MTZ Belarus

Spusti tek toliko da se onaj nos nasloni na onu mehaničku blokadu, a kad ga zabravim odmah posle dizanja, mogu rukom da pomeram tu blokadu( labava je) posle 20 ak minuta ona je nategnuta ...
Odlicno je to kod tebe, tako treba. Ja kod mene podignem, zakljucam, i popustim hidraulik da se odmah nasloni na kandzu

I kod mene,moze pustati koliko hoce,tu je kuka,najpametnija stvar kod rusa,non stop je koristim za svaki prikljucak.

Mislim da je suština pitanja da li treba hidraulika da popusta dok je traktor upaljen. To i mene zanima. Primetio sam i ja kod sebe to. Mozda neki nepovratni ventil pusta pomalo?

Da li je još neko ubacivao propeler sa više peraja? 92 mi se greje pomalo. Drugar je ubacio kaže da mu rešilo problem. Gde može da se kupi i koliko košta? On ga platio 100 €, to mi deluje malo mnogo za komad plastike.

Ja razmišljam o tome da ubcim dodatni ventilator od auta sa prednje strane hladnjaka. Ubedjen sam da će hladjenje biti efikasnije nego ako dodam koje peraje na postojeći. Da li se ventilatori auta prave da mogu da rade 100 % vremene ili su napravljeni da radi kraće.
Takodje da li postoji neki drugi razlog zašto ovo ne bi moglo da se izvede?
Da ti i ja potvrdim da je rešilo problem.
Uzeo kod Enderića u NS propeler sa 8 peraja (fabrički je imao 6), termostat na 70c i nove kaiševe. Upakovano i šljaka odlično. Sad orem njivu 500m dužine, jako tvrdo, teško je rusu, ali ne diže preko 80c. Mehanički sat je.

Da, i pritisak ulja je sad bolji,jer je hladniji motor, nije više 1, nego oko 1,5-2bara

Šta mislite o ovome?

https://www.olx.ba/artikal/49552755/traktor-belarus-1025/

Treba da idem da ga pogledam ovih dana pa molim iskusnije za neke upute, šta gledati, na koje detalje obratiti posebnu pažnju? Cijena je 11,500 evra, toliko traži preko telefona.
Klasika za traktor koji nema elektroniku. Znači, gledati i slušati motor i menjač,turbinu takodje. Proveriti da li radi prednja vuča. Pregledati hidrauliku. Nekog curenja verovatno da ima (to iskoristiti za korekciju cene :osmeh: )
Gume zadnje su Belšina,one su sklone pucanju sa strana,pa i to pregledati jer su one možda i najveća investicija kad dodje vreme za zamenu.
Inače,za tvoje potrebe bi ovakav traktor bio solidan izbor. Menjač ima dobar izbor brzina što je bitno, iako je malo komplikovan za korišćenje. Nije prevelika investicija,a nije previše ni star. Održavanje nije skupo,ali ima sklopova koji su skuplji od manjih modela -82,92. (menjač,boš pumpa)
Što se tiče prednje vuče, možda bi bolji izbor bio ravan most od ovog "grbavog".
Pošto je visok,ne znam kako se ponaša na većim nagibima, verovatno treba više voditi računa i polako.
Ima ovde na forumu iskusnijih i stručnijih, valjda će se neko javiti :ppozdrav:

Po ovim slikama na oglasu bih rekao da je ovaj traktor bas dobro teglio na tom gazdinstvu, ja bih ga zaobisao...
Ovo je samo moje misljenje.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh