IMT

Extra, imaces vise mira kad svratis u kafanu zena nece cuti :)

milanmozgovo je napisao(la):
ljudi na kolko sati rada menjate ulje u motor imt 539 i 533
sve zavisi od uslova rada traktora....
od 80 pa na gore
tako su bar mene naucili u skoli.. :D
:ppozdrav:
Post je spojen: [time]1299158231[/time]

ja na mog 539 uvek menjam na 100 r/c i bude crno kao ugalj ali moze i do 200 ali kad je ulje prljavo moram da ga menjam ali zato u kejsa na 150 r/c.

ja sam uplatio u decembru po starim cenama 539 sa duplom vucom za 937000 din,to je cena umanjena za oko 240000 zbog subvencije...videcemo kakav je,kad stigne postavljam slike :cao:

pozdrav :zli:

interesuje koliko prosecno trose traktori 539 u kosenju sejanju spremanju.dali neko zna mozda :ppozdrav: :ppozdrav:

milanmozgovo je napisao(la):
pozdrav :zli:

interesuje koliko prosecno trose traktori 539 u kosenju sejanju spremanju.dali neko zna mozda :ppozdrav: :ppozdrav:
Meni je nov 539 za godinu dana takvog rada kakvog si ti napisao (znaci bez oranja) trosio 2,5 litara po radnom satu.

Imam jedno pitanje u vezi ac pumpe na 533, naime danas sam stavio novu, ali opet kao i stara ne reaguje na rucno drukanje, ali to naravno nije bio glavni razlog zamene.Da ne treba mozda da ide neki distancer izmedju pumpe i "bloka"? da nije pumpa prenategnuta i da slabo radi.Jer dok traktor radi, i kada se pritisne rucka, jedva da se pod ruku oseca da pumpa radi.

Neide nikakav distancer, ide samo dihtung između pumpe i bloka motora, a jesi li probao da skineš neko crevo posle pumpe pa da staviš u flašu i da drukaš pumpu da vidiš da li radi tj da li baca gorivo.

Ne ide distancer ali,ako se ne varam, deblina dihtunga je bitna.Probaj da stavis deblji dihtung.Isto proveri da pumpa nije napeta bregom od bregaste kad je drukas.Kad ne reaguje na rucno drukanje probaj da okrenes motor malo da se pomeri breg.

Pozdrav svima. Da li neko ima dispozicioni crtez IMT 539 ili IMT 560 treba mi za diplomski. Unapred hvala

Kremator je napisao(la):
Imam jedno pitanje u vezi ac pumpe na 533, naime danas sam stavio novu, ali opet kao i stara ne reaguje na rucno drukanje, ali to naravno nije bio glavni razlog zamene.Da ne treba mozda da ide neki distancer izmedju pumpe i "bloka"? da nije pumpa prenategnuta i da slabo radi.Jer dok traktor radi, i kada se pritisne rucka, jedva da se pod ruku oseca da pumpa radi.

Probaj redom da proverava skineš cev ulaz u pumpu i vidi dali curi gorivo ako curi skindaš sa izlaza pumpe i proveri za svaki slučaj da nije brobušena membrana.

vec sam pisao jednom AC pumpa kad postigne pritisak nema druk :cao: znaci samo prvi i drugi put ima otpor i posle kada postigne pritisak u filterima opruga nema snage da vrati membranu,sacekaj malo da nafta prodje na onu malu rupicu na prelivnom ventilu i opet ce imati otpor samo jednom

Znali itko jel se mjenjač od IMT-567, 569 (5 brzina, jel) može ugraditi u IMT-558? I jel ima kakvih prepravki te koje su to prepravke? Unaprijed hvala.

Nazad
Vrh