Hobi-poljoprivrednici

Ne znam da li se političari vode kao hobisti ili se oni vode kao umetnici

Znam najvećeg gazdu u jednom selu.koji je pre par godina imao posejanih 1150 jutara kuruza! Za ostalo,koliko još čega neznam.A zemlja što njegova što zakup.
Šta će čovek.voli da selo priča kako on radi najviše.

pa imali smo mi kandidata za predsednika nekog poljoprivrednika neznam kako se zvao al taj je samo uzeo pare za predizbornu kampanju i više ga nikada nisam video osim u snimcima na TV kako ga zezaju u kampanji " al taj nije preripio celzijus "

pidikanac je napisao(la):
pa imali smo mi kandidata za predsednika nekog poljoprivrednika neznam kako se zvao al taj je samo uzeo pare za predizbornu kampanju i više ga nikada nisam video osim u snimcima na TV kako ga zezaju u kampanji " al taj nije preripio celzijus "

Jel misliš na Marijana Rističevića iz Novih Karlovaca(Sasa)?

Zoran0230 je napisao(la):
milanso,ti i ja smo neki srednji poljoprivrednici,ali na granici da propadnemo-Ja se još bavim i stočarstvom jer samo se osloniti na ratarstvo je dosta teško-teško se sa malo zemlje sastavlja kraj sa krajem-jedino ako se uz put još nečim baviš
lakarije je napisao(la):
ali naš strateški interes je da i mi preživimo i opstanemo.
Iskreno, ja mislim da ja sa ovoliko zemlje i ovim kulturama i ne zasluzujem neku vecu zaradu, jer je minimalno utroseno vreme. E sada, uveo sam i svinje, pa sada ima i vise posla, ali opet nije to neko preterano radno vreme.

Kaži to malo glasnije,možda čuje neko iz ministarstva i vlasti,pa će ti lako uslišiti želju i potruditi da ubuduće zarađuješ još manje!

Ne mozes sa covekom ni lepo razgovarati. Meni nije normalno da ja za mesec i po zaradim onoliko koliko zaradi neko ko rinta celu godinu. Ako je vama to ok, to govori o vama. Voleo bih da ja od ovoliko zemlje imam 10 000 evra godisnje cisto, ali neka onda neko ko radi cele godine ima nekoliko puta vise.

milanso pa nije fora u tome koliko radiš več šta proizvodiš i koliko oni na tvoju robu zarađuju kada od tebe otkupe. pa i u švajcarskoj seljak koi se bavi samo ratarstvom radi isto mislim vremenski ali pritom živi mnogo bolje nego mi .i da li misliš da bi trebali da zaradimo samo dve prosečne plate pošto radimo samo dva meseca u godini ?

Navikli smo mi u nekim prošlim vremenima da malo radimo a da mnogo zaradimo(niko mene ne može tako malo platiti koliko ja malo mogu da radim).Došla su vremena da mnogo više radimo za male pare.
Znam ja šta je milanso hteo da kaže-ne možeš recimo da poseješ 10ha pšenice i da dobro zaradiš-to je vremenski malo posla pa je takva zarada.Zato mnogo zavisi šta uradiš sa tih 10 ha.Neko će više zaraditi sa 3 ha ako poseje kulturu koja zahteva više posla.

...nisam pažljivo pratio,
jel mi hobisti imamo ove godine pravo na refakciju od nafte?

Ma ljudi država je ukapirala da je "profesionalaca" malo i da sa to malo para što ima u budžetu nemože sve da zadovolji, i ... jednim udarcem dve muve. Sad kažu "subvencije su isplaćene" pa da kad ih ima malo ( kod mene u Gruži na nekih 7-8 sela, oko 500 domaćinstava 3 (i slovima tri) domaćinstva su ostvarila pravo na subvencije, ej. A da se nedamo, nedamo se, ja sam neko vreme živeo u Kg imam tamo i kuću, ali sam pre nekoliko godina počeo da ponovo obrađujem očevu zemlju, znam to pa radio sam to sve vreme dok sam se školovao, i sad imam mali zapat svinja nekih 4-5 hektara zemlje koju radim sa nevidjenim zadovoljstvom. Uživam u svom malom imanju proizvodim nekakve tržne viškove i samo se j...š državu ona se NAS seljaka samo seti pred izbore i pred rat. Posmatrajmo tako stvari. Uživajmo u onome što radimo, proizvodimo manje skupljih proizvoda, prodajim to nakupcima, švercerima, crnom djavolu ako treba jer i tako smo siročići za državu. Pa braćo po mukama srećno u novoj sezoni. Pišemo se uskoro ponovo.

pidikanac je napisao(la):
milanso pa nije fora u tome koliko radiš več šta proizvodiš i koliko oni na tvoju robu zarađuju kada od tebe otkupe. pa i u švajcarskoj seljak koi se bavi samo ratarstvom radi isto mislim vremenski ali pritom živi mnogo bolje nego mi .i da li misliš da bi trebali da zaradimo samo dve prosečne plate pošto radimo samo dva meseca u godini ?
Mozda taj seljak u Svajcarskoj dobro zivi, ali radnik u fabrici, koji radi puno radno vreme, jos bolje zivi. Objasnio ti je Zoki na sta sam mislio.

galic je napisao(la):
..... Pročitao sam ove vaše postove, isti sam kao vi.........

komentar je nepotreban.

Ja imam 2 sina jednog od 16 m. a jednog od 5m. To mi je najveće bogastvo,siroti su oni koji nemaju nikog,a mi smo bogati. :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Živi i zdravi bili Vi i vaše porodice a njima neka je na čast.

Post je spojen: [time]1267860764[/time]

Jer će ih raja opet izjeb..i!

Nazad
Vrh