IMT

@Oktopod,meni ovaj zvuk lici na to da ti je pukla glava motora, ili da je dihtung glave.

To to, glava ili dihtung, tako nešto sam i ja mislio, isto tako je na Dajcu kad pukne glava..a reci mi to je skup kvar, kao i na kolima jel, mislim ima da se otvara motor, ravna glava i to, sam dihtung možda i nije skup? šta ako je pukla glava?

Ako je pukla tu nema ravnanja uglavnom mora nova mada može da se radi varenje, ali pitanje je isplativost, a ako je samo zaptivač nebi bilo loše proveriti da li je kriva pa je eventualno poravnati.Cena imaš na kojoj strani unazad neko je napisao koliko koštaju.

oktopod , ventili u vodjici ti je zaribo ili neka klackalica se uvila ili pukla , u oba slucaja ces uvideti veliki zazor ventila

Šta beše planetarac, nisam neki mehaničar.. :)
33218v8.jpg

nesto slicno kao na slici je i na IMT-u

---------- Poruka napisana u 10:53 ---------- Prethodna poruka je at 10:52 ----------

http://www.pfri.uniri.hr/pomorstvo/2009/02/11_koljesnikov_buksa.pdf

Moraću u svakom slučaju do majstora na proleće, nasledio sam sve u lošem stanju šta da radim...svi terali, niko održavao nije...muka me hvata

Posle podosta nerviranja konacno je stigao u dvoriste :osmeh:

hdkl8996qhcbpj9rnk4.jpg

Cekao sam ga 4,5 meseca, ali danas mi ne silazi kez s lica. Bilo je diskusija da IMT ne moze da sastavi traktor za godinu dana, evo ja da ih pohvalim, pre mesec dana kada sam otisao u fabriku nisu ovog ni poceli, sto ce reci da su ga zavrsili za manje od mesec dana, sta vise ja sam prezadovoljan kako su odradjeni varovi na ovom mom primerku, daleko daleko bolje nego na modelu izlozenom na sajmu.

Izgleda bas dobro neka je sa srecom da te dugo sluzi, ako nije tajna koliko je te izasao.

Hvala druze! Kostao me je nesto manje od 20000e!
Naravno za sad se samo vozam, ali me je iznenadilo da uopste nije spor, mada se ovaj primerak vrlo rado zavrti i na preko 2500 obrtaja, a ocekivao sam da zakuca na dosta manje, ali meni super i ovako :osmeh:

baš je lep,sviđa mi se ova kombinacija boja
jel sa potpuno sinhronizovanim menjačem?

Da poptupno sinhronizovan menjac! Poluga recimo ume da zapne kad treba u rikverc pa nece bas uvek iz prve a ostalo ide odlicno (kad se razradi bice to jos bolje). S obzirom da imam i YTO 1204, za kog smatram da ima izuzetno precizan menjac, ovaj se po preciznosti moze nositi s njim.

Lep traktor! :) Da je meni jedan tak'i i ja bi se kezio :D od srece..

Taj novi menjac se jako lepo salta.

Jel moguce da fabrika nema 2 pneumatika od istog proizvodjaca ili iste sare da stavi na jednu osovinu? Ovo je vec 2 primerak da sam to primetio..

šta imaju na zalihama to montiraju, inace i meni se sviđa bas super izgleda, a nek traje samo polovinu od toga sto traje nama 0d 1985 godine bilo bi vise nego odlicno, nije da ga pobijam nego ovog starog hvalim, samo sto vozac se brzo umori, a ovaj novi već je druga priča

Lep traktor! :) Da je meni jedan tak'i i ja bi se kezio :D od srece..

Taj novi menjac se jako lepo salta.

Jel moguce da fabrika nema 2 pneumatika od istog proizvodjaca ili iste sare da stavi na jednu osovinu? Ovo je vec 2 primerak da sam to primetio..

Bubu sad si me zbunio, izlazio sam do hale da pogledam, gume su potpuno identicne, samo iz ovog ugla stvarno izgledaju razlicito :sta:

Sto se trajanja same masine tice, ja sam ipak optimista, ali vreme ce pokazat. Probacu sutra da snimim i jedan video pa da stavim na youtube ako vas interesuje kako pali i kako izgleda kabina i tako to!

---------- Poruka napisana u 20:01 ---------- Prethodna poruka je at 20:00 ----------

100%, isti proizvodjac i model, nemoj opet da idem u halu :osmeh:

Nazad
Vrh