IMT

menjačka kutije paše sigurno,samo konusno tanjirasti možda nebi odgovaro zbog odnosa brzina,

da ima razlike u diferencijalu. na 558 i 588 ide 11zuba konusni a 37zuba tanjirasti zupcanik a na 567,569,577 ide 6zuba konusni a 36zuba tanjirasti zupcanik. tako da ako stavis menjac od 567 na 558 dif. ima da przi nekih 55-60na sat mozda i brze. samo jos da napomenem da nisam sto posto siguran za broj zuba morao bih proveriti u knjizi ali u globalu to je to. a zasto bi da budzis?

Jedno pitanje...da li u pravolinijskom kretanju(npr. oranje)sme da se koristi prednja vuce i blokada zadnjih tockova?Natezem se nesto sa prijateljem oko toga...Znam da bi se prilikom skretanja desio karambol u prednjoj vuci,ali me zanima pravolinijsko kretanje.imt 577dv

Mozes slobodno samo kada izadjes na kraj iskljucis blokadu da bih mogao da okrenes a prednju vucu nemoras da iskljucujes kada okreces posto ona ima diferencijal isto kao i zadnja nevuku oba prednja tocka istovremeno

Moj drug je ugradio, i zadovoljan je. I ja sam hteo da uradim tako kada sam radio generalnu, ali sam odustao, pricali mi ljudi kao da bi bilo problema sa menjacem, ali mislim da sam pogresio, posto drug nema nikakvih problema sa njegovim

grunt je napisao(la):
Kakva su iskustva sa ugradnjom motora 577 u imt 560,zanima me koliko je isplativo i koliko ima posla oko toga naravmo potrosnja i jos po nesto :cao:

Prelistaj poslednjih 100-ak stranica pa ces naci detaljnija objasnjenja u vezi toga. Ko god je to uradio nije se pokajao-manje trosi i bolje ide! :D

galki je napisao(la):
vec sam pisao jednom AC pumpa kad postigne pritisak nema druk :cao: znaci samo prvi i drugi put ima otpor i posle kada postigne pritisak u filterima opruga nema snage da vrati membranu,sacekaj malo da nafta prodje na onu malu rupicu na prelivnom ventilu i opet ce imati otpor samo jednom

Bas to, danas sam isprobao i podesio, kad se drukne par puta nema vise otpora na rucki, a inace ipak je pumpa bila preblizu, pa sam izrezao dva dihtunga od tvrdog kartona, i sad moze da se druka rucno.
Hvala svima na savetima.

sxng9k.jpg

Post je spojen: [time]1299564193[/time]

Post je spojen: [time]1299589478[/time]

vec sam cascavao,samo kad mi je stigao,stvarno je dobar a sto se tice muke doci do njega to je propast...NIKAD vise ne bih kupio imt dok ne srede odnose sa prodavcima idr,oni su u totalnom raspadu...

ali masina je extra... :ppozdrav:

Ja imam isto ovakvog ali bez prednje vuce,steta sto su tako malecki tockovi napred....
Ja sam zelio isto da uzmem sa prednjom vucom ali kad smo videli kako su bedni ti tocko0vi odustali smo,napred je nizak i za cas prednjica moze nasest...Nije mi jasno kako su ti inzinjeri to smislili ali da su uradili kako treba verovarno bi i ja imao prednju vucu na njemu a ovako nazalost nemam.
p.s. nzm jel prednji tocak veci od sejalice nodet za kukuruz ili je isti....

MALINAR je napisao(la):
vec sam cascavao,samo kad mi je stigao,stvarno je dobar a sto se tice muke doci do njega to je propast...NIKAD vise ne bih kupio imt dok ne srede odnose sa prodavcima idr,oni su u totalnom raspadu...

ali masina je extra... :ppozdrav:
Ma to su barabe kukaju kako je drzava kriva sto su dozvolili da subvencionisu taktore iz kine,indije i belorusije a nemogu da isporuce traktor vec treba da cekas da oni to naprave.Lep je 539 ovde bi mi godio za setvu i bacanje vestaka prskanje.Daj koju sliku kabine da vidim jel su bar nesto usavrsili malo detalja oko motora i zadnjeg kraja

Nazad
Vrh