IMR - Rakovica

Na stranu dizajn,mada po meni nije los iako je toliko stara. Njoj bi obavezno trebala kabina odignuta od diferencijala,bolja zvucna izolacija,bolja zavrsna obrada... Jer nije ti sigurno svejedno kad si ceo dan u traktoru i izadjes iz njega kao da si bio u ves masini.

Meni nije jasno sta jos ocekujete uz nov traktor,uz rakovicu se dobija sve sto je potrebno jednom traktoru,nije to auto(klima,koza,el.podizaci,grejaci sedista),nerazumem sta treba jos:sta:

Mirko pogresno si nas shvatio... Rakovica je ok traktor za svoju cenu ali zar nije glupo pisati da je standardna oprema - Izduvni lonac???

Pa nije to samo kod traktora. Pogledajte koliko novih automobila ima na spisku opreme pojaseve u tri tačke, grejač zadnjeg stakla, zadnji brisač, upaljač, treće stop svetlo... Sve to ima i moj jugo :) ali i 500L se time reklamira. Proverite, smešno je zaista.

A ovaj izduvni lonac što ima- kao i da ga nema. Tako zvuči.

Na stranu dizajn,mada po meni nije los iako je toliko stara. Njoj bi obavezno trebala kabina odignuta od diferencijala,bolja zvucna izolacija,bolja zavrsna obrada... Jer nije ti sigurno svejedno kad si ceo dan u traktoru i izadjes iz njega kao da si bio u ves masini.
Meni je svejedno,njive su na tako lepim mestima i pod lepim nagibima(kao da visis na civiluku)tako da mi kabina odvojena od menjaca nece nista pomoci,ja se drndam pa drndam,najmanje sedim u sedistu:osmeh:,ustvari ja vozim iskljucivo traktore bez kabine tako da mogu samo da se zalim na vazdusnu banju:osmeh:

Meni nije jasno sta jos ocekujete uz nov traktor,uz rakovicu se dobija sve sto je potrebno jednom traktoru,nije to auto(klima,koza,el.podizaci,grejaci sedista),nerazumem sta treba jos:sta:

@ mirko 015,
nisam ja mislio nista lose onom porukom sto sam okacio,ali da je glupo,glupo je da pise da u serijsku opremu spada blatobrani pa manometri pa (traktometar),pa nije to aran masina.
dobro da ne napisase da su mu i tockovi serijska oprema.
a traktor sto udobni sve manje bole ledja,inace sam traktorista u Austriji,pa se pravi mjesecno 200 do 250 casova rada,pa ko to izdrzi na nasem nekom traktoru (IMT-u ili IMR-u TORPEDU ili slicnim) citavo ljeto,e brate svaka mu cast.......

E zato druze da pogledas moje ruke... u selu mogu da obaram ruke sa kim hoces.. :haha: Ceo dans e rvem sa volanom na Rakovici i na 558... Posle 250 radnih casova postajes masina... A sto se tice ledja moja su pocela da se transformisu u magareca... :haha: Konfor nije poznat... :osmeh:

E zato druze da pogledas moje ruke... u selu mogu da obaram ruke sa kim hoces.. :haha: Ceo dans e rvem sa volanom na Rakovici i na 558... Posle 250 radnih casova postajes masina... A sto se tice ledja moja su pocela da se transformisu u magareca... :haha: Konfor nije poznat... :osmeh:
I onda ka riknes sa zdravljem ko te pita... uslovi rada su jako bitni ako hocemo da docekamo starost,jer ulagati u masinu(pre svega udobnu) jeste ulagati u sebe

Zanimljiva oprema za R 47,ali i nije lose sto su napisali recimo "vertikalni izduvni lonac",znaci nije horizontalni i odma znas.Isto recimo i za manometar ili traktometar ili pokazivac temperature vode,verovali ili ne neki automobili i to dosta skuplji od R47 nemaju pokazivac temperature,tako da nije lose da se napise u detalje.

danas upaljen zadrugar(landini) i malo sam razocaran,super je upalio i sve lepo radi ali imam jos posla,cuje se razvod pa moram jos to otvarati i obrtomer me razocarao nova sajla i sat i kad sam ga upalio radio je pa je stao,izgleda da je taj pinjon los,neokrece sajlu,moze li se to menjati i da li je isto kao kod 533 stari tip

evo malo slika sa sajma
slike.php
[/URL] [/IMG]

Poslednja izmena:
Nije to rakovica 60,to je landina(zadrugar) sa ubacenim motorom rakovice 60.Inace ima drugaciji menjac,krace zvono menjaca,mnogo je brza i propinje se kad zakacis prazan rasipac.:osmeh:Godiste je 1950 i neko ili 60 i neko ako je mladja varijanta:osmeh:

Rakovica 60(ali orginalna)ide za cenu oko 2500 eura(+ -)tako da je ovo po meni puno para za traktor koji je 60 i neko godiste i sigurno mu nije upisan u saobracajnu ovaj motor,ali to i nije bitno.
Ovaj traktor vredi oko 1500 eura.
Koji ferguson dajes u zamenu 533 ili 539.

evo malo slika sa sajma
slike.php
[/URL] [/IMG]

Čemu služe ove cevke koje vire ispred volana ?
Meni se kod naših proizvođača ne sviđa što farbaju traktore posle sklapanja. Meni mnogo lepše izgleda kad se vidi cink na šrafovima, kad su kablovi i creva crni itd. Ovo ovako izgleda kao kada neki loš limar prefarba auto, pa ofarba i prozore, i kvake, i sve sitnice... Ne pravi se jasna vizuelna razlika između novog traktora i naknadno farbanog. Svako ko je ikad kupio nov auto video je kako izgleda nov motor - šrafovi, šelne, aluminijumski delovi -> sve se sija! Ja to volim da vidim.

Nazad
Vrh