Hobi-poljoprivrednici

Znas li ti u kojoj drzavi zivis. To ti je kao da punis supalj dak nikad da se napuni e i ovde je takav slucaj. Kanali puni vode a pumpe ne rade, ne prepumpavaju vodu u reke nego stoji voda pa koliko zemlja moze da upije. A novaca nema koje ovi ne znaju da potrose na nevideno.

milanso je napisao(la):
@Zoki ne ulazim u to da li treba placati, ili ne, ali kanali imaju veliku ulogu, ali su potrebni jednom u sto godina, za to su i napravljeni.
Dođi malo do Lokava pa ćeš videti da trebaju svake dve-tri godine a ne jednom u sto!
Sve kanale su lepo napravili svaka duž ima i na početku i na kraju kanal ali da ti ne kažem u kakvom stanju .
Moj plac je na ćošku a pored je ulica koja se ne koristi i ima kanal u koji se uliva voda iz sela u njega i ide dalje do DTD , jesenas kada su čistili neke kanale oko sela (po meni ne toliko bitne) nisu hteli da očiste taj kanal navodno imaju plan rada i inspektora kojii kontroliše da li je sve po planu.
Posle intervencije celog komšiluka ipak su došli ali smo morali častiti ,sramota :zli:
Zašto ja da platim odvodnjavanje,pa već sam častio bageristu!

@talianu ne moras da cepidlasis, mislio sam da vecina ima takvu vremensku namenu :D.

zoran 0230 pitš se gde su pare pa ti nisi normalan čim to pitaš pa znaš li ti da se njihov vozni park mora obnoviti vikendice renovirati nove jahte kupiti u BODRUMU letovati i ti si našao da postavljaš pitanje para pa da li si ti kršten čovek i nemoj da ti se to još jednom dogodi :D :D :D :D :D :D

nesto smo se ucutali kao da smo se pomirili sa sudbinom ajde da se borimo da imi dobijemo sub da napisemo min poljoprivrede zasto bi i mi trebali da se izjednacimo sa profima ja mislim da bi to najbolje napisao moj imenjak zoran 0230

Ma teško da mi tu nešto možemo uraditi,jer oni su to tako zacrtali(a zacrtali su da unište sitnog poljoprivrednika,da ga nateraju da proda zemlju,i da postane bezzemljaš.To se stručno zove prvobitna akumulacija kapitala).
Jedino što svako od nas sigurno može da uradi,a to je da svako doprinese da ovi LETE sa vlasti.
A to je vrlo lako!

pa to smo več konstatovali u ranijim postovima i ja takođe isto mislim da ih treba liferovati sa vlasti ali koga postaviti mislim za koga glasati samo da nebude ona stara " i posle tita tito " jer pogledajte 5 oktobra smeniše slobu i sps a sada sps u vlasti i pogledajte koja ministarstva drže pa se bojim da oni kako vide da im se približava kraj osnivaju nove stranke ili prelete u druge i opet jovo nanovo

lakarije je napisao(la):
sitnog poljoprivrednika
Druze Lakarije a sta je to sitan poljoprivrednik po tvom shvatanju? Moja porodica i ja obradjujemo oko 9 hektara. Kukuruz, soja i psenica. Da li ja, ako ne drzim stoku, imam pravo da prihodujem kao neko ko radi svaki dan u nekoj firmi?

Možda ću delovati antiprotivno-smena vlasti ne vredi mnogo-zna se gde naš vrh ide po domaće zadatke,tako da ko god dođe politika će biti ista
Prvo moramo rešiti podelu;hobi - profi.
Profi poljoprivrednici moraju shvatiti da ih mi ne ugrožavamo što se tiče subvencija
Ugrožavaju ih oni tajkuni koji će po ovom zakonu dobiti subvencije jer oni znaju kako se to radi
Mora se definisati poljoprivrednik-stočar-povrtar
Kakav je to ratar a nema zemlje u okviru svog gazdinstva
Poljoprivrednik ne može da se postane preko noći-može da se nasledi status
Sada se status poljoprivrednika dobija plaćanjem PIO-pa sad gledajte ko sve može biti poljoprivrednik

lakarije je napisao(la):
Ma teško da mi tu nešto možemo uraditi,jer oni su to tako zacrtali(a zacrtali su da unište sitnog poljoprivrednika,da ga nateraju da proda zemlju,i da postane bezzemljaš.To se stručno zove prvobitna akumulacija kapitala).
Jedino što svako od nas sigurno može da uradi,a to je da svako doprinese da ovi LETE sa vlasti.
A to je vrlo lako!pa sta da radim sa novcima kad prodam zemlju da stavim ubanku pa me pojede inflacija

milanso,ti i ja smo neki srednji poljoprivrednici,ali na granici da propadnemo-Ja se još bavim i stočarstvom jer samo se osloniti na ratarstvo je dosta teško-teško se sa malo zemlje sastavlja kraj sa krajem-jedino ako se uz put još nečim baviš

Ko god neradi 200, 300,500 hektara!
Sigurno si video uživo nekog ko radi 200 hektara.E takve oni hoće da naprave,takozvane FARMERE.
Da se nebi pogrešno razumeli,nemam ništa protiv tih velikih,ali naš strateški interes je da i mi preživimo i opstanemo.
A što se promene vlasti tiče,vidim da nerazumete šta je promena vlasti.
Vlast se nemenja kada naprimer u americi odu demokrate a dođu republikanci,ili kod nas ode DS a dođe DSS (jer se oni koji vladaju,koji zaista imaju faktički instrument vlasti nisu promenili).
Ali isto tako vlast može i da se promeni,a da stranka ostane ista(putem izdaje,promene političkog kursa,programa itd..)
Najeksplicitniji primer je Dačić.Partija ista(ili bar ime,da prevari birače),a program i politika totalno drukčija.Dokaz:
Sad javiše na Dnevniku kako Dačić već drugu godinu zaredom nije bio na Slobinom grobu,a nije bio ni na sahrani,jer mu organizacioni odbor to nije dozvolio!.
Ipak to nešto znači.Ko razume,shvatiće.

poznajete li te koi rade 200,300,500hektara jeli to baš njihova zemlja ili rade za " NEKE " jer ja znam i te slučajeve a več sam i pisao o tome gde kao ja šatro radim 300 hektara a ustvari to su od nekog tipa koi radi u DB, NEKOM MINISTARSTVOU, VLADI itd

Nazad
Vrh