IMR - Rakovica

i mene,nismo pricali 10 dana zbog zelene zato su sami i farbali ovo bez mene :D sta da radim kad nisam jos gazda u familiji ;)

Ako ofarbate limariju u zeleno to ce biti u orginalu.Ima da vam se smeje celo selo:osmeh:
Za sad lepo napreduju radovi,svaka cast.:bravo:

Код мене данас били сервисери и заменили хидро пумпу волана. Почела да пени, отишли семеринзи, а они комплет заменише.
slika118.jpg

slika116.jpg

Сем пумпе, сваку ситницу коју сам поменуо као проблем они су се потрудили да реше, све похвале за ИМР сервисере.

A ovde se proser.v..ju da je rakovicu u raspadu i da je to jad i beda od fabrike,usluge...
Fabrika kakva je-takva je ali posao shvata ozbiljno.:bravo:

Da li ova pumpa volana sa sve međupločom na R-65 kod kolege @Savle paše na IMT 542 i koliko košta?

Pase na IMT 540,542,549.Cena medjuploce je 8000 din,pumpa je oko 15000 a kandza kompresora je oko 2000 din.Ili jeftinija varijanta kao sto sam ja ugradio na 540.:osmeh:

Kako se uzupči ona tvoja pumpa od Belarusa?
Na klasican zupcanik kompresora se izbuse tri rupe M6 i napravi se redukcija koja se zavrne na zupcanik na kojoj je ubacen i zavarena mala caura sa zupcima koja ima da se kupi kod rusa bas za tu pumpu i kosta 5 eura.Posle se iseku dve ploce od 12mm koje se spoje na koje se srafi pumpa.Samo se pumpa ugura i osovina udje u te nutove.Nije tesko samo malo truda i rada i da se razumes u materiju.Cena sa sve novom pumpom izadje oko 50 eura.

@ddragan То и мене чека, само сам ја мислио да дистанцирам и једну и другу страну па да филтер и даље стоји равно само не знам да ли може тако.

Moze i mnogo je bolje nego kao sto sam ja uradio sa zakosavanjem.Mrzelo me juce da ponovo odvijam nosace ali cu morati da ceo filter povucem ka motoru da stoji pravo.

Poslednja izmena:
Пре неки дан сам се стварно изненадио када сам истарирао Раковицу и једну приколицу на 4600kg а знао сам да је приколица негде око 1600kg. Морао сам отићи на вагу празан и измерити сам трактор. Са скоро пуним резервоаром 2960kg а скинуо сам један тег од напред. Значи да Р65ДВ са фабричком кабином и пуним резервоаром има 3 тоне равно, када се испоручи из фабрике. С обзииром да је стара 60-ца имала 2200kg ово ме је мало изненадило. То свакако побољшава њен учинак у тешким пословима.

Пре неки дан сам се стварно изненадио када сам истарирао Раковицу и једну приколицу на 4600kg а знао сам да је приколица негде око 1600kg. Морао сам отићи на вагу празан и измерити сам трактор. Са скоро пуним резервоаром 2960kg а скинуо сам један тег од напред. Значи да Р65ДВ са фабричком кабином и пуним резервоаром има 3 тоне равно, када се испоручи из фабрике. С обзииром да је стара 60-ца имала 2200kg ово ме је мало изненадило. То свакако побољшава њен учинак у тешким пословима.
tacno tako.moja r60 sa kabinom i tegovima ima 2540kg merio sam je bez tegova zadnjih i prednjih ima 2300 kg

Da li neko zna koje su dimenzije (unurašnji prečnik, prečnik klipnjače i hod) hidraulicnog cilindra upravljaca na Rakovici 65? Da li se isti takav ugrađuje na još neku mašinu?

Čitam sad neki oglas na internetu, čovek prodaje rakovicu 65, i u opisu stoji da ima brzi kardan. Šta to znači?

Nazad
Vrh