IMT

boga mi biće zahebana samo kad ja to zavrsim.mogu reci da je ovako neuporedivo tise unutra znaci nisam ni ja poverovao i to još uvek je otvoreno odozdo i otpozadi.ubacivao sam ispod eko koze sundjer 2cm pa lesonit pa opet sundjer do metala a u krovu ima i stirodur isto 2 cm.planirao sam i tablu da komplet istapaciram kao i ovaj deo haube koji je u kabini do poda sve da bude zatvoreno.ovaj plafon stvarno extra izgleda samo je bio mrak sinoć nije lepo slikano

da kabina se zatvara i pozadi.ide pleksiglas ispod zadnjeg stakla dokle ne smeta polugama i onda ide lim iznad ramena hidraulika i to ce biti oblozeno iznutra ili gumom ili isto eko kozom bas kao na onim širokim novim kabinama

racunam da ce za vikend biti uglavnom je sve pri kraju još po nesto fali.danas moram da odmorim nocas sam se smrzo ostao do kasno.
i moram da napravim neki normalni stepenik sa dva gazista da bude niži i izbacen ka spolja. onako sanjiv sam preomasio ovaj zamalo da vrat slomim nocas sve sam nogu odrao.smejao sam se sam sebi

Produzi rucice hidraulika i kardana i lepo zatvori kompletnu kabinu i od nazad videces koliko znaci kada dodje prava jesen i treba ici na oranje po hladnoci i kisi. I svaka cast za uradjeno. ;)

Postovanje svima...
molba...zna li ko koji akomulator koristi IMT 533...imam jednog starog od dede pa bih hteo da ga pretresem malo...zna li ko koliko kosta jedna generalka i ima li neko semu elektrike od 533... Hvala vam unapred..

@ goran pa generalna zna da dodje i do hiljadu evrova a moze da bude i neko jeftinije osvezenje motora.imaas tu još instalaciju pa akumulator,lamela,korpa, bos pumpa dizne,pumpa za vodu,hidraulika,kočnice,farbanje, mozda neka guma ili sve.zavisi sve sta zelis od tog traktora i u kakvom je stanju.ali kazem ti opet moze da bude i neko jeftinije osvezenje samo i da tera tako

@dragorad pa ima tu još sto sta treba tu još dosta dodati.najlakse mi je kvacilo i kardan.ali treba izvesti blokade,ručnu, kočnice.cekace to zimu za sada samo dobro dihtovanje.postaviću slike kad budem zavrsio tapaciranje i zatvaranje.mislim da ce biti sasvim solidno za sada.bitno da nigde ne duva a muzika sviri na uvce znam ja kako je kad ti zima udje u koske i zglobove.ni kožne gace ne pomazu

Hvala vam na odgovorima...traktor je u onako srednjem stanju...deda pokojni ga je vozio,kupio ga je 72" godine...traktor radi bez problema...ali ipak sam mislio da ga malo utegnem,sredim,obnovim,doteram kabinu gume itd..
i 1.000€ da ulozim opet jeftinije nego da kupim drugi traktor..ja se nadam hiljadarka ce zalegne za tako nesto..

- - - - - - - - - -

peshut....cime si ovo uradio u traktor...ovu izolaciju

ma bice to onda neko manje osvezenje.ali najbolje da ti pogleda neki majstor od poverenja ako je to sve radilo.još bolje ako se razumes u mehaniku ili imas nekog prijatelja da ti pomogne i pokaze ako si voljan mozes dosta i sam.

pisao sam vec radio sam eko kozom i sundjerom od 2cm u dva sloja jedan ispod a jedan iznad lesonita.kozu i sundjer sam heftao ono ručnom heftalicom i mnogo je lakse i bolje nego lepiti lepkovima

odoh da pravim kutiju za radio i prekidace.javljam se u ponedeljak sa slikama

Ima neko iskustava sa novim IMT traktorima 549DW,549DW serija s i IMT 2050?? Opasno mi se svidjaju i planiram da u nekoj blizoj buducnosti uzmem jedan od ta 3,ne mogu da se odlucim... :osmeh:

Ja imam 549 dw,2010.god.,ali mislim da nije serija s.U cemu je razlika izmedju 549 dw i 549 dw serija s?
Inace,traktor ima oko 450 radnih sati,nisam imao nikakvih problema.Ostar je na gasu i ima dovoljno snage.Sto se tice prednje vuce,mnogo znaci,ali ponekad se malo teze iskljuci.Kao da se stvori neka sprega,pa kad je iskljucim,dodje do rasterecenja.Mada,pretpostavljam da je tako na svakom imt dv.
Kabina pregledna i dovoljno prostrana.Ne svidja mi se sto nije bas okretan i osetljiva mu je pumpa hidraulika.Vec sa 300-350 kg se cuje lupanje.Ne mnogo,ali se cuje,i to kad je vruc.Bar je tako kod mene,ne mora da znaci da je na svakom. Sve u svemu,zadovoljan sam i nisam se pokajao sto sam ga kupio.
Bio je izlozen na sajmu 2010.

Hvala vam na odgovorima...traktor je u onako srednjem stanju...deda pokojni ga je vozio,kupio ga je 72" godine...traktor radi bez problema...ali ipak sam mislio da ga malo utegnem,sredim,obnovim,doteram kabinu gume itd..
i 1.000€ da ulozim opet jeftinije nego da kupim drugi traktor..ja se nadam hiljadarka ce zalegne za tako nesto..

