na IMT traktorima

Ja imam to napravljeno ali jbg nisam ugradio, u poklopcima urezan navoj, napravljeni reduciri, grejači novi. Zimi palim sa startom, leti netreba i tako stoji. Alnaser premotan na 9 volti, vrti kao 539, u pitanju je 33-ka.

Problem koji sam ja primjetio pri hladnom paljenju s grijacem na IMT traktorima je taj da jako puno ljudi drzi kljuc okrenut u lijevu stranu dok se grijac ne "javi" i onda okrecu kljuc u kontra stranu i pale s iskljucenim grijacem...

Nikad mi to u glavu nije islo... Moj otac tako pali dan danas uz moje uzaludne napore da covjeku neke stvari dokazem. Sto je najgore, svi u selu koje sam vidio da pale po hladnom vremenu pale na kontra stranu od grijaca pa se cude sto po zimi traktor lose pali.

Mozda i ovdje na forumu ima takvih ljudi pa s tim grijacima od auta niste uradili nista ako ih zazarite u polozaju za grijanje a palite s iskljucenim grijacima. To dodje kao da ih ni nemate ugradjene.

Uglavnom bravica je lošeg kvaliteta pa paljenje u levo ne funkcioniše.
Većina tih brava je lošeg kvaliteta i ne funkcioniše. Najbolje je rakovicina i tamićeva bravica za paljenje. Ona sa polugicom što se ne vadi.

Uglavnom bravica je lošeg kvaliteta pa paljenje u levo ne funkcioniše.
Većina tih brava je lošeg kvaliteta i ne funkcioniše. Najbolje je rakovicina i tamićeva bravica za paljenje. Ona sa polugicom što se ne vadi.

Samo kazem sto primjecujem u mojoj okolini... Nemaju svi neispravne bravice garant. Ako je spjeno paljenje u lijevo, mora raditi i u desno, isti je kontakt, ista je zica, samo sto u lijevo ide dodatan kontakt za grijac. Nije bravica nista komplicirano i prije ce se potrositi kontakt od normalnog paljenja jer se puno cesce koristi nego ovaj s grijacem...

Teško je naći kvalitetnu, što kontakt, što bravicu za paljenje. Sadašnje bravice "original imt" su 99% go*no kvalitet i čak u startu ne rade kako treba. Što se mene tiče, PAL bravice i MTZ (stari tip) bravice su isplativa ugradnja.

Upravu je kolega Bobo. Ja mislim da je sve to stvar navike, jer moj otac isto tako palio, dok mu nisam objasnio da je paljenje "ulijevo" preko grijaca. Sto se tice brava za paljenje, danas se svasta proizvodi i prodaje. Recimo meni se desilo da sam zagubio kljuceve i morao sam ds kupim novu bravicu (Minda), srecom njen kljuc je odgovarao na originalnu Lukasovu bravu. Brava je naizgled sumnjivog kvaliteta i dobro da je nisam ugradio :D

Prava steta sto se kod 533-539 ne moze ugraditi bosch brava sa polugom zbog velicine jedino je ona vecno resenje a kod ugradnje auto grejaca obavezno je ugraditi bravicu na kojoj se prilikom davannja kontakta ukljucuje i relej grejaca i signalna lampica kao kod auta bravica pase od tamovih kamiona T110-130, kada se ovo odradi i prilikom paljenja ispostuje vreme za grejanja paljenje je uspesno. Ovako nesto

Ovakvu bravu kao na slici sam imao na kombajnu, kvalitet nula poena - a nije bas jeftina. Menjao sam svake godine novu dok nisam poludeo i sad imam ugradjene dve brave kao na Imt traktorima (jedna za kontakt a druga za paljenje) i odtad imam mira.

Prošle godine sam nabavio izvestan broj novih brava za kontakt i paljenje proizvođača Fadip izrada SFRJ.Usporedba u težini onako u ruci između sadašnjih i onih je kao .upe i oko.

ja sam pre par godina ugradio bravu od vojne110-tke ,mislim da su neprikosnovene samo je problem kad neko drugi sedne da ga pali.

Kontakt brava traje duze od one za grijanje i paljenje. Zato je rjesenje za one kojima smeta ona sa polugom da ugrade 2 taster prekidaca. Jedan grije drugo pali. Komplikovano za rukovat jeste ali traje. Naj naj je tamova brava. Smrti joj nema.

Na 539 prva ugradnja indiske bravice i sluze dobro,tako da bi uvek pre kupio indiski deo nego turski koji nikada nije bio kvalitetan.

Problem koji sam ja primjetio pri hladnom paljenju s grijacem na IMT traktorima je taj da jako puno ljudi drzi kljuc okrenut u lijevu stranu dok se grijac ne "javi" i onda okrecu kljuc u kontra stranu i pale s iskljucenim grijacem...

Nikad mi to u glavu nije islo... Moj otac tako pali dan danas uz moje uzaludne napore da covjeku neke stvari dokazem. Sto je najgore, svi u selu koje sam vidio da pale po hladnom vremenu pale na kontra stranu od grijaca pa se cude sto po zimi traktor lose pali.

Mozda i ovdje na forumu ima takvih ljudi pa s tim grijacima od auta niste uradili nista ako ih zazarite u polozaju za grijanje a palite s iskljucenim grijacima. To dodje kao da ih ni nemate ugradjene.

Kako mislis grajac ' javi ' ?

Kontakt brava traje duze od one za grijanje i paljenje. Zato je rjesenje za one kojima smeta ona sa polugom da ugrade 2 taster prekidaca. Jedan grije drugo pali. Komplikovano za rukovat jeste ali traje. Naj naj je tamova brava. Smrti joj nema.
Kako bi to funkcionisalo na 533 i gdje bi te prekidace nabavio? Jer mi se ovo cini kao odlicna ideja jer se bravice trose, a zamjenske su slabog kvaliteta.

Na 533/539 bi funkionisalo perfektno zbog oblika instrument table i mjesta gdje su brave. Tastere sam kupovo u Zlatnom Polju, Gracanica. Poljski od 25 ampera po 15KM placo. Bas dobri tasteri.

Ako si zainteresovan za 5min nabacim ti semu kako da odradis, ako treba.

Nazad
Vrh