IMR - Rakovica

Maske su takve zato sto se ostavlja mogucnost kupcu da samostalno ugradi uljani filter vazduha,a to mnogi urade.

Ja sam to na mojoj 76 odmah menjao čim sam je kupio imala je vazdušni filter i stavio sam joj uljani zato što toliki posao oko filtera svaki dan posle rada nije normalan.Bolje mi je da 2 puta godišnje čistim filter a to mi uzima ukupno skoro jedan ceo dan a ne da svako veče provodim 3 sata oko njega skidajući ga

Hajde ljudi ko ima novu r65 nek mi neko objasni kako je bog rekao kako da spojim Kipu od Prikilice u koji Prikljucak gornji ili donji i na koju stranu da okrenem Rucicu na bluku od prikljucaka i kojim komandom kipam u rakovici? ZAHVALAN SAM ZA DETALJI OPIS. Rakovica je Nova

Mozes da zakacis na bilo koji, ali NPR. zakaci na donji i onaj preklopnik na kucistru hidraulika okreni prema desnom tocku, ali prethodno spusti rucicu za poluge dole, kad okrenes preklopnik prema desnom tocku, onda rucicu za poluge podigni skroz na gore, a veliku rucicu za kipovanje povuci prema nazad i tad ce kipovati.

imam problem na mojoj R60. Rasklimao se se na desnoj strani onaj klin u trupu traktora na koji se natakne donja poluga hidraulike. Drže ga ona tri šarafa M12 (19 ključ). oni mi se stalno otpuštaju, pogotovo u oranju. Jučer poslje oranja dođem kući, ono 1 šaraf se dopola odvrnio. Inače na toj strani mi malo pušta ulje iz hidraulika pa se taman cijedi po tim šarafima. Zategnuo sam ih bas ono pravo, al opet se taj klin klima, pa ne znam jel to nesta puklo. Na lijevoj strani sve čvrsto stoji. Molim za neki savjet. Hvala unaprijed. Na lijevoj strani sve čvrsto stoji.

imam problem na mojoj R60. Rasklimao se se na desnoj strani onaj klin u trupu traktora na koji se natakne donja poluga hidraulike. Drže ga ona tri šarafa M12 (19 ključ). oni mi se stalno otpuštaju, pogotovo u oranju. Jučer poslje oranja dođem kući, ono 1 šaraf se dopola odvrnio. Zategnuo sam ih bas ono pravo, al opet se taj klin klima, pa ne znam jel to nesta puklo. Molim za neki savjet. Hvala unaprijed.

Najbolje ga skini i vidi u kakvom je stanju navoj i u kakvom je stanju klin i kuciste, ako je navoj los, onda najbolje skini cizmu i ubacis srafove sa maticama i resen problem

pa jel ima i na klinu neki navoj, ili sam ja krivo skužio??
na šarafima je navoj ko novi i da se dobro zategnut

Na klinu nema navoj, on samo prolazi kroz rupu na trupu, i srafovi su tu da ga pricvrste, ali najvise ga drzi to sto je malo duzi i prolazi kroz rupu na trupu, zbog toga ti kazem skioni ga i pregledaj kakav je navoj na trupu i u kakvom je stanju klin

E kolega bas ti hvala na odgovoru, ja sam se sa tim izyebao 2 sata i bista nisam uspjeo, gore dole lijevo desno. A na 539 ustakaj digni komandu i to je to.....

Na klinu nema navoj, on samo prolazi kroz rupu na trupu, i srafovi su tu da ga pricvrste, ali najvise ga drzi to sto je malo duzi i prolazi kroz rupu na trupu, zbog toga ti kazem skioni ga i pregledaj kakav je navoj na trupu i u kakvom je stanju klin

Znači samo skinem ova 3 šarafa i klin je slobodan. onda nema druge nego šarafat

Nemoraš skidati čizmu, nego skini taj klin i navari ga malo i obradi,( ako si vešt sa brusilicom ako ne onda kod strugara)jer ti je rupa gde ulazi klin dobila lufta, moraš nabiti tvrdo stegni šafove i to je to, tako sam ja radio i nemam problema više.

Nemoraš skidati čizmu, nego skini taj klin i navari ga malo i obradi,( ako si vešt sa brusilicom ako ne onda kod strugara)jer ti je rupa gde ulazi klin dobila lufta, moraš nabiti tvrdo stegni šafove i to je to, tako sam ja radio i nemam problema više.
Ja sam napisao da skine cizmu i da ubaci srafove sa maticama, samo ukoliko je navoj los. Lepo sam sve napisao

Ne citas pazljivo ,napisao je i da mu stalno otpustaju safovi...
I kod mene je tako zezalo cek je i jedna loza stradala, ja sam razbusio vece rupe i urezao lozu M14 ,kupio safove i dobre feder platne i resen problem.

šarafi se daju dobro zategnut, al se sami odšarafe. zategnem okastim ključem s polugom i opet se klin mrda. mislim da to ima veze i što stalno po njima kaplje ulje od hidraulike pa se lakše otpuste

i kupi nove feder podloske

evo malo i zadrugara
vs9o.jpg

2wm1.jpg

polako se radi,dovde smo stigli jos kabina i struja i verovatno nekoliko sitnica :osmeh:

Surla-Svaka cast stvarno detaljno radis nema sta ali moram da ti nadjem jednu zamerku (nadam se da se neces ljutiti na mene).. Mogao si jos malo da zastitis gume pre farbanja... Ja gume zastitim skroz pre farbanja jer po meni nema nista ruznije nego da vidim da su i gume ofarbane... Nekako nema tog osecaja gde prestaje felna... Ali ukusi su razliciti... Ja ga farbam obavezno zastitim celu gumu...

neljutim se,da sam se ja pitao toliko oko farbanja skidao bi gume skroz,bata je farbao,a moja je meganika i sad je najgori deo sto se nemozemo dogovoriti oko boje sad hoce zelenom da ga ofarbaju

E to bi bilo naj bolje da ste skinuli gume nacisto i ujednom i felne ofarbali iznutra... Dogovorite se nekako ali ja mislim da bi zelena odmah ispala sto se tice mene....

Nazad
Vrh