DraleTD
Član
На чему је фабрички КТ од 549???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moze...kod mene bio kad sam ga kupio...Не може ни тада, бар су ми тако мајстори рекли, који су мени одржавали 5106.
Md comercKod koga u bg ima delova? Moze i na pp ako je problem da ne bude reklama. Hvala unapred
Nemoj.......ja sam ga bas htio imati, i kupio ga u dobrom stanju,samo pvp pumpa je bila slabija al stavio sam kakva treba biti sa traktorskim punjenjem itd......isao je dobro mozda 2 godine i onda se raspao reduktor brze-spore.....takav je i prodan,nisam nista rastavljao nego mi pricao covjek koji ga je i kupio od mene......i jos pokidao nekoliko zupcanika i prema njegovim rjecima i pumpu ulja.....u radu sa rotodrljacom na pola njive,samo je puklo ko bomba.....Evo kandidata ali me brinu horor priče o njegovom mjenjaču i problemima sa nabavkom dijelova.
https://www.olx.ba/artikal/48143164/traktor-imt-5106/
Što se mehanizacije za veliki traktor tiče su sam pokriven, imam plug 2x14" obrtač i podesivi 3x12" do 3x16" obrtač, rotodrljaču 2.5m , sijačicu za pšenicu 3m, malčer 2.3m, planiram da napravim podrivač sa jednim ili 2 radna dijela i to je to. Ukupna površina koju bi radio bi bila od 3 do 5ha ali ima jako teške zemlje i velikog brda.Ja bi pre uložio u kvalitetniji priključnu mehanizaciju, traktor nije sporan na tako maloj površini.
Zetor sa svojih 65KS nije za tolikog posla - u stvari jeste, sa malim plugom on i to odradi ali neće ni to dugo, njemu je 40 godina. Drugi problem je vrijeme koje nemam i poslove moram da uradim što je brže moguće. Ne kontam ja vas. LIjepo pitam za savjete, objasnim uslove rada, zemljište a vi mi se rugate da hoću veći traktor da bi ga eto imao zbog meraka ili zbog ku*čenja.Kupovina velikog traktora nema ekonomsku opravdanost u tvom slučaju.Da radi nekoliko dana godišnje i posle stoji i propada nema smisla.Treba ti neki kompaktan traktor koji može da posluži za sve poslove tokom godine.