IMT

Au vranjanac mene interesuje kako ti je dosad uopste i radio? Mahom su se svi prebacili na poseban sat za temp. i cak sto vise nemoj ga stavljati u tablu nego ga sa strane pricvrsti na kabinu. Mnogo manje vibrira kabina od table....

Da to sam i ja htio da pitam 20 000 e, jel to bruto cijena ili tebe izlazi toliko kad odbijes podsticaj ?
ps. zaboravio sam citat, pitanje je za svikija a i previdio sam odgovor.

pozdrav svima!hteo bih da na mom 577(stari tip) postavim merac temperature kakav postoji recimo na 533 ili 539 pa me interesuje da li je to moguce?na njemu je onaj kombinovani koji cini mi se,nije bas najprecizniji...
kad već imaš el.davač možeš staviti od LADE el.sat za temperaturu prilično su pouzdani a možeš naći za DŽ

ok,sinisa,to i planiram,ali moze li onaj termometar od 539?da li je ona "sonda"ista?
Termometar ti je u principu univerzalan i mozes da ga stavis gde hoces. Jedino sto moras paziti na duzinu ''kabela'' i precnik-korak navoja na kraju(deo sto ulazi u motor) .Na 539 ide 1metar duzine kabel a i na 577 ce mozda biti dovoljno 1 metar jer ces sat staviti na levu stranu kabine ispod sofersajbne a izmedju table i levih vrata.

Termometar ti je u principu univerzalan i mozes da ga stavis gde hoces. Jedino sto moras paziti na duzinu ''kabela'' i precnik-korak navoja na kraju(deo sto ulazi u motor) .Na 539 ide 1metar duzine kabel a i na 577 ce mozda biti dovoljno 1 metar jer ces sat staviti na levu stranu kabine ispod sofersajbne a izmedju table i levih vrata.

Ide ja stavio od imt takav mi na 533 i pase ali sam narezao navoj drugi..

pozdrav svima!hteo bih da na mom 577(stari tip) postavim merac temperature kakav postoji recimo na 533 ili 539 pa me interesuje da li je to moguce?na njemu je onaj kombinovani koji cini mi se,nije bas najprecizniji...

Evo kako sam ja to na mom 560 uradio. Nisam izvrtao davač za električni termometar (i on je u funkciji), već sam sa druge strane, na mesto čepa na kućištu termostata postavio sondu od termometra. Ne mogu sad da se setim, da li sam koristio neki reducir da bi se uvrnula sonda. Nisam bušio nikakve otvore na instrument tabli, već sam sam instrumente (termometar i manometar) postavio u onu šuljinu iznad volana, a koju je do tad pokrivala samo neka guma. Naravno, napravio sam jedan lim koji služi kao maska za instrumente i koji im je oslonac sa gornje strane, a sa donje strane sam one držače za instrumente malo raširio tako da upru u lim od instrument table. Tako cela ta skalamerija stoji čvrsto, a može se rastaviti za tili čas. Za manometar sam upotrebio jedan adapter (ima na svakom vašaru i nije uopšte skup), tako da mi je ostao i davač za lampicu pritiska ulja.

Ne znam da li ovo može da se primeni i na 577, ovo je samo ideja a ti ćeš već smisliti nešto... :ppozdrav:

gif image hosting

free image hosting

image hosting

image host

img87821.jpg

Ni kod mene nije postojao taj šaraf, (koji se inače nalazi između dizna) pa sam ja skinuo pločicu na bloku motora, na strani do volana. Tu pločicu drže 4-5 šarafa ključ 10 čini mi se. To sam riješio tako što sam(skinuo tu pločicu, probušio je i navario maticu na tu rupu i u maticu zašarafio sondu od termometra, tako da je sonda uvijek u tečnosti. Samo pazi kada budeš bušio rupu da je probušiš na mjestu gdje u bloku ima dovoljno prostora da stane ona sonda.

Ne. zavario maticu, na sondu navio teflon traku i zašarafio i ne pušta ni kapi.
A kada sam vraćao poklopac iskucko sam diftung od papira, namazao hermetikom i zašarafio.
Skroz jednostavno vjeruj mi. Ako na tabli nemaš šupljinu za termometar ocrtaj krug, izbuši male rupe i onda polako turpijom od motorne pile
(a vjerujem da imaš turopiju :osmeh: ) obradiš ivice i staviš sat.

Poz.
Na 542 85god. me zajebava deseta brzina!
Iz mesta je uvek izbacuje i cesto u voznji pri manjim obrtajima! I moram bas krvnicki da ga roknem iz 9 u 10 da bi ostao u brzini?
Ima li ko ideju?

Evo kako sam ja to na mom 560 uradio. Nisam izvrtao davač za električni termometar (i on je u funkciji), već sam sa druge strane, na mesto čepa na kućištu termostata postavio sondu od termometra. Ne mogu sad da se setim, da li sam koristio neki reducir da bi se uvrnula sonda. Nisam bušio nikakve otvore na instrument tabli, već sam sam instrumente (termometar i manometar) postavio u onu šuljinu iznad volana, a koju je do tad pokrivala samo neka guma. Naravno, napravio sam jedan lim koji služi kao maska za instrumente i koji im je oslonac sa gornje strane, a sa donje strane sam one držače za instrumente malo raširio tako da upru u lim od instrument table. Tako cela ta skalamerija stoji čvrsto, a može se rastaviti za tili čas. Za manometar sam upotrebio jedan adapter (ima na svakom vašaru i nije uopšte skup), tako da mi je ostao i davač za lampicu pritiska ulja.

Ne znam da li ovo može da se primeni i na 577, ovo je samo ideja a ti ćeš već smisliti nešto... :ppozdrav:

gif image hosting

free image hosting

image hosting

image host

img87821.jpg

jel ovde kanda bio puko blok motora :sta:

Nije kanda, već 100%. :osmeh: Takvog sam ga kupio, samo je počeo da rosi malo na dva mesta, pa sam ga terao kod majstora da to zapuši (valda tečnim metalom). On ga je tad i ofarbao, ali evo, posle dve godine ponovo rosi na istim mestima.

Nije skup,jos ako je OK.Obavezno proveri u kakvom je stanju prednja vuca i naravno sve gume,koje danas kostaju skoro pola traktora.

Nazad
Vrh