- - - - - - - - - -

peshut....cime si ovo uradio u traktor...ovu izolaciju
Gorane,pogledaj oglase,533 ima cenu oko 1500 eura.U zadnjih mesec dana imao sam pet ponuda za veoma dobre 33-ke za cene oko 1400-1500.Ja to ne kupujem tako da sam ih gledao uz mehanizaciju koju sam kupovao.Neznam koliko se isplati ulagati 1000 eura u 533.

Ja imam 549 dw,2010.god.,ali mislim da nije serija s.U cemu je razlika izmedju 549 dw i 549 dw serija s?
Inace,traktor ima oko 450 radnih sati,nisam imao nikakvih problema.Ostar je na gasu i ima dovoljno snage.Sto se tice prednje vuce,mnogo znaci,ali ponekad se malo teze iskljuci.Kao da se stvori neka sprega,pa kad je iskljucim,dodje do rasterecenja.Mada,pretpostavljam da je tako na svakom imt dv.
Kabina pregledna i dovoljno prostrana.Ne svidja mi se sto nije bas okretan i osetljiva mu je pumpa hidraulika.Vec sa 300-350 kg se cuje lupanje.Ne mnogo,ali se cuje,i to kad je vruc.Bar je tako kod mene,ne mora da znaci da je na svakom. Sve u svemu,zadovoljan sam i nisam se pokajao sto sam ga kupio.
Bio je izlozen na sajmu 2010.

Znaci kao i sto sam mislio,dobar je to traktor... Koliko ja mogu da primeti u 549 i 549S razlika je samo u spoljasnjim maskam i kabini,nisam siguran za ostalo. Jel ste uzeli sa standardnim obrtajima kardana ili imate dve vrste sporiji i brzi?? I ako nije tajna koliko ste para dali za njega...ovaj odgovor moze i na pp

Imam i ja 549 DW O.L. kupljen 2006.g. i do sad ima 2100 rs sve u teskim poslovima i transportu s 4t jednoosovinskom prikolicom. Plug 2x12", tanjuraca olt 24 diska i sjetvospremac 2.20 RAU. Radio je od 20kj u sezoni do 40, kako se imanje povecavalo.

Na katreru na onim plutenim brtvama stalno curi ulje. mazali i diht masom i na suho stavljali i nula bodova. Prasina ga je zabrekla i sad u 250RS ne potrosi skoro nista ulja ;)

Cim je nov bio, JAKO je trosio ulje, nekih 20 radnih sati, pojede od MAX do MIN... Mjenjane karike na 250RS jer ove "original" nisu dobro nalijegale na stubline.
Pri 450 sati poceo gubiti snagu, sjetvospremac mogao vuci samo u 1. brzini, odvezli ga majstoru, bosch pumpa prdnula u vjetar, reparacija na 480RS.
Tri puta mi je koljevka pucala i to je na tom traktoru po meni najveci minus. naslusao sam se i sa strane prica kako je koljevka pucala na 549dw i eto dogodilo se i meni. Dok nismo pojacali koljevku, nije prestajala pucati...

Sve u svemu odnos ulozeno-dobiveno super zadovoljan. Kako je vozen i kako je radjeno s njime (Sjetvospremac kad digne, traktor je na vagi, pumpa hidraulika hoce ispasti iz kucista) on opet ide uz neki mal trosak. Potrosnja mjerena u oranju prosle jeseni na 25cm dubine 9l/kj sto je super. Prednju vucu ukljucujem cim na njivu dodjem i dok kuci ne krenem ne gasim ju. Prava stvar, motor snage ima da tjera sva 4 tocka i puno mu prednji pogon pomaze.

• Like
Reagovanja: PKB
Gorane,pogledaj oglase,533 ima cenu oko 1500 eura.U zadnjih mesec dana imao sam pet ponuda za veoma dobre 33-ke za cene oko 1400-1500.Ja to ne kupujem tako da sam ih gledao uz mehanizaciju koju sam kupovao.Neznam koliko se isplati ulagati 1000 eura u 533.

Kod mene u kraju prodat 533, star oko 40g, za 800e, obradjivao 3/4h do pre 7/8 godina...

Sa mojim 549 dw 200.god klasična limarija jedini problem koji sam imao je probijanje membrane na AC pumpi, što je uzrokovalo zamenom ulja i filtera, ali za 2150 rčs, odlično me služi ne bih ga menjao za drugi traktor inače problem koji sam imao je tajj što prednju vuču prvih 50 rčs nismo mogli da uključujemo dok nismo skinuli šipku i dorezali i napravili joj time duži hod, cilj mi je da mu nabacim jaču hidrauliku sa četiri izlaza i zamenim krov kabine jer je mali kabinski prostor. Inače preporuka je da se prednja vuča koristi u oranju i dr radnjama na njivi a da u transportu i asfaltu bude isključena.

Koliko ja znam prednja vuca na asfaltu uvek treba da bude iskljucena!!! Ne samo na asfaltu nego i na drugim tvrdim podlogama!! Inace moze da se desi da se polome zglobovi na prednjem mostu

Nazad
Vrh