Inovacije na IMT traktorima

Jesi ti prehladjen? Nije to brener! A kako bukne i ugasi se? Objasni nam to sta kontrolise paljenje i gasenje plamena?
On se ne moze ugasit sve dok ja ne pustim kljuc!

Zavisi u kakvom je stanju grejac, ako prvo propusti naftu, pa onda uzari do paljenja, onda ide bum! ako prvo uzari pa pusti onda krene da gori lagano, pretpotstavljam :osmeh:....
kod mene se cuje pucketanje...

Bukne nafta koja iscuri na grijac i to se cuje jako dobro, nisam bas bio radoznao da otvaram i gledam ali pretpostavljam da cim se cuje da ne gori kao upaljac vec malo jace.

Grejač nesme da pušta naftu dok se ne zagreje, jer bi tako gorivo stalno curilo u usisnu granu!

Gdje si smjestio 2 tolika akumulatora? Ja odkad imam 560 samo sam jednom cuo puk. Valjda se potrefilo.
Smestio sam ih na mesto gde je stajao fabricki od 135 samo sam napravio drugo sire i duze postolje i staje lepo dva akumulatora od po 100 ah nije toliko blizu hladnjaka.Na gornjoj strani sam popreko stavio siroki flah kojim fiksiram oba akumulatora sa dva leptir srafa na dve navojne sipke koje izlaze iz donjeg postolja .Maska prednja se normalno zasafi nista ne strci sve je fabrika.
Povezao sam oba akumulatora paralelno sa debelim licnastim kablovima i kvalitetnim klemama
Sad kad ljuljne ovaj brzi alnaser krsne ga momentalno nema vise onog natezanja i brojanja

Susjed je ubacio na ursusa to 360 ali nije mu dugo trajalo valjda nije mogo nafilat pa krepali akumulatori

Slikaj to Pavle ako tako tvrdis. Meni je neshvatljivo da si uguro 2 kom po 100Ah naprijed ispred hladnjaka.

Mene pre par dana mrzelo da secam akumulator od 100 Ah pa sam palio mog Ursulu na jedan od 55 Ah. Jedino sto zavergla pa upali, a onako je palio trenutno. Jes da nije tema, ali kad vec spomenuste.

Ne znam koliko mjesta ima 560 ispred i da li mu je hauba sira nego na 577. Na SKIP-u B51 tvornicki budu dva od 100Ah ispred hladnjaka uzduzno postavljeni. Tjesno i na knap ali stanu. Ljudi to preprave tako da stave jedan nosac za 115Ah poprijeko i tako je i kod mene na skipu netko prepravljao. SKIP je problem po zimi upaliti jer mu uljna pumpa za bager ima pogon direktno s radilice i kad se ulje stisne, paljenja nema ;) Ne koristim ga cesto ali kad se po zimi pali, skidam akumulator s brene (mislim da je 140Ah) i taj jedva stane i poprijeko ispred hladnjaka ali s njim nema zajebancije. Da nema klipova, mislim da bi upalio ;)

Ne znam oko tih skipova nista. Ali sa sigurnoscu pisem da u 560 577 dal novi ili stari tip ne mogu da stanu 2 komada po 100Ah da se limarija ne sijece. Cak ne moze ni onaj od 145Ah jedan da stane jer je predug za limariju na pomenutim modelima.

Na stari tip 560 nema bozije sile da se namontira dva akumulatora po 100Ah,a inace kome trebaju ta dva akumulatora da pali traktor mogu misliti u kakvom je stanju motor ili cak pumpa.Na 560 kad je sve OK on upali na dva po 55Ah ili jedan 100Ah.Na minusima grejac(obavezno sa puckalicom) i bum:osmeh:

Ево да се упишем у тему...и ИМТ и иновација,мислим већ је то виђено и раније али 'ајд ...

Svaka cast. Majstorski si odradio ovo ukljucivanje. A zasto si stavio ventil na poklopac hidraulike? Jel samo da kipas bez poluga ili?

Svaka cast. Majstorski si odradio ovo ukljucivanje. A zasto si stavio ventil na poklopac hidraulike? Jel samo da kipas bez poluga ili?
па морао сам да преправим ручицу јер је и иначе доста ниско,а још после подизања седишта баш је било незгодно..да да разводни вентил је стављен због ''директног'' слања уља у прикључак са којим се ради...

- - - - - - - - - -

Sigurno su Crni konj:osmeh:
може бити,може бити...ја још нисам имао такве батерије које трају 10 година...

Nazad
Vrh