IMT

Ako mislis na mene da ti islikam to, žao mi je ali 560 je otisao jos pre 4 godine jer mi je bio potreban jači traktor da vuče veći plug i vučenu tanjiraču pa sam uzeo Torpeda 9006. Da sam imao dovoljno love u tom trenutku kad sam ga uzimao 560 nikad ne bi prodavao. Ćale i dan danas žali za njim

e jbg.moram da trazim dalje.nikako da mi naleti neki novi da ga malo duze prostudiram

Moze moze u svakom slucaju svaka ideja je dobro dosla.jel ta tvoja rakovica ima mehaničke ili hiraulične kočnice?bitno je samo da mi dodje neka ideja

Slikacu ti u nedelju i postovacu sa sve slikom poda u temi IMR,nazalost ne mogu ranije... najbitnije je da ima kocnice a koje su mnogo pitas :haha:

Rakovica ima mehanicke.
Pedale kocnice i kvacila moras uzeti od 560 stari tip.Inace nemoj se zavarati trup od 540,542,549,560 nije isti kao 558.Dobro pogldaj jel mozes da namontiras te komande.
558 ima nekih zamerki koje ga prate godinama sto je posle reseno na 560.
Tezak na volanu,raspadne se prednji trap brzo(slab),hidraulika ili hidraulicna pumpa koja je super slaba za takav traktor(losa moc dizanja),gume zadnje obavezno 16-ke sa 14 je nula,dosta njih u mom kraju zeza menjac(od slucaja do slucaja),nema nozni gas,lose postavljene pedale pa je kocenje ako je covek male kilaze izuzetno tesko....
Ima i prednosti u odnosu na druge traktore ali u odnosu na 560 nema.
I naravno to je medju prvim IMT traktorima i logicno je da ima nedostatke,a ona konstatacija"najbolji orac"je teska glupost,svi IMT traktori su izvanredni oraci.

Bolji je orač zato što je sporij u prvoj brzinii,a 560 je suviše brz u prvoj a spor u trećoj sporoj

Rakovica ima mehanicke.
Pedale kocnice i kvacila moras uzeti od 560 stari tip.Inace nemoj se zavarati trup od 540,542,549,560 nije isti kao 558.Dobro pogldaj jel mozes da namontiras te komande.
558 ima nekih zamerki koje ga prate godinama sto je posle reseno na 560.
Tezak na volanu,raspadne se prednji trap brzo(slab),hidraulika ili hidraulicna pumpa koja je super slaba za takav traktor(losa moc dizanja),gume zadnje obavezno 16-ke sa 14 je nula,dosta njih u mom kraju zeza menjac(od slucaja do slucaja),nema nozni gas,lose postavljene pedale pa je kocenje ako je covek male kilaze izuzetno tesko....
Ima i prednosti u odnosu na druge traktore ali u odnosu na 560 nema.
I naravno to je medju prvim IMT traktorima i logicno je da ima nedostatke,a ona konstatacija"najbolji orac"je teska glupost,svi IMT traktori su izvanredni oraci.
Sve ovo demantujem,ti il si imao tu nesrecu da naidjes na los primerak 558 ili je nesto drugo.Moj 558 i od mog druga i od strica nemaju te mane i kvarove a jedan je '72, moj '75 i stricov 80godiste

Evo imam samo ove tri slike, mozda ce ti pomoci...

Pedale i kabinu je covjek uzeo od 542 i malo po malo je dosao do ovoga. Jos mu je plan i pedalu kvacila staviti s 542, ali je ovo original na brzinu skarabudzio i tako je ostalo... Volan je u planu stavljati hidraulicni s promjenjivim nagibom te ce tad podici i sjedalo... U traktoru se dosta cudno sjedi ali se moze fino raditi. kocnice rade super, kvacilo takodjer. Navikao se on vec na takvo sjedenje, pa mozda nece ni podizati volan i sjedalo...

I samo još jednu stvar da uradi i biće sve super, a to je da podigne komande od hidraulike višlje da se nemora saginjati kada radi sa njima, a čini mi se da je Bubu slikao te komande.

eto čovek je resio i to znači izvodljivo je.kvacilo nije problem izvodljivo je lako samo treba produziti polugu i nastelovati ugao.e kočnice su malo problematične šteta sto nema neka slika odozdo da vidim gde je osovina i gde se kaci.on je već ovde poprilično podigao sedište koliko je višlje u odnosu na komande hidraulika.još samo kad bi lepo ubacio gumu na pod bilo bi extra.još neka izolacija i imao bi odličnu kabinu.baš ovako sam ja to zamišljao samo malo elegantnije.ja sam planirao da nabavim neki malo dublji volan i da ga tako podignem.

sto se tiče 558 kao traktora i ja mislim da to zavisi kkako je koji radio kod prethodnog vlasnika i kako kome zasta treba.normalno da ima neke mane ali nije bas u tolikoj meri kao sto mirko kaze.meni recimo nikada nije zatrebao jači hidraulik jednostavno nisam imao potrebe za tim.tovario sam djubre onom kasikom bez problema vucem lemindovu tanjiracu sa tegovima prednji kraj poskakuje ali je ipak dize.a neznam sta to ima toliko tesko da dize a sa cime bi mogao da radi.deda ja 78 kupio novog i eno ga radi još uvek kod nas.nijednom hidraulik i menjač nisu otvarani.motor radjen jednom 93 i to mu je.sat od tada ne radi i stoji na 9000.koliko je posle toga preso nemam pojma.ali vozili smo ga i odrzavali samo mi.radio jeste tesko i dosta ali je i odrzavan kako treba.
prednji trap strada ili od velike brzine ili od nosenja teskih tereta pozadi i od konstantnog poskakivanja
meni je najveća mana na njemu ipak poluosovine.mi smo ih lomili 5-6 komada dok nismo uradili neke deblje i sa sitnim nutom.mada mislim da i to ne bi pucalo kad bi se vodilo racuna o lagerima i redovno pritezala ona matica
ni kočnice nisu mana samo kada se redovno odrzavaju.pa i 560 ima iste takve samo umesto one poluge gore ima cilindar.kada su diskovi novi i neomašćeni koci normalno bez upotrebe velike sile

sve u svemu za mene ima neku posebnu vrednost jer sam se na njemu naucio da vozim,srafim,popravljam,orem...
imam ja kući i 539 koga je lakse voziti i manje trosi i sve, ali kad krenem po selu da se vozim zna se sta se pali

Nadam se da će pomoći. Na brzinu je slikano. Stari 560
photo0039.jpg

photo0040.jpg

photo0043.jpg

photo0044.jpg

imam problem na imt 577 u petoj brzoj mi nekad pocne cukat mjenjac,a kad idem uzbrdo pocne zavijat,je li do mjenjaca ili druk ležaja?

Pozdrav kolege jedno strucno pitanje imali jos neko da se pohvali da ima imt 539 44 ks sa rakovicinim klipovima il sam jedini kupio sam pre 7 god nov u milurovic komerc sa direktnim ubrizgavanjem ide i pali kao mina a do sad jos nisam video ni jedan da neko ima bar ovde u sumadiji???

ja bi rado samo neka mi neko objasni kako inace traktor je identican kao i obican fergis ali nemoze da se poredi u snazi

- - - - - - - - - -

pa li na -10 bez grejaca ko lud

Nazad
Vrh