Hobi-poljoprivrednici

Imenjače kada uđeš u taj PIO teško se iz njega izlazi a budi ubeđen da subvencije nećr dugo da traju.Nemoj da misliš da ih ima mnogo sa pravom na subvencije,sada su navodno počeli da isplaćuju da mogu da se hvale na sajmu,čuće se i pričaće se.

Zoran0230 je napisao(la):
Imenjače kada uđeš u taj PIO teško se iz njega izlazi a budi ubeđen da subvencije nećr dugo da traju.Nemoj da misliš da ih ima mnogo sa pravom na subvencije,sada su navodno počeli da isplaćuju da mogu da se hvale na sajmu,čuće se i pričaće se.

Ako prezivimo.

Bojim se,nikako,to oni čuvaju kao strogo poverljivo.Zamisli da izađu sa saopštenjem da od mogućih 450000 gazdinstava koliko je registrovano produžilo registraciju oko 300000 a pravo na subvenciju države dobilo verujem i ubeđen sam ne više od 50000 pa eto računice.
Treba na forumu sprovesti anketu ili otvoriti temu pa moderatori znaju koliko nas ima na forumu.

Ja mislim da je i tih 50.000 mnogo možda između 20-30.000 ja se registrujem samo zbog tova inače nebih pošto nemam svoje zemlje sve radim u zakupu . :udri:

I da je 50000 šta sa onih 400000 gazdinstava,zar nije to isto zemlja,zar i oni ne hrane stoku.Izem ti državu gde se status poljoprivtrdnika uslovljava sa PIO-po tome se poljoprivredom može baviti ko hoće bez obzira da li ima uslove za to ili ne.Možda bi tako nešto trebalo primeniti u zdravstvu,školstvu pa gde si bože da nas vidiš

citam postove o subvenciji opet nesto mute da ne daju svima subv racuni im ne odgovaraju na cek
Post je spojen: [time]1274378807[/time]

Gde ćemo se mi naći u ovoj novojceni mleka jer nas ne priznaju ni po jednom osnovu-kao da smo gubavi :udri:

Deda Lala je napisao(la):
Ljudi,deco,manite se prazna razgovora.Svakog od nas boli skoro ista boljka.
Da pogledamo kako da sa onim što imamo napravimo što isplatljiviji posao a da pri tom imamo što manje štete. I sa malo zemlje može da se živi pristojno.Sada će da me kritikuju i kukaju,ali,ako malo bolje razmislite i još bolje isplanirate videćete da se može kad se mora.Ono zemlje što imate obradite i posejte onim biljkama koje će vam naj-
više novca doneti kada ih prodate.Naravno da znam da treba uložiti u obrasdu ,đubre,seme.
Ne morate orati,prekopavati uvek duboko .Nahranite zemlju da ona nahrani biljke koje sejete.Umesto herbicida i pesticida koristite :
-za zastiranje seno,slamu(koja kada istruli đubri zemlju,stvara humus)
-za đubrenje i prihranjivanje koprivu majkinu dušicu kamilicu metvicu
-dobiće te malo žuljeva ali od kada se paori boje rada
-upoznajte biljke koje imate nameru da sejete,način nege i zaštite
-I BUDITE H R A B R I I O D L U Č N I
Mi koji nešto znamo će mo da vas ne samo da kuražimo već i savetom pomoći.

Svaka cast na postu Deda Lalo, ali za ovaj nacin nije dovoljna samo hrabrost nego i "dosta" znanja, a znjanje je izgubljeno/zaboravljeno. Vi koji nesto znate ste u velikoj manjini a nas narod nije poznat po tome da slusa one koji znaju vise, ali zato smo poznati da slusamo budale na vlasti.
E sad slobodno mozete da nastavite da pricate ljudi u prazno ali ja vas molim da jos jednom dobro procitate deda Lalin post.

Pitanje hobista i profi zemljoradnika nije pitanje veličine obradivih površina, kako nam je to nametnulo ministarstvo poljoprivrede.
To je pitanje političke prirode koje nameću tzv. veliki igrači poput Delte i Kostića.

Ako su nas izdvojili kao gubavce onda i među profi poljoprivrednicima treba napraviti još koju podgrupu ili postaviti uslov da imaš završenu poljoprivrednu školu.Kakav je to paor bez škole :haha:

Zoran0230 je napisao(la):
Ako su nas izdvojili kao gubavce onda i među profi poljoprivrednicima treba napraviti još koju podgrupu ili postaviti uslov da imaš završenu poljoprivrednu školu.Kakav je to paor bez škole :haha:

Samo ti njima daj ideje :haha: ::namigivanje::

Ne razumeju oni to,kad se ta lekcija učila oni nisu bili u školu.Oni i dalje misle da je paor glup a ne znaju koliko paoru treba znanja,spretnosti,izdržljivosti da bi obavljao svoj posao,a u ministarstvu bih pokrenuo akciju;ko zna da promene gumu na biciklu-prva nagrada 100 000 E-mislim da bi nagrada ipak ostala sponzoru

Edited by mityoo: deo prepiske koji je odlutao od teme je završio u kanti za smeće

Nazad
Vrh